✕  Lukk søk

Musikkproduksjon – Møt bransjen

Møt Jørn Dalchow fra daWorks, og få innsikt i hva bransjen ser etter, og tips til hvordan du lykkes i musikkbransjen etter studiene ved Høyskolen Kristiania.

musikkproduksjon-bransjen-Jorn-Dalchow

Jørn Dalchow, daglig leder for daWorks Records og daWorks Music Publishing,

– Hva driver daWorks med?

– daWorks Records ble etablert våren år 2000, og er både et plateselskap og et musikkforlag, med artister, låtskrivere og produsenter i stallen. daWorks produserer mainstream musikk, alt fra visesanger til urban pop musikk, og samarbeider tett med bransjen for å hjelpe artister og låtskrivere til å få musikken ut.

– Hva skjer innen ditt felt/bransje nå? Ser du noen trender og tendenser?

– Ny teknologi, apper og gratisprogrammer har gjort det enklere å lage musikk hjemme i egen stue, og enklere å produsere lavterskelmusikk som låter bra. En revolusjon som er spesielt synlig innen elektronisk musikk. Jeg syns det er spennende å følge denne nye generasjonen med unge artister, dyktige tenåringer som startet karrieren i egen stue.

Artister og låtskrivere som er motoren i egen karriere er de som lykkes i bransjen.

– Hvilke kvaliteter hos studentene er bransjen ute etter? Hvem lykkes?

– Artister og låtskrivere som er motoren i egen karriere er de som lykkes i bransjen. De som viser engasjement og maser det lille ekstra har lettere for å bli prioritert, og ikke bli for påvirket av statistikk som viser hvor vanskelig det er å slå gjennom.

– Hva slags erfaring har du med tidligere studenter fra musikkproduksjon, fra Høyskolen Kristiania?

– Jeg har et godt inntrykk av studenter fra studieprogrammene musikkproduksjon, populærmusikk og lydproduksjon ved Høyskolen Kristiania, og oppfatter at studentene er engasjerte, og flinke til å sette i gang egne prosjekter.

– Tips til studentene?

– Det er viktig at studentene tidlig lærer seg å kjenne bransjen og hvordan den fungerer. Ikke minst hvor pengene kommer fra. Kontakter er viktig, samt kjennskap til forskjellige interesseorganisasjoner som hjelper artister, låtskrivere og produsenter med blant annet opphavsrett, støtte og juridisk bistand. Gramo, Tono, Gramart og Music Norway for å nevne noen.