Rykk fremover i køen
Konkurransen på jobbmarkedet blir stadig tøffere. En mastergrad kan være nøkkelen til drømmejobben, lønnsøkning eller flere spennende arbeidsoppgaver.
Trenger du egentlig en master i dagens arbeidsmarked?
Studieprogramleder for Master i strategisk HR, førsteamanuensis Tone Danielsen, forteller at mange arbeidsgivere prioriterer jobbsøkere med mastergrad.
— Stadig flere arbeidsgivere etterspør kandidater med mastergrad, spesielt i de større selskapene med ettertraktede trainee-programmer. Med en master kan du søke mer interessante jobber, og starte karrieren litt høyere opp enn med en bachelorgrad, sier hun.
Ved siden av å styrke karrieremulighetene, handler en mastergrad ikke bare om det faglige.
— Dette er en dannelsesreise, du utvikler deg også på det personlige plan. Når du utdanner deg velger du et fagområde som blir ditt, og det skal du jobbe med etterpå. Det å fordype seg og bli en ekspert gjør noe med både kompetansen, identiteten og selvtilliten.
Dybdekunnskap
En bachelorgrad gir grunnleggende kjennskap til faget, rammeverkene og de sentrale modellene. Med en master får du mer dybdekunnskap, og lærer i større grad å bruke teoriene.
— Gjennom et masterstudium lærer du å utfordre fagets teorier og modeller. Vi stiller spørsmål om hvordan man har kommet fram til denne kunnskapen, hva vi kan stille spørsmål ved, og hva vi egentlig ikke vet så mye om, sier Danielsen.
Og selv om et masterstudium krever mer innsats enn en bachelorgrad, handler det om mer enn teori.
— Vi forventer at du både leser, øver og deltar mye mer aktivt i et masterstudium, så det er viktig å være motivert. Et masterstudium gir deg et solid teoretisk fundament, men er tett knyttet opp til dagens arbeidsliv. Studentene skal skjønne hvorfor og hvordan vi bruker teorien, så vi bruker mye tid på caser.
Ettertraktet tverrfaglig kompetanse
Etter en bachelor trenger du ikke nødvendigvis å ta en master i de samme fagene. Tvert imot kan det gi svært god uttelling å kombinere ulike retninger innen samme fagfelt.
— Mange etterspør tverrfaglig kompetanse, så det kan være veldig smart å kombinere fagområder. Vi har gjort Master i strategisk HR relativt tverrfaglig, og har både lærere og studenter med forskjellig faglig bakgrunn. Det gir studentene ulike faglige perspektiv og er veldig forfriskende for klassemiljøet, avslutter Danielsen.
Mastertilbud
Hvorfor bør man ta en mastergrad?
Med dagens situasjon og arbeidsmarkedets økte krav til kompetanse har tiden kanskje aldri vært bedre for å ta en mastergrad.Se hvorfor her!Se vårt mastertilbud
På Høyskolen Kristiania har vi mange spennende mastergrader innen en rekke fagområder. Alle våre masterprogram gir 120 studiepoeng og store muligheter videre.Sjekk ut mulighetene her!