✕  Lukk søk

Spillprogrammering – Møt bransjen

Vi ser etter koder som er effektive, kjappe, og godt løser komplekse problemstillinger, sier Skjalg Sturlasson Mæhre, Lead Coder i spillstudioet MegaPop.

Spillprogrammering-bransje-Skjalg-Sturlasson-Maehre

Skjalg Sturlasson Mæhre, prosjektleder og Lead Coder i MegaPop

Hva driver MegaPop med?

– I Megapop utvikler vi spill og apper for mobile plattformer. Vi er ute på de fleste mobilplattformene (Apple, Google, Amazon og Microsoft). Vårt siste spill heter Troll mot Vikinger, som ca 700.000 stykker har spilt til nå. Nå jobber vi med en oppfølger, i tillegg til en del andre spill og prosjekter.

Hvor relevant er spillprogrammering for din bransje?

– Det er helt klart alfa og omega, uten programmering, intet spill 😀 Generelt sett så er dette selve bærebjelken i at ting virker, og det er utrolig mange områder vi kommer innom i løpet av et utviklingsløp.

– I tillegg er det selvsagt mange andre bra folk man trenger innen design, kunst, musikk, animasjon, prosjektledelse, etc.

Hva skjer innenfor spill-fagfeltet om dagen?

– Det er veldig mange trender om dagen, tendensen er jo at spill etter hvert er noe som ‘alle’ er involvert i på en eller annen måte.

– Om du ser på”High End”-delen av markedet så pushes det jo stadig mer grafikk, AI, fysikk og interaksjon. Det er jo også en stor bevegelse mot virtual reality som ingen helt vet hvor ender.

– I den andre enden har du f.eks. mobilspillene, hvor det har vært veldig fokus på ren spillbarhet og forretningsmodeller, fremfor å pushe grafikk.

Hva ser dere etter når dere skal ansette folk?

– Vi jobber jo i Unity, så det er viktig at de vi ansetter kan dette veldig bra. Som programmerer er det veldig vanskelig å kunne alt, så du må rett og slett velge deg en retning du tror du kan gjøre det bra i. Vi ser etter folk som er eksperter innenfor sitt «felt».

– Når vi kikker på koden til folk, og da kanskje gjerne studenter, så ser vi etter hvordan de har løst oppgavene, og hvor elegant og enkelt de har løst ting.

– Det er veldig mange måter å lage koder på. Vi ser etter koder som effektive, kjappe, og godt løser komplekse problemstillinger. Det er lettere sagt enn gjort, men det er nå engang slik.

Tips til studenter?

– Lag så mange spill du bare kan! Kod så mye du kan! Jobb sammen med andre i team! Have fun!