✕  Lukk søk

Westerdals

×

Studenter på Westerdals Campus Fjerdingen

Putti Westerdal startet Westerdals Reklameskole i 1965. Etter at Høyskolen Kristiania ble ny eier av Westerdals i 2017, lever Westerdals-navnet videre ved tre av høyskolens institutter. 

Putti Westerdal er en kjent skikkelse innenfor utviklingen av reklamefaget i Norge. Etter å ha undervist i Sverige, og utdannet seg i blant annet Berlin, kom hun tilbake til Oslo og startet Westerdals Reklameskole i 1965. De første årene holdt skolen til i loftet på Uranienborg skole, og undervisningen foregikk på kveldstid. Blant fagene var typografi, layout, collage og monotypi.

Siden den gang utviklet skolen seg til å ha flere linjer. Bachelor i grafisk design, Art Direction, og tekst og skribent er eksempler på arven fra en av Nordens ledende reklameskoler. Gjennom årene har Westerdals-navnet blitt med gjennom flere fusjoner. Fra 2002 het skolen Westerdals School of Communication, etter at Westerdals PR-skole kjøpte opp «Skolen for grafisk design» og «Wolff reklame- og designskole». In 2010 ble Westerdals rangert som «One of the world’s ten best communication schools» hos YoungGuns Schools of the Decade. Du kan lese mer om Westerdals i Dagens Næringsliv-artikkelen «Drømmefabrikken».

I 2011 ble Westerdals godkjent som høyskole av Utdanningsdirektoratet, og tok navnet Westerdals Høyskole. På Westerdals utdannet de helhetlige kommunikatører. Det som gjorde den til en unik skole i Norge er sammenhengen av markedskommunikasjon, redaksjonelt arbeid og studentens eget uttrykk. Westerdals Høyskole ble etablert som selskap i 2011 og i 2012 fusjonerte selskapet med Westerdals School of Communication, med NITH som oppkjøper.

I 2014 fusjonerte Westerdals Høyskole med de tidligere høyskolene NISS og NITH, og tok navnet Westerdals Oslo ACT. I dag finner du Westerdals-studiene ved Høyskolen Kristiania, som er en akkreditert høyskole med solid økonomi. Alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Hos oss lærer du å gjøre ideer levende.

Kreativitet er alt. Stoffet alt nytt lages av. Det er innovasjoner, kunst og ideer som forandrer hvordan vi tenker, kommuniserer og transformerer verden rundt oss. Uansett hva vi skal leve av fremover, er kreativitet avgjørende.

Men også kreativitet trenger retning og pleie. Vi utdanner de mest kreative talentene i landet, og hjelper deg å dyrke, utvikle og perfeksjonere din lidenskap og dine evner. Enten du drømmer om å bli grafisk designer, stylist, journalist, spilldesigner, filmskaper eller noe helt annet. Kanskje låtskriver? Vi vet hva som skal til for at du får drømmejobben!

Vår pedagogiske filosofi og faglige tilnærming handler om at du skal lykkes, både på eksamen og i arbeidslivet. På Westerdals lærer du å gjøre ideer levende. Det er det kreativitet i bunn og grunn handler om: at ideer blir til virkelighet.