Ingrid-Hanne Kristoffersen, student på interiør
  • Navn og alder: Ingrid-Hanne Kristoffersen, 44 år
  • Kommer fra: Lofoten
  • Studerer: Interiør
  • Bor: Oslo

Hvorfor valgte du å studere Interiør på Høyskolen Kristiania?

Jeg hadde drømmejobben hjemme i Lofoten og hadde ikke planer om å gå skole igjen i en alder av 44 år, men etter 25 år i byggebransjen som maler ble jeg allergisk mot maling og måtte derfor endre kurs.

Jeg tenkte umiddelbart på yrker innen interiørbransjen, det å kunne påvirke utforming av rom og materialvalg er et noe jeg lenge har ønsket å være med på.

Valget falt naturlig på Høyskolen Kristiania siden interiørstudiet på denne skolen oppfylte mine ønsker.

Hvordan er en vanlig studiedag for deg?

Vi har stor frihet til å legge opp studiedagen som man ønsker, med noen felles forelesninger og ellers egen-studie. En kan sitte på skolens fellesområder eller bibliotek og jobbe hvis en ønsker det. Vi jobber tidvis med gruppeoppgaver og har noen tverrfaglige forelesninger. Dette er forelesninger som gir kunnskap om hva andre yrkesgrupper som f.eks. grafisk design og reklame kan tilføre oss for å profilere vårt konsept.

Hva liker du best med dette studiet?

Å lære seg verktøyene en trenger for å imøtekomme kunders behov og finne gode varige løsninger.

Studiet bevisstgjør oss på våre omgivelser og utvikler evnen til å kunne skape god design.

Men også hvordan små endringer kan snu den visuelle opplevelsen av rom og omgivelser er viktige faktorer i dette.

Du tar jo et kreativt studie. Hva legger du i ordet kreativitet?

Jeg tenker på det å være kreativ som evnen til å omsette en ide til noe konkret.

Jeg er en praktisk anlagt type og som liten kvinnelig håndverker har jeg ofte måttet velge kreative løsninger for å utføre enkelte oppdrag. Alle kan utvide sin egen kreativitet ved å stille seg åpen for nye innfallsvinkler.

Hva inspirerer deg?

Ingri-Hanne Kristoffersen, student på interiør

Først og fremst kontraster og derfor er Lofot-naturen en stor inspirasjonskilde nettopp da den er full av kontraster. Farger og lys kan skifte i voldsomt tempo, men også landskapet i seg selv er dramatisk.

Jeg liker når noe skiller seg ut, uansett om det er mennesker eller form, det trigger nysgjerrigheten min.

Når jeg ser god design vet jeg at noen har brukt sin estetiske kunnskap og personlighet, det inspirerer meg. Jeg er opptatt av brukervennlighet og synes det er viktig at det vi omgir oss med har en funksjon, og ikke bare god design. Jeg mener at god design ikke ekskluderer funksjonalitet.

Hva liker du best med å studere i Oslo?

Å studere i Oslo er givende på flere måter. Her kan jeg blant annet gjøre som en lærer på skolen rådet oss til før skolestart – å besøke ett museum i måneden og ett galleri i uken for å pleie kreativiteten. Videre å bli inspirert av andres måte å sette sammen komposisjoner på og få nye innfallsvinkler til egne ideer.

Stilhistorie er et av flere fag og da er det interessant å bruke bygninger og museer i byen som en forlengelse av lærebøkene.

Byen består av et stort mangfold av virksomheter som retter seg mot interiørbransjen, det gir meg en fin mulighet til å utforske bransjen og knytte kontakter.

Hva ønsker du å jobbe med etter studiene?

Jeg har ingen klare mål for hvilken type jobb jeg ønsker meg, men er åpen for de fleste interessante muligheter som måtte dukke opp når jeg er ferdig. Jeg liker å jobbe tett på kunden og forsøke å røre ved kundens positive oppfatning av hva god design kan gjøre for ham. Jeg håper å kunne bevisstgjøre kundens valg av materialer slik at denne kan se verdien av å velge bærekraftige alternativer og ikke bare velge byggebransjens standardløsninger. Dette er noe jeg brenner sterkt for. Det å skape en god stemning, jobbe med produkter som er snille med omgivelsene og som kan vare i generasjoner, hadde vert utrolig givende å vært en del av.