✕  Lukk søk

Trondheim

 

I Trondheim er hver femte innbygger student og byen er kåret til Norges beste studentby flere ganger – og det med rette. Frivillighet og studentaktivitet preger hele byen.

NB: Høyskolen Kristiania Trondheim utfases frem mot 2019, og vil ikke ta opp nye studenter. 

Midt i hjertet

På en bro midt i hjertet av byen, i gangavstand til det meste som skjer, ligger Høyskolen Kristiania Trondheim. I en av de velkjente bryggerekkene langs Nidelva finner du et fargerikt og kreativt arbeidsmiljø for våre studenter.

Her er det lagt til rette for at du kan jobbe fleksibelt og mye, og det er lett å bli kjent med studenter på tvers av fag.

Miljøet i Trondheim er aktivt, åpent og inkluderende. Det arrangeres huskonserter, julemarked, karrieredag, halloweenfest, åpne foredrag og utstillinger.

Alle studentene oppfordres til å komme med forslag og ideer til nye aktiviteter og prosjekter for å skape Trondheims beste studentmiljø.

Studentbyen Trondheim

Når du kommer hit, vil du oppleve at bybildet, kulturlivet og næringslivet yrer på grunn av alle studentene. Trondheim er en kunnskapsby i vekst, og nye entreprenører dukker stadig opp.

I fjor var det 110 nyetableringer med utgangspunkt i byens utdannings- og forskningsmiljø. Dette er relevant for deg som er iderik og ønsker å se egne ideer spire og bli til noe mer, gjerne sammen med studenter fra andre skoler. Det er altså ingen grunn til å holde ideene dine for deg selv.

Her er det lett å komme i kontakt med gründere og gründermiljøer.

Når du kommer til Trondheim, står du overfor en rekke fristelser. UKA, ISFiT, Pstereo-festivalen og Samfundet er institusjoner du bør oppleve. Gled deg til å bli kjent med Trondheim – byen som har alt uten å bli for stor.

Våre lokaler ligger sentralt i hjertet av Trondheim, og har topp moderne fasiliteter. Idylliske Bakklandet og Solsiden er nærmeste nabo, og du kommer deg raskt til skolen fra alle bydeler. All undervisning foregår i lokalene våre som ligger i Kjøpmannsgata, i en av de velkjente bryggerekkene langs Nidelva og kanalen. Fasilitetene våre er topp moderne med mange klasserom, grupperom, mac-rom, ulike typer studio og kantine.

Kantina er en hyggelig samlingsplass både for å innta lunsjen og henge med de andre studentene, men også for å holde større møter og arrangementer. De fleste studentarrangementene holdes her. Lokalene våre er åpne hver dag, så det er mulig å jobbe med prosjektene dine når det måtte passe. Kanskje du får med deg en liten spontankonsert fra Musikkdesignstudentene i samme slengen?

I tillegg til alt du kan finne på i Trondheim forøvrig, arrangeres det en rekke arrangementer på skolen. Noen av disse arrangeres av Studentunionen, mens andre gjennom egne komiteer. Noe av det du kan være med på er huskonserter, studentpub, idrettslag, kreativt julemarked, nyttårsball, karrieredag og avgangsutstillingen.

Vår sentrale beliggenhet i sentrum gjør at du kommer deg raskt til skolen fra de fleste bydeler, enten du velger å reise kollektivt, sykle eller ta beina fatt. Trondheim har de siste årene vært gjennom en omfattende tilrettelegging for syklister, med gode og trygge sykkelveier i sentrum og omegn.

Fra 1.april kan du også bruke en av de 150 bysyklene som er plassert ved egne stativer, hvis du kjøper et eget abonnement. Hvis du trenger å reise med buss, får du selvsagt studentrabatt når du viser studiebevis.

 

Aktive studenter

På skolen er det stor aktivitet og aktive studenter som virkelig engasjerer seg for at studiedagene skal være gode. Studentunionen tar et spesielt ansvar for dette. Her finner du entusiastiske studenter som på frivillig basis jobber for et godt sosialt miljø på skolen.

Studentunionen er politisk og religiøst uavhengig. En av deres oppgaver er å være bindeleddet mellom skolen og studentene, og de engasjerer seg også for studentvelferd i studiebyen Trondheim.

Samfundet

En av byens bautaer er selvfølgelig Studentersamfundet, som med sitt historiske navn, har fått mang en trondheimsstudent til å utvikle feilskriving av ordet «samfunnet». Her arrangeres konserter, temamøter, quizkvelder, du kan se fotballkamper, revy- teaterforestillinger, og de har barer og cafeer. Huset drives stor grad av de 10 000 medlemmene, og du kan engasjere deg som frivillig innenfor mange kategorier, som har sine respektive «gjenger».

Særlig relevante gjenger for studentene ved Høyskolen Kristiania vil for eksempel være Markedsføringsgjengen, Profilgruppa, Kjellerbandet, Musikerlåfte, Fotogjengen eller andre ting du synes er gøy. Du kan være med å jobbe med blant annet lyd, lys, teater, snekring, IT, artistbooking, korsang, musikk og mye annet.

