Studentenes dårlige vaner ble gull verdt for Barnekreftforeningen
42 helsefag-studenter fra Bachelor i Fysisk aktivitet og ernæring og Bachelor i Livsstilsendring og folkehelse bestemte seg i september for å sette livsstilsendringer og folkehelse ut i praksis. I løpet av fem uker skulle de kvitte seg med to laster hver. For enkelte falt valget på kaffe, snus eller smågodt. Andre gikk kraftigere til verks og besluttet å kutte alle former for junk-food og alkohol. For å øke innsatsen la alle studentene 100 kroner hver i potten.
Livsstilsendringer kan være utfordrende
Selv om motivasjonen var på topp, og konsumet av alkohol, godteri, kaker og kaffe gikk betraktelig ned i perioden, var det likevel mange som ikke klarte å gjennomføre.
Det røyk som bare det!
↳ Helsefag-student
Studentene fikk kjenne på kroppen hvor vanskelig det kan være å legge vekk dårlige vaner. Å motivere seg for endring kan være utfordrende, og dette er utfordringer de vil møte i arbeidslivet også, som helsefagarbeidere. Prosjektet ble selvfølgelig ikke skrinlagt av den grunn. De besluttet å donere pengene som ble samlet inn til et veldedig formål.
Valget falt på Barnekreftforeningen, som mottok en sjekk på 4200 kroner.

Den internasjonale barnekreftmåneden

September er den internasjonale barnekreftmåneden, der målet er å øke oppmerksomheten rundt kreftsykdom. Hvert år rammes mellom 180-200 barn (opp til 18 år) av kreft. I dag er overlevelsesraten på 70-80%, men med mer forskning på området kan enda flere barn bekjempe sykdommen. Dette er Barnekreftforeningens hovedfokus, og setter stor pris på alle som bidrar i dette arbeidet - de såkalte «Gullsløyfeheltene»
Nå har dere studenter bidratt inn i dette arbeidet. Det setter vi utrolig stor pris på!
↳ Elisabeth Strømmen og Britt Ingunn Wee Sævig fra Barnekreftforeningen