✕  Lukk søk

Master of Information Systems – Digital Business Systems – Møt en student

- At studiet er modulbasert passer meg perfekt. Man har mulighet til å konsentrere seg og bli skikkelig god på et hovedtema om gangen, sier Elise Bjelland, student ved Master of Information Systems – Spesialisering Digital Business Systems.

Digital-Business-Systems-student-Elise-Bjelland

Student Elise Bjelland

Hvorfor valgte du Master of Information Systems Digital Business?

Valget om å ta en mastergrad i Information systems var enkelt. Jeg hadde muligheten for å spesialisere meg innenfor IT allerede på bacheloren og fattet interesse for fagfeltet. Det mange tenker IT handler om, er å sitte foran en PC på et kontor fra 8-16 og «geeke», men det er absolutt ikke riktig.

Årsaken til at jeg interesserer meg for IT er at det ikke er noen begrensninger innenfor fagfeltet. Du må være kreativ for å komme opp med nye løsninger. Du har muligheten til å jobbe med mange ulike mennesker. Er du IT – konsulent for eksempel, reiser du rundt til bedriftene og engasjerer seg i deres arbeide.

Da jeg skulle velge spesialisering, Digital Business Systems (DBS) eller IS Management and Innovation, valgte jeg litt tilfeldig. Jeg syntes at ERP-systemer samt forretningsutvikling hørtes spennende ut, og da falt valget på DBS. Om du skulle velge feil, kan du bytte, for spesialiseringene har de første to fagene på studiet felles.

Hva lærer du?

IT er et bredt begrep, og dermed er det vi lærer veldig bredt. Vi har lært om nåværende forskning innenfor IS, hva som er fremtiden og hvordan vi kan være med på å forbedre nåværende løsninger.

Vi lærer om hvordan bedrifter skal håndtere sosiale medier, samt viktige verktøy. ERP, BI, CRM og SMM er selvfølgelig også sentrale begreper.

Beskriv en typisk måned på studiet!

Den første uken i modulen har vi tre forelesningsdager hvor vi går igjennom store deler av pensum.

I uke to har vi typisk et par presentasjoner og eventuelt en 25-30% eksamen.

I uke 3 har vi gjerne gjesteforelesninger for å få siste innput om fagfeltet vi har.

I uke 4 skriver jobber man med en innlevering som normalt teller 70-75%.

Som du ser er det et meget kompakt modul som krever mye lesing av artikkler ved siden av.

Hva liker du best med utdanningen?

Det at vi er maks 10-20 mennesker i et klasserom fører til at vi har muligheter til å lære, fundere og stille spørsmål til foreleseren på en helt annen måte enn i større klasserom. Dette fører også til at alle er engasjerte, og vi hjelper hverandre til å bli gode sammen.

Det at utdanningen er modulbasert passer meg perfekt. Du har muligheten for å konsentrere deg og bli skikkelig god på et hovedtema om gangen, noe som gir muligheter for bedre læring og forståelse.

Nå har Elise begynt å jobbe i Xledger. Les om hennes nye arbeidshverdag.