– Netflix er vår største konkurrent
– Når folk har meldt seg på et nettstudium ved Kristiania, er Netflix vår største konkurrent, sier Jens Barland, prorektor arbeidsliv og innovasjon ved Kristiania.
– «Skal jeg studere eller se film i kveld?» Den utfordringen jobber vi mye med, å gjøre studiene og aktivitetene på skjermen engasjerende, forklarer han.
– Kunne fortsatt jobbe fulltid
– For meg var nettstudier midt i blinken. Da kunne jeg fortsette i jobben min som kundeansvarlig, og studere når det passet meg, sier Kevin Lund Olsen.
Olsen jobber i regnskapsdivisjonen i et rådgivningsselskap, og ble nylig statsautorisert regnskapsfører gjennom nettstudier fra Kristiania.
– Det er mange som har høy utdannelse i dag, men det er også mange som vil tidlig inn på arbeidsmarkedet for å få erfaring. Det å kunne kombinere studier og praksis er gull, sier han.
Stadig flere velger nettstudier. I dag har Kristiania nesten 6000 nettstudenter, og er dermed størst på nettstudier i Norge. Det begynte faktisk for hele 110 år siden, med det man kaller brevkurs. I dag lærer nettstudentene gjennom for eksempel forhåndsinnspilte videoer, quizer, podkast og intervjuer – i tillegg til vanlig pensum.
Utdanning er ferskvare
Det er ikke sikkert at alt du lærte for 10 eller 20 år siden er like relevant i dag. Men dersom du har noen års erfaring fra arbeidslivet, har du også en stor fordel: Du er vant til å lære deg nye ting, og har masse kunnskap om hvordan arbeidslivet faktisk fungerer. Det gjør det nemlig mye lettere å lære mer!
– Etter hvert som du har flere erfaringer og eksempler med fra arbeidslivet, blir det lettere å ta inn ny kunnskap. Da kan utdanningen like gjerne handle om å sette ord på noe du nesten allerede kan, sier Barland, som selv har tatt videreutdanning flere ganger.
Dette er de mest populære studiene
Kristiania tilbyr utdanninger helt opp til masternivå, innen alt fra økonomi og ledelse til spesialpedagogikk og kreative fag. Alle studiene kvalifiserer til studielån hos Lånekassen.
For tiden er populære nettstudier ved Kristiania relatert til økonomi og ledelse, cybersikkerhet, spesialpedagogikk, psykologi og digitalisering, for å nevne noe.
Om du studerer ledelse og økonomi i tillegg til det faget du allerede kan, så ser du plutselig mange flere muligheter.
For yrkesaktive i alle samfunnslag finnes det store gevinster å hente i etter- og videreutdanning. Én ting er å oppdatere seg i et stadig skiftende yrkesliv – ikke minst med tanke på digitalisering. En annen gevinst er å studere noe helt annet enn man kan fra før, og bli mer tverrfaglig. Da ser man gjerne nye perspektiver.
– Om du studerer ledelse og økonomi i tillegg til det faget du allerede kan, så ser du plutselig mange flere muligheter. Jeg kjenner flere som har tatt ny utdanning i voksen alder og fått ny rolle på arbeidsplassen sin eller en flott jobb et annet sted, sier Barland.