Studenter landet millionavtale med investor
Kristiania-studentene Markus og Tobias utvikler e-sport-plattformen Gameflow.
Markus Bjørnereim og Tobias Martens har valgt å satse på entreprenørdrømmen. Studentene er midt i bachelorgraden kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling (KIF) ved Høyskolen Kristiania Bergen, et studium som i dag heter Bachelor i innovasjon og forretningsutvikling.
For to og et halvt år siden kom Bjørnereim opp med en ide som skulle påvirke karriereveien. Som en av mange e-sport-entusiaster, følte vestlendingen at det var noe som manglet i spillmiljøet.
Vil revolusjonere e-sport
Bjørnereim forteller at e-sport er et undergrunnsfenomen som har vokst veldig fort. Derfor finnes det få plattformer hvor alle publikums behov blir dekket. Studentenes løsning er Gameflow, en enkel og oversiktlig plattform som gir seerne all informasjonen de trenger.
– E-sport er et stort og voksende marked. Stadig flere er nysgjerrig på det, men det finnes ingen enkle måter å se e-sport på. I dag må man gjerne bruke 5-6 forskjellige tjenester for å få informasjonen man trenger for å følge med på spillere, kamper, statistikk og ligaer, forteller Bjørnereim.
Per i dag er det ingen andre som tilbyr en slik brukervennlig tjeneste. Det betyr at Gameflow-gründerne har en reell sjanse for å slå gjennom.
Jobber mye praktisk
Drømmen om å skape sin egen plattform gjorde at Bjørnereim startet på en bachelorgrad hos Høyskolen Kristiania. Høsten 2018 satt han på skolebenken, klar for å lære mer om gründerlivet. Her møtte han medstudent Tobias Martens. I løpet av skoleåret skulle et samarbeid om en studentbedrift omsider gjøre guttene til forretningspartnere.
Studiene næringslivet etterspør
– Vi jobber mye praktisk med faget. Det gjør at man får knagger å henge teorien på. Hittil har alle fagene vært superrelevante i forhold til arbeidet med bedriften vår, sier Markus Bjørnereim.
Allerede i tredje semester hadde studentene startet opp bedriften Gameflow AS. Selskapet skal gjøre e-sport lett tilgjengelig for alle. Målet er å skape en underholdningsplattform som skal revolusjonere måten man konsumerer e-sport på og være med på å profesjonalisere miljøet.
Egen bedrift på timeplanen
Noe av det første som KIF-studenter gjør, er å starte en egen studentbedrift. På den måten får studentene førstehånds erfaring med arbeidslivet. David Coates er høyskolelektor og koordinator for KIF, og forteller at studiet ikke bare er for entreprenører.
– Ikke alle har en drøm om å starte opp noe eget, men KIF-studiet er så mye mer enn entreprenørskap. Du lærer om samarbeid og hvordan ulike personligheter utfyller hverandre. Det er selve dynamikken mellom menneskene involvert som gjør et selskap spennende, sier David.
Han forteller at studiet er bygget opp for å gi studentene praktisk erfaring fra første semester.
Fra guttedrøm til start-up
Da det var tid for å satse, kontaktet Bjørnereim en utleier av kontorer i hjembygden. De hadde ingen penger, men utleieren lot dem bruke et kontor, helt gratis en hel sommer.
Vi sov på madrasser på kontoret og holdt på hele døgnet» - Markus Bjørnereim.
– Vi sov på madrasser på kontoret og holdt på hele døgnet, sier Markus Bjørnereim.
Utleieren la merke til guttene i Gameflow og hvor hardt de jobbet. Så ga ham dem et tilbud – han ville investere i Gameflow. Og ikke bare litt, han gikk inn med en million kroner.
– Det ble enda mer virkelig og seriøst. Det ble litt mer press på å få det til. Men det er uansett verdt det! Dette er en enorm erfaring som vil gi oss mye i fremtiden, sier Tobias Martens.
I dag holder de til i flotte kontorlokaler på StartupLab i Bergen. Her har de også tilgang til rådgivere som kan være til hjelp for den helt ferske bedriften.
– Vi har vært heldige som har fått muligheten til å være en del av miljøet her. Vi har fått en fullverdig arbeidsplass og blir inspirert til å jobbe videre med bedriften! Forteller Tobias Martens.
Råd til gründere
Tanken på å starte noe eget kan være skremmende. Tospannet understreker at det er skummelt og hardt arbeid, men langt fra umulig!
– Du må jobbe for det og ofre andre ting, som kanskje toppkarakterene eller sommerferien, det å være gründer er å være risikovillig, understreker Markus Bjørnereim.
De anbefaler andre å studere KIF på Kristiania, enten du har en gründerdrøm, eller om du vil jobbe med forretningsutvikling og innovasjon slik at du kan bidra med unik kompetanse i en allerede etablert bedrift.
Guttene nevner i fleng alt de både har lært i studiene og det de har lært til nå ute i arbeidslivet.
– Å lykkes handler ikke bare om å få karakterer, men det å skjønne og forstå, det å overføre kunnskapen til noe praktisk, sier Tobias.
David Coates har følgende råd til alle som vil prøve seg som gründere:
– Lær av dine feil. Det høres klisjéaktig ut ut – men du kommer alltid til å gjøre feil, og måten du takler motstand vil gjøre deg sterkere. Du vil lære av det. Husk at en bedrift trenger alle type mennesker, både risikotakerne og de stille, analytiske tenkerne. Deretter må du bygge nettverk. Når en investor går inn i et selskap er det menneskene og kunnskapen deres han eller hun investerer i, ikke det ferdige produktet, avslutter han.
Hvorfor Kristiania + CTA
Hvorfor velge Kristiania
Vår forskning og over 100 års erfaring med praksisnære studier gir våre studenter en fordel på arbeidsmarkedet.Les merLurer du på hva du skal studere?
Våre studentambassadører er selv studenter ved Kristiania, og vet omtrent alt som er å vite om studiene, søknadsprosessen og studentlivet.Spør en student!