Rundt 30.000 studenter fra alle landets høyskoler og universiteter har gjennom Studiebarometeret svart på spørsmål om hvordan de opplever kvaliteten på studieprogrammet sitt.

Kristiania tilbyr landets eneste mastergradsprogram i strategisk HR, og dette studiet ligger langt over landsgjennomsnittet over fornøyde studenter innenfor fagmiljøet.

Master i strategisk HR

Les mer om studiet

Samkjørt fagteam med pedagogisk fokus

At studentene trives på studiet er et av de viktigste kriteriene for alle studieprogramledere.

– Det er veldig moro at studentene våre er så fornøyde. Det inspirerer oss til å legge enda mer arbeid inn i studieutvikling, undervisningen og oppfølging av studentene, sier Andreas Norgår Thon, studieprogramleder for master i strategisk HR.

Han forteller at det de siste årene er lagt stor vekt på å få på plass et godt foreleserteam i dette masterprogrammet.

– Vi er godt samkjørt som fagteam, og jobber mye med å holdet innholdet i studiet faglig oppdatert og aktuelt for arbeidslivet. Vi jobber også mye med pedagogiske former som gjør at studentene forstår hvordan fag og forskning kan anvendes i praksis, forteller han. 

– Vi er godt samkjørt som fagteam, og jobber mye med å holdet innholdet i studiet faglig oppdatert og aktuelt for arbeidslivet, forteller Andreas Thon.

Kjenner seg igjen i resultatene

En av Thons studenter er Selma Vedum Håland som studerer nettopp master i strategisk HR. Hun har under sin studietid hatt praksisplass hos kultur- og likestillingsdepartementet. Når vi ringer henne og forteller om de gode resultatene hennes studie har fått, blir hun opprømt: 

– Det er veldig gøy at et studium med strategisk fokus gjør det så bra på Studiebarometeret! Det strategiske aspektet ved HR synes jeg er kjempespennende.

Selma Vedum Håland er en av mange fornøyde masterstudenter på Kristiania. Under sin praksisperiode hos kultur- og likestillingsdepartementet fikk hun et godt innblikk i hvilket arbeidsmiljø hun kan bli en del av etter endte studier.
Foto: Bettina Annabelle Steen

Håland sier at hun kjenner seg igjen i de gode resultatene fra Studiebarometeret. Hun trekker frem Kristianias små klasser som svært positivt, i tillegg til de gode praksismulighetene studiet gir.

– Muligheten for praksis er en stor grunn til at jeg valgte nettopp dette studiet. Jeg opparbeidet meg masse kunnskap og bred erfaring innenfor HR-faget under min tid i den offentlige sektoren, avslutter Håland.

Les om Selmas praksisperiode

Gjør studentene rustet for arbeidslivet

Rektor ved Høyskolen Kristiania, Trine J. Meza sier at Studiebarometeret belyser viktige aspekter ved høyskolens drift, og sørger for at stiftelsen kan fortsette å lære og bli enda bedre.

– Studentene melder at det de lærer hos oss er relevant for arbeidslivet, noe som er spesielt viktig for oss som fremtidig arbeidslivsuniversitet. Kvalitet og trivsel går hånd i hånd på Kristiania, og vi skal fortsette å arbeide for at studentene er best mulig rustet for arbeidslivet.

Rektor ved Kristiania, Trine J. Meza. Foto: Kristiania

 

FAKTABOKS:

Høsten 2022 deltok ca 30.000 studenter i Studentbarometeret der de svarte på det meste når det kommer til studenttrivsel på de utdanningsinstitusjonene som tilbyr høyere utdanning i Norge.

Denne undersøkelsen sendes ut til 2. 3. - og 5.-årsstudenter og gjelder for 1919 studieprogram. Det er NOKUT som gjennomfører undersøkelsen på oppdrag av kunnskapsdepartementet.

Studiebarometeret har som formål å styrke arbeidet med kvalitetsutvikling i høyere utdanning og gi nyttig informasjon om studiekvalitet. Kristiania bruker Studiebarometeret for å kartlegge forbedringspotensial som utdanningsinstitusjon. Undersøkelsen dekker blant annet følgende tema: 

  • Undervisning og veiledning 
  • Motivasjon
  • Forventninger
  • Studieinnsats 
  • Studie- og læringsmiljø  
  • Arbeidslivsrelevans 

Studieprogrammer med de aller mest fornøyde studentene:

Accordion studier

Double

  • Kapret praksis hos Kultur- og likestillingsdepartementet

    Selma Vedum Håland studerer Master i strategisk HR ved Kristiania. Under praksisperioden i Kultur- og likestillingsdepartementet har hun fått bryne seg på mange varierte oppgaver.
    Les saken
  • – Vil være en rollemodell

    Mansoor er blant de første i sin familie som tar høyere utdanning. – Arbeidslivet har godt av litt mangfold, sier Mansoor som studerer Master i strategisk HR ved Kristiania.
    Les mer