Arrangerte AR@K20 med hjelp fra prosjektledelse kunst og kreativ næring
Da AR@K20 gikk av stabelen var det et team med studenter fra førsteklasse prosjektledelse kunst og kreativ næring som sto i kulissene.
De siste månedene har Amanda Malmbekk, Emma Norlander, Helene S. Olsen og Serine Jacobsen-Nordby jobbet tett med AR@K, et årlig symposium for kunstnerisk forskning. Da arrangementet var i gang fikk studentene endelig se hvordan all planleggingen utartet seg.
Hva er egentlig kunstnerisk forskning? Les mer om AR@K her!
Et puslespill
Studentene har jobbet med AR@K20 som et prosjekt på studiene i flere måneder. Mye skulle planlegges, ordnes og bestilles.
Det blir på en måte et puslespill og få alle brikkene på plass.
På planleggingslisten stod alt fra catering, frivillige, Oslo-guide til utenlandske gjester, program og mye annet. Med fjorårets AR@K som utgangspunkt så studentene på hva som fungerte i fjor, og hva som kunne gjøres enda bedre i år.
– Det er mange flere småting som må ordnes til slike arrangementer enn det man tenker over, det blir på en måte et puslespill og få alle brikkene på plass, forteller Emma.
Stort ansvar
Studentene synes det er stas å få være med på å planlegge et så stort arrangement som AR@K, men at det også er skummelt med så mye ansvar. Da er det viktig med gode veiledere.
– Man blir litt kastet ut i det, og plutselig dukker det opp ting man ikke har forventet. Heldigvis har vi både Kai Schwind og Leen Echelpoels som gir oss tett oppfølging og passer på at alt går som det skal, forteller Serine.
I prosjektet har studentene blitt tildelt ulike roller som prosjektlederassistent, teknisk koordinator, eventansvarlig assistent og publikumskoordinator. Med rollene følger ulike arbeidsoppgaver, men det viktigste er at alle samarbeider.
– Vi har hatt faste planleggingsmøter siden desember, forteller Emma.
Traff blink med prosjektledelse kunst og kreativ næring
Dagen før dagen
Med under et døgn igjen til AR@K20 åpner dørene for de flere hundre påmeldte gjestene kjenner studentene litt på nervene.
– Vi føler vi har kontroll, men man vet jo aldri nøyaktig hvordan det blir før vi er i gang, sier Helene.
Vi gleder oss veldig. Det blir spennende å se hvordan alt kommer sammen til slutt.
På dagens gjøremålsliste står rigging og noen småting for å sette prikken over i-en. Så er det showtime.
– Vi gleder oss veldig til i morgen, det blir spennende å se hvordan alt kommer til sammen til slutt, sier Amanda.
På arrangementsdagen er planen å være litt overalt, holde kontroll og oversikt, og på toppen av det hele kanskje få med seg et foredrag eller to.
– Det er kanskje ulempen med å arrangere, man får ikke sett alt som skjer, men jeg er ganske sikker på at vi kommer til å få med oss noe, sier Serine.
Et vellykket AR@K20
Med nesten tohundre besøkende måtte studentene holde oversikten over hele Fjerdingen, som var fylt opp med studenter, akademikere, kunstnere og forskere fra både innland og utland.
– Arrangementet gikk veldig bra! Forteller Amanda.
– Alt har gått veldig smooth, vi har faktisk ikke stresset i det hele tatt. Det tror jeg er mye fordi Kai Schwind og Leen Echelpoels er så flinke og har hatt full kontroll hele tiden, sier Helene.
Vi har jobbet med AR@K så lenge, så det er nesten litt trist at det er over.
Prosjektledelse-studentene er veldig fornøyd med gjennomføringen av arrangementet og hadde det gøy hele dagen, selv om det ble en lang dag med nedrigging til slutt.
– Vi har jobbet med det så lenge, så det er nesten litt trist at det er over. Men det er gøy å se tilbake på, og vi har lært ekstremt mye, avslutter Emma.