Studentene på helse- og idrettsledelse dropper klasserommet
Tredjeårsstudentene på helse- og idrettsledelse skal ikke møtes i et klasserom en eneste gang dette semesteret. Kristiania har nemlig blitt bronsepartnere med Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn (VIF), og studentene skal gjennomføre en rekke prosjekter i praksis.
Vålerenga Samfunn er en stiftelse som jobber med sosiale prosjekter og aktiviteter som organiseres under fire hovedkategorier: Vålerenga mot Rasisme, Jobbsjansen, Inkludering og Engaaktiv. Stiftelsen er en av Høyskolen Kristianias samarbeidspartnere, og sammen jobber de for en styrket folkehelse blant Oslos innbyggere.
På Intility Stadion sitter studentene fra Høyskolen Kristiania klare for kick-off-en. Daglig leder i Vålerenga Samfunn, Jannicke Aas, presenterer de fem ulike prosjektene som studentene kan velge mellom å jobbe med denne høsten. Prosjektene som blir lagt fram er allsidige med ulike mål innenfor temaer som tar for seg både mental og fysisk helse. Det dreier seg om alt fra å organisere workshops, og å arrangere sammenkomster, til å utforske hvordan klubben kan bli bedre på kjønns-og seksualitetsmangfold. Felles for de alle er at de er samfunnsrelaterte, praksisnære og henger i tråd med stiftelsens kjerneverdier om å gjøre Oslo til en enda bedre by å bo i.
Høyskolen Kristiania er en naturlig samarbeidspartner for oss, og helse- og idrettsledelse er et studium som er veldig rettet mot det vi driver med her.
Får smaken på arbeidslivet
Jannicke forteller at Vålerenga Samfunn har hatt god erfaring med å samarbeide med både høyskolen og praksisstudenter tidligere. Likevel er dette første gang de skal gjennomføre et såpass stort samarbeid.
– Høyskolen Kristiania er en naturlig samarbeidspartner for oss, og helse- og idrettsledelse er et studium som er veldig rettet mot det vi driver med her. Vi ønsker å bruke idretten som et virkemiddel til å utrette noe mer for samfunnet, og vi gleder oss til å få studentenes innspill og perspektiv på våre prosjekter, sier hun og fortsetter:
– Studentene er i den perfekte målgruppen for oss og derfor er vi veldig nysgjerrig på å se hva de vil gjøre, sier den daglige lederen.
Kapret drømmejobben under praksis
Fra skolebenken og rett ut i bransjen
Studieprogramleder Lars Erik Braaum sender altså studentene rett ut i bransjen, allerede før de har hatt praksis eller startet på bacheloroppgaven. Han håper at studentene vil bevege seg ut av komfortsonen når de skal bryne seg på utfordringene som venter. Hensikten er at studentene skal få smake på hvordan arbeidslivet fungerer, og hvordan prosjektarbeid gjennomføres i praksis.
– Jeg tror de vil lære mye av å jobbe med de konkrete problemstillingene som skal løses. Vålerenga Samfunn jobber tett med det vi setter søkelys på i undervisningen fra før, og er derfor en veldig relevant samarbeidspartner for oss. Studentene vil få god erfaring av å oppleve hvor komplekst et prosjekt er, og hvor mye arbeid som ligger bak.
– Ikke minst tror jeg de vil ha det gøy når de jobber, legger han til.
Helse- og idrettsledelse er en bachelorgrad med hensikt om å utdanne ledere innen idrett, folkehelse- og frivillighetsarbeid. På studiet lærer man blant annet om hva som kjennetegner disse sektorene og hvilke muligheter og utfordringer hver av dem møter i fremtiden.
En god erfaring
Student Emil Eriksen forteller at han gleder seg til å jobbe såpass tett med det han ønsker å jobbe med etter endt utdanning. Klassen har tidligere jobbet med prosjektarbeid, men ikke i denne graden. Han tror det blir en god erfaring å ta med seg videre når han skal ut i bransjen til våren.
– Det blir vanskelig å velge mellom prosjektene, jeg kunne sikkert jobbet med alle, så jeg må nok summe meg litt, forteller Emil.
– Det blir veldig spennende å se hva dere finner på, svarer Lars Erik.
Utover høsten skal studentene representere Vålerenga Samfunn – og derfor får de tildelt collegegensere med logoen på. Studentene blir med dette klare for utfordringene som venter, og tar på seg genserne med en gang før de spente trer ut av klasserommet.