Studenter avbildet foran triumfbuen i Paris.
Studieturen til Paris er en faglig tur, men litt tid tid sightseeing er det selvfølgelig også. Fra venstre: Ingrid Lie, Katinka Serine Larsen Jensen, Susann Herring. Foto: Privat

– Denne turen har vi gledet oss til helt siden vi begynte på studiet, og det ble en fantastisk tur, sier Ingrid Lie (26) og Stine Lise Skjerping (34).

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

Spør en student her!

De to er andreårsstudenter på fagskolestudiet Interiørdesign og romarkitektur ved Kristiania i Bergen, og sammen med resten av klassen tilbragte de noen varme septemberdager i Paris. 

Utstillingsvinduer og kjente museer

Besøket besto av en perfekt blanding av fag og fritid. Studentene fikk muligheten til å se seg rundt i den franske hovedstaden, og de fikk med seg både Notre-Dame, Eiffeltårnet og flere museer.  

– I tillegg til dette studerte vi utstillingsvinduer, bygninger og besøkte designmuseet i Louvre. Der var det blant annet stilt ut møbler og interiør fra forskjellige tider, noe som var veldig interessant for oss som studerer interiør, sier Stine Lise.

Med seg på turen hadde de hovedlærer Jane Gillian Seeberg, som er lokalkjent i byen og som har et stort nettverk som hun bruker i undervisningen. Det gjorde at studentene også fant seg raskt til rette og fikk se ting de kanskje ikke ville funnet på egenhånd.

Messe med åtte messehaller

Et av hovedmålene med reisen var interiørmessen Maison Et Objet.

–  Vi tok buss til messeområdet tidlig på morgenen siste dagen. Der fikk vi VIP-behandling med frokost, før vi ble vist rundt i hallene, sier Stine Lise.

Vi dro derfra med masse inspirasjon.

Og en grundig omvisning før man legger ut på egenhånd, er nødvendig når en messe består av hele åtte messehaller. Der kunne de samle ideer til design av både private hjem, hoteller og annet.

– En dag der var rett og slett ikke nok, men vi dro derfra med masse inspirasjon og mange inntrykk som vi kan bruke i studiene, sier Ingrid.

Bra for klassemiljøet

Noe annet de kunne ta med seg hjem fra Paris var et godt klassemiljø. Etter mer enn et år, kjenner de fleste studentene hverandre godt, men det er likevel noe eget å samles om felles opplevelser.

– Det er flere av medstudentene jeg ikke hadde snakket med før, som jeg ble kjent med på studieturen. En slik tur setter spor på en god måte, og den gjør noe med miljøet, sier Ingrid.

En slik tur setter spor på en god måte, og den gjør noe med miljøet.

Hun opplever at dette har det gjort lettere å snakke med flere også på skolen.

– Jeg tror det hjelper på alles hverdag, Vi er en klasse med mange forskjellige mennesker mellom 20 og 35 år, men vi har jo alle lidenskapen for interiør til felles, sier hun.

Interiørdesign og romarkitektur + Bergen

  • Vil du også studere Interiørdesign og romarkitektur?

    Ønsker du å jobbe som interiørdesigner? På denne toårige fagskoleutdanningen lærer du å planlegge og gjennomføre interiørprosjekter fra idé til ferdig resultat.
    Les mer
  • Tre studenter snakker sammen Campus Bergen

    Bli kjent med Campus Bergen!

    Vil du studere i Bergen? Våre studier er utviklet for at du som student skal få en fot innenfor arbeidslivet, allerede før siste eksamen er gjennomført.
    Les mer