✕  Lukk søk
Fagskole

Spillutvikling

Lær deg hvordan du designer og programmerer spill slik at du kan jobbe som spillutvikler.

Du vil lære deg hvordan du designer og programmerer spill gjennom yrkesrelevante og praksisnære oppgaver. Å lage spill handler om å fortelle en historie, skape en opplevelse og underholde spillere.

Gjennom å lære om godt spilldesign vil du kunne ta i bruk historiefortelling for å skape spennende spill. Du vil lære å bruke estetiske hjelpemidler som 3D grafikk, illustrasjoner, musikk og lyd-design for å gjøre spillet til en god opplevelse. Du vil også lære å programmere slik at du selv kan gjøre spillet interaktivt og spennende.

Kombinasjonen av det du lærer vil gjøre deg til en selvstendig spillutvikler som passer godt inn i firmaer eller om du skulle ønske å starte opp for deg selv.

Spillutvikling dreier seg om å skape gode kommersielle spill, og omhandler flere fagfelt som kombinerer idé, konsept, strategiprosesser og mekanikker, presentert i digitale spill.

Vi lar deg spesialisere deg underveis i studieperioden da spillutviklingsfaget ikke er én fagdisiplin, men flere. Studiet omhandler ikke bare det å designe og lage spill, men også prosessene og driften rundt utviklingen.

Utdanningen gir deg de nødvendige kunnskaper, ferdigheter og kompetanse til å utvikle kommersielle, digitale spill. Utdanningstilbudet har fokus på oppgaveløsing og idéarbeid, og på det å utvikle en bevissthet om hva som kreves for å skape kommersielle spill. I tillegg legger utdanningen vekt på utviklingen av den enkeltes estetiske evner og kommunikasjonsferdigheter.

I studiet er prosesser, metoder og verktøy viktig for at du skal få en helhetlig bransjeforståelse og erfaring med realistiske produksjonsprosesser. Det legges opp til tverrfaglig samarbeid, og du vil samarbeide med studenter fra Musikkdesign, 3D og animasjon, Illustrasjon og Interaksjonsdesign. I siste semester får du muligheten til å spesialisere deg innenfor det fagområdet du trives best i.

Det vil bli lagt stor vekt på å gi studentene praktisk erfaring gjennom å jobbe med prototyper for å demonstrere og teste funksjoner og design i utviklingen av et digitalt spill.

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av disse opptakskravene:

 • generell studiekompetanse
 • fullført og bestått videregående opplæring
 •  fagbrev/svennebrev
 • realkompetanse for fagskole
  • minimum 23 år i løpet av opptaksåret
  • dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste
  • arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall
  • dokumentere norskkunnskaper
   • fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox

Les mer om opptakskravene

Kravliste kommer

Etter to års fagskoleutdanning vil du ha en grundig forståelse for spillutvikling og produksjon. Du kan planlegge en spillproduksjon fra idé til ferdig produkt.

Gjennom mye praktisk arbeid vil du ha en god kommunikasjon med andre fagområder.

Du har god kunnskap om hvordan du tar i bruk verktøy for å gjennomføre en spillproduksjon, samt at du forstår en kundes behov og hvordan man leverer dette til for eksempel reklamebyråer, designbyråer og ikke minst spillselskaper.

Etter fullført fagskoleutdanning kan du dra til utlandet og ta en ettårig påbygging for å oppnå en internasjonal bachelorgrad. Vår samarbeidspartner Education Link, hjelper deg med denne søknadsprosessen. Informasjon om hvilke universitetspartnere som tilbyr påbygging til studiet i Spillutvikling, vil bli klart om kort tid.

Dette er et 2- årig fagskolestudium. Her lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under utdanningen.

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse. Undervisningen foregår i mindre klasser.

Det er tett individuell oppfølging, og mange av lærerne dine har solid bransjeerfaring på fagfeltet de underviser i. Dette er med på å forsterke nærheten til arbeidslivet.

 • Dag Erling Jensen står i trappa på høyskolen Kristiania, han er faglansvarlig på fagskoleutdanningen spilldesign

  Møt fagansvarlig

  – Ta en utdanning som lærer deg det du trenger for å jobbe med spill og som gir deg en solid plattform i en voksende bransje i Norge, sier Dag Erling Jensen.

  Les mer
 • Halvfigur portrett av smilende mørkhåret gutt

  Møt en student

  – Det er en felles glød for å nå krevende mål som gjør klassemiljøet så bra, sier Fredrik Haugen som studerer spillutvikling.

  Les mer
 • Kart over Norge med bilde av tre personer fra spillbransjen ved side respektive byer

  Møt bransjen

  Spill-Norge er i vekst, og vi har snakket med tre sentrale personer i bransjen – fra tre hjørner av landet.

  Les mer