Helene, Victoria og Elise står innendørs foran en trapp.
– Når man er på Designer Saturday får man fryktelig mange inntrykk, så vi ønsket å skape en opplevelse som er litt spesiell og som folk husker, forteller Kristiania-studentene Helene Humlekjær, Victoria Damgaard Knoph og Elise Schander Halvorsen.Foto: Kristiania/Stina Myhre Pedersen

&Tradition er veldig store i Skandinavia! Alle vet hvem de er, forteller Helene Humlekjær, Victoria Damgaard Knoph og Elise Schander Halvorsen. 

Interiørstudentene fikk tre uker på seg til å designe et showroom, som skulle være et forslag til &Traditions stand til Designer Saturday 2025. Helene, Victoria og Elise forteller at de la ned hardt arbeid. Da presentasjonsdagen kom, og de ble utnevnt som vinnere, ble de likevel overrasket. 

Helene, Victoria og Elise sitter i en trapp på campus Spikersuppa
Jentene har hatt et godt samarbeid seg imellom, og trekker frem at fellesnevneren mellom de tre er at de alle er veldig motiverte. – Vi er alle villige til å jobbe noen timer ekstra for at resultater skal bli så bra som mulig, forteller Helene.Foto: Kristiania/Stina Myhre Pedersen

– Det er så mange flinke på studiet, så jeg hadde ikke trodd at vi kom til å vinne, forteller Helene. 

Memories by &Tradition 

&Tradition er et anerkjent, dansk designfirma som har patent på ulike design helt tilbake til 1930-tallet og frem til i dag. Victoria forklarer at &Tradition fokuserer på håndverk, historiefortelling og møbler av høy kvalitet.

– De vil skape produkter som varer, noe man kan ha fra generasjon til generasjon, forklarer Elise. 

Dette studiet er både gøy og lærerikt – jeg kunne lett studert her i tre år til.

Som navnet tilsier er &Tradition opptatt av å ivareta designtradisjoner. De har mange gamle klassikere, for eksempel Verner Pantons Flowerpot-lampe og Viggo Boesens Petra-stol. Det var i hovedsak dette som inspirerte Helene, Victoria og Elise. 

– Vi begynte å snakke om minner og det å gå tilbake i tid. Plutselig foreslo Victoria konseptet «Memories», og da begynte vi å jobbe ut fra det, forteller Helene. 

Presentasjon av konseptet Memories by &Tradition. Tegning av vinflaske, og vin som helles ned i et vinglass.

Grundig forarbeid 

For å kunne skape et konsept som er i tråd med &Traditions «ånd», brukte studentene mye tid på å gjøre research og lære seg å kjenne kunden. 

– Utrykket deres er veldig nedpå og vi har holdt oss til det. Vi har blant annet tegnet figurer for hånd, for å unngå et for «digitalt» preg, forklarer studentene.

I sin begrunnelse trekker &Traditions frem at vinnergruppen har vist en god forståelse for hvem de er.

– «Memories by &Tradition» var det som umiddelbart føltes mest gjennomført. Alt fra det grafiske, konseptet og gode beskrivelser, til utforming, material- og fargebruk, skriver de. 

Ingvild stående inne hos KOI Fargestudio

Ingvild fikk drømmejobb hos KOI Fargestudio!

Designer Saturday 2025 

Designer Saturday er den største og viktigste møteplassen for designere og interiørarkitekter i Norge, og arrangeres annen hvert år i Oslo. I utviklingen av showroomet kan &Tradition velge å bruke deler av studentenes konsept, eller hente inspirasjon fra det.  

Victoria stående inne på campus Spikersuppa.
De tre studentene er ferdige interiørdesignere til høsten, og har allerede begynt å tenke på hva de skal gjøre etter endt utdanning. – Jeg vil studere mer, og har søkt meg videre til Griffith College i Dublin for å få en bachelorgrad, forteller Victoria.Foto: Kristiania/Stina Myhre Pedersen

– Det blir spennende å se hvor mye de tar med seg fra vårt konsept, sier Victoria.

Studentene forteller at det er gøy å samarbeide med en så stor møbelleverandør og understreker hvor motiverende det er å få jobbe med en ekte kunde.  

– Det å kunne møte og bli kjent med kunden, er veldig fint, forteller Elise. 

– En bratt læringskurve 

Både Helene, Victoria og Elise har alltid vært interessert i interiør. De forteller at det er gøy å kunne hjelpe andre med innredning, selv om det kan være utfordrende til tider.  

– Det er ikke bare å legge på noen farger her og der, eller innrede det som man selv synes er fint, forklarer Elise. 

 – Man må lære seg å bli kjent med kunden, for å så finne ut hva som er «riktig» innredning for dem, legger Victoria til.  

I det første året av fagskoleutdanningen Interiørdesign og romarkitektur, har studentene fokus på private hjem. Der lærer de mye av de grunnleggende prinsippene innen interiørdesign, blant annet fargeteori, planløsninger, romforståelse og tegning. Alle studentene får opplæring i programmene Photoshop, InDesign, Archicad og Twin Motion. 

– Det var en veldig bratt læringskurve. I starten skjønte jeg ingenting av Archicad, men plutselig satt jeg der og tegnet et tre-etasjes hus med kjeller og hage, ler Helene.  

De tre jentene er nå på det andre året av utdanningen, der de lærer mer om offentlige bygg. De har blant annet hatt i oppgave å innrede en frisørsalong, og nå utvikler de et konsept til et hotell. 

– Dette studiet er både gøy og lærerikt – jeg kunne lett studert her i tre år til, avslutter Helene.