✕  Lukk søk

Personlig trening

Vår PT-utdanning skiller seg fra andre studier innen personlig trening med hele 20 studiepoeng ernæringsemner og 10 studiepoeng med Coaching.

En utdanning i Personlig trening fra Høyskolen Kristiania gir deg en unik kompetanse til å jobbe som personlig trener (PT). Du velger selv om du ønsker å melde deg opp til hele årsenheten, eller bestille ett og ett kurs om gangen.


Personlig trener-utdanningen gir deg kompetanse til å planlegge, tilrettelegge, veilede og motivere personer til målrettet og riktig trening og kosthold. I tillegg konsentrerer PT-studiet vårt seg om å utvikle gode kommunikasjonsevner.

PT-utdannelse med 60 studiepoeng

Undervisningen bygger på forskning og praktisk erfaring og gir totalt 60 studiepoeng, inkludert 20 studiepoeng innenfor ernæring.

NB: Årsenheten i Personlig trening består av nettbaserte kurs, både med og uten samlinger og kjøpes enkeltvis via våre nettstudier.

Påmelding-knapp

Du starter PT-studiet med å lære om hvordan den friske menneskekroppen er bygget opp og fungerer, samt hvordan kroppen tilpasser seg trening. Deretter konsentrerer vi oss om hvordan man planlegger og gjennomfører trening med styrke, kondisjon og bevegelighet i fokus.

En personlig trener utdannet hos oss har en bred kompetanse og kan trene alle, uansett kundens behov.

Kosthold

For å kunne gi dine kunder gode råd om kosthold er det avgjørende at du har har nok kunnskap om temaet. Vi har inkludert hele 20 studiepoeng med ernæring på andre semester for å gi deg denne kompetansen. Gjennom ernæringsemnene får du god innsikt i både grunnleggende ernæring og ferdigheter knyttet til kostrådgivning.

Dette gir deg den faglige tryggheten og kompetansen du trenger for å kunne gi dine kunder gode kostholdsråd.

Velg enkeltkurs eller fullt studium

PT-utdanningen består av følgende 6 kurs, hvert på 10 studiepoeng, som også kan tas enkeltvis:

Kursene bør tas i kronologisk rekkefølge, men:

 • «Anatomi og fysiologi» bør tas før (evt. parallelt med) «Treningslære» og «Aktivitetslære».
 • «Grunnleggende ernæring» bør tas før (evt. parallelt med) «Ernæring og prestasjon».
 • «Personlig trener – instruktørrollen» bør tas helt til slutt, så du kan trekke med deg kunnskapen fra de øvrige emnene inn i dette emnet.

Du velger selv om du ønsker å melde deg opp til hele årsenheten i personlig trening, eller om du bestiller ett og ett kurs om gangen.

For å kunne søke på PT-studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Les mer om opptakskravene

 • Studiested
  Nettstudium med samlinger i Oslo
 • Studiepoeng
  60
 • Søknadsfrist
  Hver dag, hele året
 • Oppstart
  Hver dag, hele året
 • Støttes av Lånekassen?
  Ja

Bransjen uttrykker klart at dagens nyutdannede personlige trenere er altfor dårlige til å skape og opprettholde gode relasjoner til sine kunder, noe som er avgjørende dersom man ønsker å jobbe som PT. Dette tar vi alvorlig, og studiet avsluttes med å sikre deg disse kvalifikasjonene gjennom emnet PT-rollen: coaching, kommunikasjon og salg.

Vår personlig trener-utdanning er basert på en fleksibel gjennomføring hvor teorien er levert som nettbasert undervisning. Den praktiske delen av studiet gjennomføres som helgesamlinger i Høyskolen Kristianias egne treningslokaler.

Etter endt PT-studium fra Høyskolen Kristiania blir du kvalifisert til å jobbe som personlig trener (PT), enten tilknyttet store aktører som SATS/Elixia eller mindre private aktører eller som selvstendig næringsdrivende.