Stefanie fikk jobb som frontend-utvikler før hun var ferdig å studere
Allerede før Stefanie Dziadkowiec hadde fullført det ettårige studiet i Frontend-utvikling ved Kristiania, ble hun tilbudt fast jobb hos treningsgiganten SATS.
– Året på Kristiania var det beste noensinne! Jeg valgte å studere her fordi jeg ønsket å komme meg raskt ut i arbeidslivet, forteller Stefanie, som nå jobber som junior frontend-utvikler i SATS.
Stefanie forteller om en sosial og spennende arbeidsplass som utfordrer henne både kreativt og logisk. I SATS samarbeider hun med andre frontend-utviklere, backend-utviklere, grafisk designere og innholdsprodusenter for å videreutvikle den digitale plattformen til treningssenteret.
Jobbene innenfor frontend-utvikling bare venter på folk!
Den tidligere læreren fra Chicago har alltid elsket å tilegne seg ny kunnskap – og i SATS får hun gjøre nettopp det.
– Som junior frontend-utvikler er en del av jobben min å lære programmeringsspråk og utvikle ny kode, sier hun.
Trenger ikke være mattegeni for å studere frontend
Frontend-utvikling er utøvelse av HTML, CSS og JavaScript, i utformingen av nettsider og web-applikasjoner. Stefanie forteller at hun aldri var særlig glad i matte på skolen, men at det ikke stod i veien for å lære programmering i voksen alder.
– Dersom man er nysgjerrig på programmering kan det være lurt å teste det ut online først: for selv om det ikke innebærer tung matematikk, er frontend-utvikling en teknisk utdanning, forklarer Stefanie.
Hun understreker at man ikke trenger å ha erfaring med programmering for å studere frontend-utvikling, men at man bør ha ferdighetene til å kunne lære faget.
Velg blant 20 fagskolestudier innen kreativitet og teknologi!
– Man må være glad i problemløsning og kunne tenke logisk. Samtidig er det slik at hvis du først kan ett programmeringsspråk, er det lett å lære seg flere. Om man ønsker å gå videre til å jobbe med for eksempel spillprogrammering, så er det fullt mulig.
Gode minner fra studietiden
På Frontend-utvikling jobbet Stefanie og medstudentene som oftest med prosjektarbeid i grupper, noe hun trivdes veldig godt med.
– Jeg synes en av beste måtene å lære programmering på var å få mulighet til å hjelpe andre. Det var nyttig læring å forstå andres koder.
Et av de første prosjektene de jobbet med på studiet, var å lage en nettside for et politisk parti. Her kunne de selv velge om de ville lage en nettside for et eksisterende parti eller et oppdiktet parti.
– Oppgaver som dette passet meg svært godt, fordi det ga meg et spillerom til å utforske de mer kreative aspektene ved programmering. Det var utrolig moro å lage den første knappen som fungerte, sier Stefanie.
Klassen til Stefanie bestod av studenter i alle aldre, med forskjellige bakgrunner. Hun forteller om et inkluderende studentmiljø, hvor det var lett å bli kjent og trives.
– Jeg kom raskt i kontakt med de andre i klassen. En av lærerne ble en slags mentor for meg, og hjalp meg blant annet med jobbsøkingen.
Velg blant 20 fagskolestudier innen kreativitet og teknologi!
Stort behov for flere frontend-utviklere
Ifølge Stefanie er frontend-utvikling et aktuelt og fremtidsrettet studium, og hun oppfordrer flere til å velge samme vei som henne.
– Teknologien er i stadig utvikling, og det vil alltid være behov for folk som kan programmere. Jeg vet om flere fra min klasse som har fått jobbtilbud etter studiet. Jobbene innenfor frontend-utvikling bare venter på folk!
Våre fagskoleutdanninger
Content card double - studieside og aktueltsak
Vil du også studere frontend-utvikling?
Lær å programmere nettsider og web-applikasjoner ved bruk av HTML, CSS, JavaScript og frontend-bibliotek.Sjekk ut studiet her!Derfor bør du ta en teknologiutdanning
Bør man satse på en teknologiutdanning? Det mener rekrutteringskonsulentene Ingrid og Stina. Men, hvorfor det?Les hva ekspertene sier her!