✕  Lukk søk

Master of Information Systems – Digital Business Systems – Møt bransjen

Møt Ida Bergum, analyst i Avanade Analytics, og les mer om hva bransjen ser etter og muligheter etter studiene ved Høyskolen Kristiania.

Digital-Business-Systems-bransjen-Ida-Bergum

Hvordan er Master of Digital Business Systems relevant for Avanade?

Studieprogrammet Master of digital business systems er relevant på alle mulige måter for min bransje. Jeg får spesielt bruk for forretningsforståelsen kombinert med forståelsen av ulike digitale forretningssystemer som ERP, CRM, IoT og BI/Analytics.

Jeg forstår både IT og forretning, samt hvordan IT prosjekter drives fra konsulent- og forretningssiden.

Vi driver ikke bare med utvikling og konfigurering av IT-systemer basert på en kravspesifikasjon. Vi må kunne forstå kundenes marked, IT-arkitektur, portfolio, forretningsprosesser, metodikker og forventninger og rådgi og tilpasse løsningene deretter.

Dette skal skje i ett team og med en kunde, så soft-skills’a må også være på plass. Jeg og mitt team er tross alt «ekspertene» som skal levere varene tilslutt innenfor gitte prosjektrammer (på tid/kost).

Hva skjer innen bransjen nå?

Innen IT-bransjen skjer det for øyeblikket en slags «digital revolusjon». Vi har jo alle hørt om hype ordene «cloud» «big data» «internet of things» og «artificial intelligence» – som jo faktisk skjer der ute akkurat nå, og i økende grad de kommende årene.

Disruptive endringer er i ferd med å skje. Mange bedrifter er i ferd med å bli teknologiselskaper, slik som über og AirBnB som utfordrer tradisjonelle forretningsmodeller.

IT går mer mot å bli noe som gjennomsyrer hele bedriften, et strategisk virkemiddel, mer enn tjenester levert av IT-avdelingen. Som konsulenter er det viktig at vi tilpasser oss slike endringer og kan levere kostnadseffektive, innovative løsninger som møter både bedrifter og deres kunders behov.

Tips til studenter!

Nettverk, nettverk, nettverk! Det er gull verdt. Vær med på alle forum du klarer ved siden av studiene, engasjer deg, knytt nye kontaker og by på deg selv. Det er viktig at du ikke bare deltar, men også bidrar.

Jobb ved siden av studiene, gjerne med noe relevant og sikt inn på å ta et summer internship. Det er 1000 ganger mer verdt enn fritid og sommerferie.

Begynn tidlig å tenk over hva du vil etter du er ferdig med studiene. Det vil hjelpe deg å bygge kompetanse på det området du kommer til å skulle jobbe med i fremtiden- og du kan bruke studietiden på å fordype deg innen dette. Det er det som er så utrolig fint med master J

Og ikke minst: Nyt tiden.. For å være ærlig, du får den faktisk aldri tilbake!