✕  Lukk søk

Skuespill og scenekunst

Har du en lidenskap for scenekunst på eller bak scenen?

For deg som vil satse profesjonelt slik at du kan leve av interessen din, enten den er innen scenekunst, skuespill eller prosjektledelse. Du får tid og ressurser til å utvikle ditt talent i et profesjonelt miljø, og får prøve deg i ulike sjangre, både individuelt og i samarbeid med andre, i topp moderne fasiliteter midt i Oslo.

Ønsker du å skape varierte roller for teater og film, eller utdanne deg som prosjektleder i bredden av kunst og kreative næringer? Hos oss får du tre år på å fordype og profesjonalisere deg innen din interesse. Med en bachelorgrad innen skuespill og scenekunst vil du ha mange og spennende muligheter når du skal ut i jobb!

Studietilbud innen skuespill og scenekunst:

Bachelor

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng | Westerdals institutt for film og medier

I løpet av tre år skal studentene opparbeide seg en grundig kompetanse og en stor mengde erfaring med produksjon av manus for film, TV og teater. Studiet har som mål å utvikle studentenes skrivetalent og kunnskap om samtidens toneangivende fortellinger, med tett individuell veiledning, oppdatert undervisning og muligheten til å utvikle din personlige stemme og fortellermetodikk.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng | Westerdals institutt for scenekunst, musikk og studio

Ved hjelp av sminke, hår, hårdeler og spesialeffekter lærer du å fremstille en troverdig rollefigur, og du skal kunne lage både skjønnheten og udyret. Studiet er det eneste av sitt slag i Norge og du får jobbe svært mye praktisk med virkelige prosjekter innen film, TV, teater og med andre studenter på høyskolen.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng | Westerdals institutt for scenekunst, musikk og studio

Bachelor i prosjektledelse kunst og kreativ næring gir deg en bransjenær og praktisk innføring i det å lede et prosjekt eller en produksjon fra begynnelse til slutt. Studiet gir deg kompetanse innenfor prosjekt- og produksjonsledelse, økonomi, markedsføring, forhandlingsteknikk, samt god kunnskap om og forståelse for de ulike kreative bransjene.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng | Westerdals institutt for scenekunst, musikk og studio

I samarbeid med film- og teaterbransjen, høyt profilerte gjestelærere fra inn- og utland og studenter fra de andre studiene, jobber du med prosjekter og i workshops, som resulterer i visninger, filmer og forestillinger. Gjennom hele studiet får du undervisning i skuespillerteknikker og -metoder, tale, stemmebruk, sang og bevegelsesfag fra fagfolk som er aktive i bransjen, og på tredje året velger du fordypning innen film, teater eller performance.

Eksamen i hekser og pingvinmenn

Første- og andreårsstudentene på maske- og hårdesign hadde spennende eksamensoppgaver i år: Lag så livaktige hekser og pingvinmenn som overhodet mulig.

Se bildene her!

Samarbeidsprosjekt ble til heftig actionscene

Studenter fra Bachelor i Visual Effects, lyddesign, Retail Design, maske- og hårdesign, 3D-grafikk, skuespill, film og TV og musikkproduksjon har samarbeidet om å lage action-sekvensen «The Rescue». Kortfilmen inneholder biljakt, tortur-scener og avsluttes med et godt, gammeldags plot twist.

Les artikkelen

Aktuelt