✕  Lukk søk
Bachelor

Retail Design

Vi ønsker flere kvalifiserte søkere til dette studiet. Merk at dersom du ønsker å søke på Bachelor Retail Design vil din søknad ikke behandles før august 2018. 

Høyskolen Kristiania er den eneste høyskolen i Norge som tilbyr en bachelorgrad i Retail Design.

Ved Nordens tyngste og mest innovative utdanning innen Retail Design, studerer du brand communication, design av butikkinteriører med fokus på location, arkitektur, utforming, visual merchandising, utstillingsdesign, vareeksponering og opplevelse.

Målet med studieprogrammet er å utdanne studenter som vil være med på å prege retailbransjen i fremtiden.

For å overleve i et marked med stadig større konkurranse, må fremtidens butikker ha design og handleopplevelse i fokus. Som Retail Designer er du med på å utvikle fremtidens sosiale arenaer innen både kulturell og kommersiell virksomhet.

Studieprogrammet passer for deg med sterk interesse for designbasert kommunikasjon i store og små rom, og for deg som ønsker å jobbe både fysisk og teoretisk. Overalt finnes det noe som skal eksponeres eller selges, både analogt og digitalt. Studiet retter seg mot Norges største bransje, varehandelen, og alt det den skaper av ringvirkninger. Dette gjør at nedslagsfeltet og jobbmulighetene er store.

Studieprogrammet Retail Design er både praktisk og teoretisk, og du jobber med konseptutvikling innen merkevarekommunikasjon, så vel som fysiske butikker og e-handel.

Du får jobbe med gitte oppgaver og reelle kundeprosjekter, som løses i team eller med individuelle kreative løsninger. Det kreves at du jobber både strategisk og kreativt, har gode samarbeidsevner og samtidig evnen til å tenke og reflektere alene. Du kan spesialisere deg innen:

 • Butikkplanlegging (konseptuell ideutvikling med integrert visual merchandising)
 • Brand communication (nye strategier og utvidede retail-arenaer til merkevarekommunikasjon)

Begge spesialiseringene gir deg i tillegg en innføring i e-handel og trendanalyse.

 

Studiet har sin forankring i relevant forskningsarbeid og kunstnerisk utviklingsarbeid, og studentene vil møte en tverrfaglig tilnærming til sine hovedområder: visual merchandising, utstillingsteknikker, brand communication og butikkplanlegging. Disse fagområdene er store og overglidende arenaer som studentene vil bevege seg på.

Du får også tilgang til en rekke utstyr og spesialrom som snekkerverksted og malersal. Du lærer å lage romutstillinger og vindusutstillinger i full størrelse.

Vi gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere som designere og kommunikasjonsbransjen.

Studiemodell for Bachelor i Retail Design
Trykk på modellen for å åpne i ny fane

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

Les mer om vårt utvekslingstilbud her.

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve. Se opptaksprøven og vurderingskriteriene for opptak her.

Med en bachelorgrad i Retail Design kan du blant annet jobbe med butikkplanlegging og konseptutvikling, som visual merchandiser eller som stylist. Du kan arbeide innenfor varehandelen, med butikkonsepter og visual merchandising for store nasjonale og internasjonale kjeder, med belysning, i reklame- og kommunikasjonsbyråer, i produksjonsselskaper eller drive egen virksomhet.

Studenter med bachelorgrad i Retail Design er ettertraktet i bransjene. Flere av våre tidligere studenter jobber blant annet for store moteaktører, i interiørmagasiner, i varehus, design-butikker, kommunikasjonsbyråer, produksjonsselskaper og i eventbyråer.

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Der bachelorgraden har lagt et solid grunnlag med breddeforståelse, er hensikten med våre mastergrader å utdanne eksperter på fagfeltet.

Våre mastergrader har få studenter i hver klasse, som gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningene og det legges stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med.

 • Retail Design – Student – Emliie Flatner

  Møt en student

  Hva er det beste med bachelorstudiet i Retail Design? Tverrfagligheten, synes student Emilie Flatner. – Vi får kompetanse innenfor flere fagområder enn kun vårt eget, forteller hun.

  Les mer
 • Retail Design – Programansvarlig – Ørjan Skyrud

  Møt faglig studieleder

  – Vi omgir oss med dette faget over alt hvor vi beveger oss. Dette gjør nedslagsfeltet for jobbmuligheter meget store, forteller Ørjan Skyrud, programansvarlig for Retail Design.

  Les mer
 • Møt bransjen

  Hvordan er det egentlig å jobbe som retaildesigner, og hva bør studenter gjøre for å få seg jobb? – Jobb hardt, og få deg en assistentjobb, sier Jannicke Kråkvik, retaildesigner i Kråkvik & D'Orazio.

  Les mer
 • Møt en tidligere student

  Møt tidligere student ved Retail Design, Carl-Andreas Berg Aspelund, og les om videre studier i utlandet og muligheter etter studiene.

  Les mer