✕  Lukk søk
Fagskole

Musikkdesign

Knytt kontakter med relevante kunder og arbeidsgivere underveis i utdanningen.

Fagskole-Musikkdesign-(26)

Ved hjelp av musikkomposisjon og lydproduksjon kan du lokke fram følelser og sinnsstemninger, bidra i historiefortellingen og være med på å styrke en merkevare.

Er du interessert i

 • hvordan du kan påvirke innhold og mening med din musikk?
 • hva som er god lyd – og hvordan du kan få egen produksjon til å låte profesjonelt?
 • hvordan du kan gjøre interessen din for musikkproduksjon og lyddesign til en yrkesvei?

Da er fagskolestudiet i musikkdesign det rette for deg!

Musikkdesignutdanningen ved Høyskolen Kristiania gir deg mulighet til å bli en dyktig aktør med godt utviklede skapende og tekniske ferdigheter innen lyd- og musikkproduksjon til auditive og audiovisuelle medier.

Musikkdesign er en toårig fagskoleutdanning der du ved bruk av moderne musikkteknologi jobber med komposisjon, arrangering, musikkproduksjon og lyddesign for å realisere egne ideer og kundenes ideer.

 

Studentarbeider

For å kunne levere fullstendige lyd- og musikkproduksjoner til medier som film, fjernsyn, reklame, radio og spill – eller som musikk i seg selv – må du ha kreative ideer og musikalske og tekniske ferdigheter til å utføre ideene. På fagskolestudiet Musikkdesign legger vi vekt på at undervisningen skal lære deg praktiske anvendbare ferdigheter framfor ren teoretisk kunnskap.

Et godt utgangspunkt for å bli en god musikkdesigner er at man på en eller annen måte også har holdt på med musikk fra før. Du har trolig alltid vært interessert i musikk. Kanskje har du spilt i et band, sunget i kor, gått musikklinje på VGS eller folkehøyskole, spilt i korps, gått på kulturskole eller holdt på med musikkproduksjon på datamaskin.

Undervisningen foregår i klasserom og musikkstudio, og vektlegger praktisk jobbing med komposisjon, arrangering, musikkproduksjon/lydproduksjon og lyddesign.

I tillegg til å gi bred kompetanse til å kunne levere på brief fra kunder og aktører i den audiovisuelle mediebransjen legger utdanningen til rette for at du kan velge ditt spesialområde. Siste semester fordyper du deg i musikkproduksjon og/eller strategisk musikkdesign, hvor du selv velger utgangspunkt og problemstilling.

Kontakt med næringsliv og bransje

Lærerne har annet arbeid i og/eller lang erfaring fra norsk musikk- og lydbransje, og gir deg realistiske produksjonsutfordringer i form av både fiktive og reelle briefer. Dette gjør at du lettere kan knytte kontakter med relevante kunder og arbeidsgivere underveis i utdanningen.

 

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett (eller flere) av disse opptakskravene:

 • Fagbrev/ svennebrev
 • Fullført 3-årig videregående skole (du kan ha inntil to ubeståtte fag fra VGS)
 • Realkompetanse for fagskole

Les mer om opptakskravene

I tillegg til pensumlitteratur, anbefales det å ha eget sett med studiohodetelefoner i god kvalitet. Egen harddisk formattert for Apple Mac anbefales også.

Arbeidsstasjoner (DAWs) bestående av mac, midi-keyboard, lydkort og programvare er tilgjengelig i klasserom og studio både i og utenfor undervisningen.

En god musikkdesigner skal kunne beherske både komposisjon, musikkproduksjon/lydproduksjon og lyddesign innenfor ulike sjangre, ha god kjennskap til musikkteknologi, forstå hvordan lyd og musikk kommuniserer, og levere profesjonelle produksjoner til medier som film, TV, radio/podkast, reklame og spill.

Som musikkdesigner kan du derfor jobbe med det meste innen produksjon av – og kommunikasjon med – lyd. Flere av våre tidligere studenter gjør det godt i egen frilans- virksomhet.

Høyskolen Kristiania har også samarbeid med flere universiteter i utlandet, der du kan bygge på til en bachelorgrad.

Etter fullført fagskoleutdanning kan du dra til utlandet og studere videre for å ta en internasjonal bachelorgrad, via vår samarbeidspartner Education Link. Følgende studiesteder i utlandet tilbys dette studiet:

Australia

 • Griffith University

England

 • Southampton Solent University
 • University of Hertfordshire

Vi gjør oppmerksom på at en bachelorgrad ikke nødvendigvis tilfredsstiller opptakskravene til alle mastergrader, verken i Norge eller utlandet. Det enkelte universitet eller høyskole er selv ansvarlig for å definere sine opptakskrav.

Dersom du har planer om å studere til en mastergrad, anbefaler vi at du setter deg godt inn i institusjonens opptakskrav, inkludert krav til forkunnskaper og fagsammensetning, før du velger å studere videre til en bachelor i utlandet.

Du må selv sørge for at du har den nødvendige bakgrunn og fagsammensetning for den eller de mastergrader du ønsker å søke deg inn på.

Dette er et 2- årig fagskolestudium. Her lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under utdanningen.

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse. Undervisningen foregår i mindre klasser.

Det er tett individuell oppfølging, og mange av lærerne dine har solid bransjeerfaring på fagfeltet de underviser i. Dette er med på å forsterke nærheten til arbeidslivet.

 • Jørgen Orheim - Musikkdesign

  Møt fagansvarlig for studiet, Jørgen Orheim

  Jørgen Orheim forteller at utdanningen er svært praktisk rettet, og det legges dermed vekt på å konstant skape. 

  Les mer
 • ida iki

  – To år med masse prøving og feiling og mye gøy!

  Når Ida ikke underviser i musikkdesign finner du henne som regel i studio, der hun selv komponerer og spiller inn musikk.

  Les mer