Du kan lære mye av å jobbe på Samfundet, og du blir garantert kjent med mange andre studenter. Nesten uansett hvilken studiebakgrunn eller interesser du har, så finnes det en frivillig gjeng som søker nettopp deg!

Det er gode muligheter for å finne hybel i nærheten av sentrum, enten du velger å gå gjennom det det private markedet, eller å søke om bolig i en av de mange studentbyene.

Bachelorstudentene som betaler semesteravgift til SiT, kan søke etter bolig i en av de 17 studentbyene de har.

Som fagskolestudent har du mulighet hos de private studentbyene Falkenborg studentby, Voll studentby, Rosenborg studentby og Singsaker studenterhjem. Sistnevnte er fortrinnsvis for NTNU-studenter, men det er mulig å søke.

Studentsamskipnaden tar seg av studentene ved høyskoler og universiteter, og deres velferdsbehov på lærestedene. SiT har studentbyer/boligområder, treningssentre, spisesteder, barnehager og ulike tjenester innen fysisk, psykisk og seksuell helse, i tillegg til kurstilbud som bidrar til en enklere studiehverdag.

Hos oss har vi fokus på å utvikle ferdigheter og kompetanse for fremtidens arbeidsliv. Vi har også et kommersielt fokus, dette for at du som student skal være best mulig egnet til å gå rett ut i jobb etter endte studier.

Dyktige fagpersoner, som både er interesserte og tilgjengelige skaper et godt læringsmiljø – dette er noe av det som tidligere og nåværende studenter trekker frem som et kjennetegn for Høyskolen Kristiania. I tillegg til praktisk og kreativt arbeid, setter vi deg i kontakt med næringslivet fra dag én. Dette bidrar til at du blir godt forberedt til livet etter studiene, i tillegg til at bransjen og næringslivet holdes oppdatert på hva våre studenter kan tilby av kompetanse.

Karriere

Med utdanning innen kommunikasjonsfagene vi tilbyr ved Høyskolen Kristiania Trondheim, har du mange jobbmuligheter. Det gjelder både hvis du har tatt fagskoleutdanning eller en bachelorgrad. Noen velger å skape arbeidsplassen sin selv, mens andre blir ansatt i for eksempel et medie- eller reklamebyrå. Mulighetene er der, så det gjelder å bygge kontaktnett og være synlig så tidlig som mulig.

Gjennom veiledning, kurs, workshops og aktiviteter på vårt karrieresenter blir du en god jobbsøker og attraktiv kandidat. For tidligere studenter tilbyr vi veiledning og støtte i den første tiden i ny jobb, samt karriereplanlegging og videre påfyll av kompetanse gjennom skolens alumni-nettverk

Det er viktig at den kunnskap som utvikles og produseres hos studentene våre kan anvendes i arbeidslivet. Tette relasjoner, dialog og konkrete samarbeid med arbeidsgivere er inspirerende og nyttig for alle involverte. Vi er opptatte av å synliggjøre kommunikasjonsfagenes bidrag til verdiskaping. Fremtidsrettede og avanserte løsninger for fremtiden trenger ofte sterk visualisering i mange medier for å få frem sitt budskap.

Våre utdanningsløp har et velutviklet samarbeid med arbeidslivet i regionen. Samarbeid kan i praksis dreie seg om caser i undervisning, studentprosjekter, studentkonkurranser, eller tilgang til spesifikk kompetanse.

I Trondheim har alle studieretninger egne strategiske råd, som vi mener vil være med å styrke relasjonene utad ytterligere. Ønsker du å komme i kontakt med fremtidens kommunikatører er det bare å gi oss beskjed.

  • Utgangspunktet for caser i undervisning er overordnede studieplaner med fastsatte læringsmål. Caser må derfor tilpasses undervisningens progresjonsplan.
  • Ved inngåelse av konkret samarbeid vil forventninger avklares og avtaler om innhold, leveranser og eierskap avtalefestes.

Bli kjent med våre studenter

Vi ønsker å være tilgjengelig for bransje- og næringslivet, og du kan bli kjent med oss og studentene våre på ulike måter:

  • Du kan invitere studenter til å ha sin praksisperiode, eller skrive bacheloroppgave hos dere
  • Om du ønsker å rekruttere studenter fra oss gjøres dette via høyskolens karrieresenter
  • Vi arrangerer nettverksarenaen Karrieredag, der du kan profilere din bedrift
  • Vi arrangerer lunsjmøter hvert semester med relevant tematikk innenfor kommunikasjon og kreativitet
  • Vi har også et årlig julemarked første helgen i desember, hvor det kan kjøpes kreativt arbeid av ulikt slag. En flott mulighet til å treffe kreative studenter fra hele skolen
  • I juni måned hvert år, arrangerer vi avgangsutstilling. Her kan du se studentenes avsluttende arbeider. Her er det høy kvalitet på studentarbeidene og en unik tilgang til å treffe studenter klare for arbeidsmarkedet.