✕  Lukk søk
Bachelor

Retail Design

Ta Norges eneste utdannelse innenfor Retail Design hos oss!

Ønsker du å jobbe med design og interiørarkitektur i et bredt og variert perspektiv i Norges største bransje? Være med på utvikle og skape de råeste kundeopplevelsene, blikkfanget av en vindusutstilling, eller det hippeste butikkonseptet?  Fra vareeksponering og profilering i rom, til arkitektur, produktutvikling og utstillingsdesign – som Retail Designer er du med på å utvikle fremtidens sosiale arenaer, kulturelt og kommersielt!

Fra snekring til 3D-mekking

For å overleve i et marked med stadig større konkurranse, må fremtidens butikker ha design og handleopplevelse i fokus. Med en bachelor i Retail Design vil du få anvendt teoriene i praksis og jobbet både fysisk og virtuelt – klar til å utfordre og forme fremtidens varehandel!

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Bestill veiledning her!

Jobb i Norges største bransje

Overalt finnes det noe som skal eksponeres eller selges, både analogt og digitalt. Med fokus på varehandel, og alt det den skaper av ringvirkninger, er dette en utdannelse med stort nedslagsfeltet og anvendelsesområde.

Brenner du for interiørarkitektur- og designbasert kommunikasjon i store og små rom, og ivrer etter å skape de gode og unike opplevelsene med både fysiske og digitale virkemidler, så er valget lett – bli Retail Designer!

Studieprogrammet Retail Design er både praktisk og teoretisk, og du jobber med konseptutvikling innen merkevarekommunikasjon, så vel som fysiske butikker og e-handel.

Du får jobbe med gitte oppgaver og reelle kundeprosjekter, som løses i team eller med individuelle kreative løsninger. Det kreves at du jobber både strategisk og kreativt, har gode samarbeidsevner og samtidig evnen til å tenke og reflektere alene. Du kan spesialisere deg innen:

 • Butikkplanlegging (konseptuell ideutvikling med integrert visual merchandising)
 • Brand scapes (nye strategier og utvidede retail-arenaer til merkevarekommunikasjon)

Begge spesialiseringene gir deg i tillegg en innføring i e-handel og trendanalyse.

 

Studiet har sin forankring i relevant forskningsarbeid og kunstnerisk utviklingsarbeid, og studentene vil møte en tverrfaglig tilnærming til sine hovedområder: visual merchandising, utstillingsteknikker, brand communication og butikkplanlegging. Disse fagområdene er store og overglidende arenaer som studentene vil bevege seg på.

Du får også tilgang til en rekke utstyr og spesialrom som snekkerverksted og malersal. Du lærer å lage romutstillinger og vindusutstillinger i full størrelse.

Vi gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere som designere og kommunikasjonsbransjen.

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

Les mer om vårt utvekslingstilbud her.

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve. Opptaksprøver blir publisert.

Med en bachelorgrad i Retail Design kan du blant annet jobbe med butikkplanlegging og konseptutvikling, som visual merchandiser eller som stylist. Du kan arbeide innenfor varehandelen, med butikkonsepter og visual merchandising for store nasjonale og internasjonale kjeder, med belysning, i reklame- og kommunikasjonsbyråer, i produksjonsselskaper eller drive egen virksomhet.

Studenter med bachelorgrad i Retail Design er ettertraktet i bransjene. Flere av våre tidligere studenter jobber blant annet for store moteaktører, i interiørmagasiner, i varehus, design-butikker, kommunikasjonsbyråer, produksjonsselskaper og i eventbyråer.

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Der bachelorgraden har lagt et solid grunnlag med breddeforståelse, er hensikten med våre mastergrader å utdanne eksperter på fagfeltet.

Våre mastergrader har få studenter i hver klasse, som gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningene og det legges stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med.

 • Retail Design – Student – Emliie Flatner

  Møt en student

  Hva er det beste med bachelorstudiet i Retail Design? Tverrfagligheten, synes student Emilie Flatner. – Vi får kompetanse innenfor flere fagområder enn kun vårt eget, forteller hun.

  Les mer
 • Hva er egentlig Retail Design?

  Få et innblikk i studiehverdagen til studenter på Retail Design og bli med de ut på oppdrag!

  Les mer
 • Møt bransjen

  Hvordan er det egentlig å jobbe som retaildesigner, og hva bør studenter gjøre for å få seg jobb? – Jobb hardt, og få deg en assistentjobb, sier Jannicke Kråkvik, retaildesigner i Kråkvik & D'Orazio.

  Les mer
 • Retail Design – Programansvarlig – Ørjan Skyrud

  Møt faglig studieleder

  – Vi omgir oss med dette faget over alt hvor vi beveger oss. Dette gjør nedslagsfeltet for jobbmuligheter meget store, forteller Ørjan Skyrud, programansvarlig for Retail Design.

  Les mer