– Jeg gleder meg til å bli en del av noe større
Kristiania leder vei for flere muligheter for kunstmiljøet. I 2021 får vi et nytt institutt for scenekunst, med enda mer samarbeid på tvers. Hele studieporteføljen til instituttet vil også samles under ett tak.
School of Arts, Design, and Media ved Kristiania bestod tidligere av tre velkjente og velrenommerte skoler: Westerdals Oslo ACT, Musikkteaterhøyskolen og Norges Dansehøyskole. På det nye instituttet får disse skolene muligheter de ikke ville hatt alene.
Mina Rosa Kristoffersen var student ved Norges Dansehøyskole og blir nå en del av Institutt for scenekunst. Hun gleder seg til å bli en del av noe større.
– Å virkelig føle at en er en del av et fellesskap og møte nye mennesker, er noe jeg gleder meg stort til. Tilgang til nye, flotte dansesaler, klasserom, kantine og forelesningssaler, vil bli forfriskende og motiverende.
Danner nettverk i studietiden
– I scenekunstmiljøet er man avhengig av å knytte kontakter hvis en vil utvikle sin egen karriere. Derfor vil det hjelpe mye å bli kjent med de kommende kunstnerne i studietiden. Ved å samarbeide på tvers av linjene vil en også ha mulighet til å lære mer av hverandre og mer om sitt eget fagfelt, sier Mina.
Tilgang til nye, flotte dansesaler, klasserom, kantine og forelesningssaler, vil bli forfriskende og motiverende.
Tidligere rektor ved Musikkteaterhøyskolen og instituttleder for Instituttet Musikkteaterhøyskolen, Erik Schøyen, ser også frem til endringen. Han forteller at lokalene gir studentene en kjempeoppgradering av fasiliteter. Ikke minst vil det nye lokalet ha en hovedscene som kan brukes til større visninger av studentproduksjoner.
– Det gjør at huset også får en slags kulturhusfunksjon, et sted man oppsøker for å se scenekunst.
Mer kreativitet samlet på ett sted
En av de klare fordelene med det nye instituttet Schøyen peker til er at mye kreativitet blir samlet på ett sted. Han gleder seg og har tro på at samarbeid mellom linjene blir enda mer naturlig med Institutt for scenekunst.
– Å samle mennesker på samme sted gir i seg selv synergieffekter, uten alt for mye innsats. Vi skal også sette i gang med noen nye prosjekter for samarbeid, men jeg tror det kommer til å skapes mye organisk, forteller han. Schøyen legger til at han gleder seg litt ekstra til å besøke det nye bygget med takterrasse og utsikt over Oslo.
Kristiania er ikke bare en utdanningsinstitusjon, men også en kulturinstitusjon. Dette er viktig for samarbeidet, og instituttet vil romme utdanning som speiler dette. Scenekunst-studentene vil også være samlet nærmere sine medstudenter på School of Arts Design, and Media ved Akerselva, bare et steinkast fra hverandre. Til sammen vil dette bli Norges største kreative kunstmiljø.