✕  Lukk søk

Tekst og journalistikk

×

Vil du skape effektfull kommunikasjon som treffer?

Hos oss kan du velge blant flere kommunikasjonsutdanninger. Du lærer bedre når du får være nysgjerrig og åpen for nye impulser. Derfor får du rom til å prøve ut ideene dine og utvikle ditt talent. Du får tett oppfølging av erfarne veiledere og blir kjent med bransjen mens du studerer. Du lærer å legge smarte strategier, ta modige valg og presentere løsningene dine for en oppdragsgiver.

Her bygger du tverrfaglig nettverk mens du studerer. Vi forbereder deg på det arbeidslivet du skal bli en del av. Du jobber med reelle prosjekter og har kjente, profilerte aktører som gjesteforelesere.  Bli en del av Nordens største kreative utdanningsmiljø.

Bachelor

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng

Til journalister stilles det krav til kunnskap om verden, interesse for hvordan den har utviklet seg både politisk, økonomisk, kulturelt og miljømessig, og ikke minst evnen til å stille kritiske spørsmål. Vi gir deg en grundig opplæring i det journalistiske håndverket, uavhengig av publiseringsplattform, samtidig som vi holder deg oppdatert på hvordan digitale revolusjonen endrer mediene.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng

Med en bachelor i kreativ markedskommunikasjon vil du få kompetanse innen tekst, visuell kommunikasjon, prosjektledelse, kreative prosesser og kommunikasjonsstrategi. Du vil lære hvordan du bruker reklame og andre former for markedskommunikasjon til å selge varer, skape merkevarer og kommunisere på tvers av markeder og kulturer.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng

I løpet av tre år skal studentene få en grundig kompetanse og en stor mengde erfaring med produksjon av manus for film, TV og teater. Studiet har som mål å utvikle studentenes skrivetalent og kunnskap om samtidens toneangivende fortellinger, med tett individuell veiledning, oppdatert undervisning og muligheten til å utvikle din personlige stemme og fortellermetodikk.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng

Høyskolen Kristiania tilbyr det mest komplette bachelorstudiet i PR, som gir deg metodekunnskaper, praktisk erfaring og faglig innsikt. Det gjør at du skiller deg ut på arbeidsmarkedet. Bachelor i PR og kommunikasjon er et spennende og levende studium for deg som er opptatt av mennesker, kommunikasjon og det som skjer i samfunnet.

Heltid | 3 år | 180 studiepoeng

Tekstene som skrives både under studiet og i potensielle jobber strekker seg fra markedskommunikasjon og reklame, redaksjonell kommunikasjon innen fjernsyn, radio, digitale og trykte publikasjoner, og kunstorienterte tekster til musikk, film, teater og skjønnlitterær fortelling. Tekst må kommunisere til en tenkt mottaker, og du som skribent må kunne gjennomføre og lede idé- og kommunikative strategiprosesser.

Fagskole

Heltid | 1 år | 60 studiepoeng

En god innholdsprodusent er en visuell historieforteller som kan bruke bilder, film, klipping, tekst og lyd som virkemidler for å få budskapet fram på en troverdig måte, og samtidig beherske kommunikasjonsstrategi, planlegging og målgruppeforståelse. Du skal produsere og spre innhold til spesifikke målgrupper, og god innholdsmarkedsføring skal gi brukerne en opplevelse gjennom innhold som målgruppen ønsker å se.

Heltid | 2 år | 120 studiepoeng

Reklame og merkekommunikasjon er et toårig fagskolestudium som gir deg det du trenger for å få deg en jobb i bransjen. Studiets pedagogiske syn er at du skal erfare mens du lærer, og gjennom workshoper, byråbesøk og prosjekter for små og store virksomheter får du muligheten til å vise hva du kan.

Fra Høyskolen Kristiania til NRK P3

Elise Gull Askim kapret drømmejobben som programleder i NRK P3sommer samtidig som hun går sisteåret på Bachelor i journalistikk.

Les intervjuet med Elise

Jobber med Emmy-vinner

Embla og Anders fra Bachelor i manus har deltidsjobb hos Gjermund Stenberg Eriksen, som er Norges første vinner av den amerikanske TV-prisen.

Les intervjuet med manus-studentene

Aktuelt