✕  Lukk søk

Viktig informasjon

Som ny student kan du møte opp på alle våre campus (unntatt campus Brenneriveien) og få produsert studentbevis fra og med 5. august kl. 11:00. Åpningstider ser du her. Det anbefales å gjøre dette før skolestart grunnet stor pågang i Into Campus-uken. Studentbeviset fungerer som adgangskort på campus, legitimasjon til eksamen, betalingskort på printere og utlånskort på biblioteket.

Hvert semester må du ha gyldige semesteroblater til studentbeviset som viser at du er aktiv student det gjeldende semesteret. Dette må kunne fremvises om du ønsker å benytte deg av studentrabatter. Dette får du ved å henvende deg i en av høyskolens resepsjoner, etter at du har betalt semesteravgiften som faktureres i slutten av august måned.

Du kan også bruke studentbevis-appen. Studentbevis-appen fungerer som studentbevis hos bl.a. studentsamskipnadene og kollektivtransportselskaper (f.eks. Vy), og vil være gyldig på lik linje med studiekort og papirkvittering. Les mer her.

Fra 1. august kan du besøke vår nettside og se timeplanen for høstsemesteret. Her vil du også kunne se når du skal være med på ulike aktiviteter de første dagene på Høyskolen Kristiania, samt tidspunkt og sted for undervisning høsten 2019.

Det vil kunne skje endringer i timeplanen, så det er viktig at du holder deg oppdatert gjennom hele semesteret.

Det kan bli flere klasser på hvert studium. Oversikter over klasseinndeling finner du her.

  • Timeplanen finner du her

 

Pensumlitteratur

For studenter på bachelor- eller mastergrad:

Oversikt over hvilke bøker/artikler som er pensum finner du i pensumlisten til hvert emne. Vi benytter oss av pensumlistesystemet Leganto. Du finner pensumlisten i emnerommet det gjelder i Canvas i menyen. Merk at du først må være semesterregistrert.

Pensum kan også søkes opp i en versjon av Leganto som er uavhengig av Canvas. Logg inn via Feide for å få tilgang. For å søke opp pensumlistene må du vite hva emnets emnetittel, emnekode eller hvem foreleser/emneansvarlig er. Informasjon om dette finner du iemnebeskrivelsene. Pensumlistene vil publiseres fortløpende frem mot studiestart.

Du vil også få tilgang til pensumlistene i læringsportalen Canvas i begynnelsen av august. Du finner mer informasjon om Canvas under fanen «Praktisk IT-informasjon».

For studenter på fagskole:

Oversikt over hvilke bøker/artikler som er pensum finner du under pensumlitteratur i emnebeskrivelsene.

 

Emnebeskrivelser

I emnebeskrivelsen finner du utfyllende informasjon om hvert enkelt emne, samt informasjon om læringsmål og hvilken eksamensform emnet har.

Klikk deg inn på ditt studium for å se krav til utstyr og programvare.
Finner du ikke ditt studium her har du ikke noen spesielle krav.

Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania er en privat høyskole med studieprogram som er godkjent av NOKUT og støttet av Lånekassen.

For at Lånekassen skal kunne behandle din søknad om stipend og lån må du ha semesterregistrert deg i StudentWeb. Etter at du har semesterregistrert deg vil Lånekassen sende ut gjeldsbrev som du må signere og returnere før første utbetaling foretas.

Du betaler semesteravgift to ganger i året, altså betaler du per semester. Fakturaen sendes ut fortløpende fra midten av august. Fakturaen vil bli sendt til e-posten du registrerte deg med.

Brukerkonto

Alle studenter får sin egen brukerkonto. Denne brukes til å logge på StudentWeb, høyskolens tjenester, datamaskiner, printer, m.m. Den brukes også til å logge på FEIDE som brukes til pålogging til mange av høyskolens digitale tjenester som læringsplatformen Canvas, Office 365 og annet.

Fra 5. august vil du få tilsendt brukernavn og passord på SMS (FEIDE-innlogging).

Student-e-postadresse

Alle studenter får en studentadresse for e-post gjennom Office 365. Denne e‑postkontoen bruker høyskolen for å gi deg viktig informasjon og det er svært viktig at du har tilgang til og følger med på denne. Les mer her.

Microsoft Office

Alle studenter får også tilgang til å laste ned Office 2016 til sin egen maskin gjennom Office 365. For mer informasjon følg denne lenken: https://kristiania.no/it/office

Læringsplatform

Vi bruker Canvas som læringsplatform. Her vil du finne viktig informasjon fra høyskolen, innhold og oppgaver i emnene dine.

Obs! Du må semesterregistrere deg på StudentWeb før du får tilgang til Canvas!

Brukernavn og passord: Logg på med den vanlige brukeren din gjennom brukernavn og passord du får tilsendt på sms (FEIDE)

Print

Printerene på høyskolen er koblet til brukerkontoen din og studentkortet. Første gang du legger på studentkortet må du logge inn med brukeren. Deretter vil du bli logget inn automatisk med kortet. For printdrivere til privat maskin og veiledninger, se nettsiden vår.

Servicesenteret

Finn mer info om høyskolens digitale tjenester og veiledninger på kristiania.no/it