✕  Lukk søk

Møt en student på musikkproduksjon

Fredrik har lyst til å jobbe som mikser og studioteknikker. Derfor studerer han musikkproduksjon.

bilde av Fredrik Aalerud - musikkproduksjonsstudent

Hvorfor valgte du å studere musikkproduksjon?

– Jeg har lenge vært interessert i musikkproduksjon og hatt lyst til å jobbe med det. Jeg følte at jeg manglet mye teoretisk og praktisk kunnskap for å kunne oppnå dette.

Hva lærer du på studiet?

– Kort oppsummert lærer vi om innspillingsteknikker i studio, om live-lyd, mikseteknikker, viktig grunnleggende teori om lyd, kunnskap om musikkbransjen, musikkhistorie og å bruke software, hardware og mikrofoner. Vi har ofte tverrfaglig samarbeid med andre studier. I disse prosjektene lærer vi hvordan man skal samarbeide for å kunne gjennomføre f.eks. en konsert. Disse prosjektene er ment for å forberede oss på utfordringer som man kommer til møte i bransjen senere. Som sagt er dette en kort oppsummering.

– Musikkproduksjon er omfattende så hvis jeg skulle fortelle om alt vi lærer hadde dette blitt et langt intervju. Det som er helt sikkert er at du lærer det du trenger. Tar du studiet seriøst er det stor mulighet for en jobb i bransjen når du er ferdig å studere.

Beskriv en typisk uke?

– En typisk uke inneholder forelesninger der vi får en teoretisk tilnærming til praktiske oppgaver vi jobber med. Liker du å holde på i studio blir det fort til at man utenom disse forelesningene er der så ofte man kan for å jobbe med skoleprosjekter eller egne prosjekter. Det er egentlig litt vanskelig å beskrive en typisk uke. Utenom forelesninger og skoleprosjekter blir uka slik man selv former den. Liker du livelyd har skolen samarbeid med mange av konsertscenene i Oslo.

Hva liker du best ved studiet?

– Jeg liker at det teoretiske er knyttet tett opp mot det praktiske, og at skolens studioer har bra og profesjonelt utstyr. Utstyret man har tilgang til er veldig bra. At lærerne har lang erfaring fra bransjen er også et stort pluss. Man har også gode muligheter til å danne seg et godt nettverk, noe som er ekstremt viktig for tiden etter studiet.

Hva ønsker du å gjøre når du er ferdig utdannet?

– Mitt ønske er å jobbe som studioteknikker og med miksing.

Har du noen tips til dem som vurderer å studere musikkproduksjon?

– Bruk studioene så ofte du kan, så du blir godt kjent med både software og hardware. Dette er utstyr du kommer til å møte i arbeidslivet. Skal du bli god må du øve mye.