Alejandra Caro Alcazar and Ateeq Riaz from Odisee University of Applied Sciences.
Alejandra Caro Alcazar and Ateeq Riaz from Odisee University of Applied Sciences.Foto: Hanne Stavelie

Hva er Blended Intensive Programme?

BIP er et ukelangt utvekslingsprogram finansiert av EU-ordningen Erasmus+, som kombinerer akademisk undervisning med praktiske bedriftsbesøk. Hensikten er å fremme internasjonalt samarbeid og kulturutveksling ved å gi deltakerne en helhetlig læringsopplevelse som inkluderer både teoretisk og praktisk kunnskap.

Totalt 70 ansatte og studenter tok del i arrangementet, hvorav 25 var internasjonale. Førstelektor Hanne Stavelie sier hun er imponert over både egne og besøkende studenter.

- Å være vertskap for et slikt EU-finansiert utdanningsprogram var en stor ære for Kristiania. Arrangementet var svært vellykket, takket være innsatsen fra våre ansatte og det gode samarbeidet med våre partnerinstitusjoner. Det store engasjementet til forelesere og studenter bidro til kritisk refleksjon, diskusjon og selvutvikling for alle som deltok, sier Stavelie.

Bedriftsbesøk, mangfold og bærekraft

Spesielle høydepunkter som ble vektlagt av studentene var besøkene til Nobel Fredssenter og Vinmonopolet. Daniel Ginés, student ved University of Zaragoza i Spania, trekker særlig frem besøket til Snøhetta som interessant.

Manuel Galochino, Ariadna Raulí og Daniel Ginés
Manuel Galochino, Ariadna Raulí ­and Daniel Ginés from University of Zaragoza.Foto: Hanne Stavelie

- Den erfaringsbaserte undervisningen ga uvurderlig lærdom fra den virkelige verden. Besøk til bærekraftige bedrifter ga eksponering for både utfordringer og løsninger fra organisasjoner som streber etter å integrere bærekraft i sine operasjoner, sier Ginés.

Studentene fikk også besøk fra Equinor og IKEA, som fortalte om både utfordringene og mulighetene i arbeidet med å nå sine bærekraftmål. Morten Irgens sitt foredrag om hvilke muligheter kunstig intelligens har for en bærekraftig fremtid ble fremhevet som et høydepunkt av mange, samt erfaringene Kjersti Ruud Walaas delte om bærekraftig turisme i Oslo.

En hel dag ble også viet temaet mangfold og inkludering, ledet av Martin Todd (Odisee), Lisa Cooper (Catalysts) og Sarah Abraham (Politihøyskolen).

Jeg fikk innsikt i forskjellige kulturelle perspektiver og deres innvirkning på forretningspraksis, noe jeg tror vil være uvurderlig i min fremtidige karriere.
Nisrine Kahya

Nisrine Kahya, student ved Odisee University of Applied Sciences i Belgia, forteller at BIP lærte henne om betydningen av mangfold og bærekraft i globale forretningskontekster.

- Jeg fikk innsikt i forskjellige kulturelle perspektiver og deres innvirkning på forretningspraksis, noe jeg tror vil være uvurderlig i min fremtidige karriere. Å være med på BIP har vært en transformerende opplevelse som har utvidet min forståelse av globale problemer, forbedret mine ferdigheter og inspirert meg til å strebe etter positiv endring i verden, sier Kahya.

Neste års programmer

Alle studenter på Kristianias studieprogram International Business Communication (IBS2202) har muligheten til å delta på kommende BIP-arrangementer, sammen med søkere fra Odisee, Zaragoza og Griffith.

  • Våren 2025 vil et nytt BIP finne sted ved Odisee University of Applied Sciences i Brüssel
  • Og våren 2026 vil programmet bli arrangert ved University of Zaragoza i Spania.

Programmet tilsvarer 3 studiepoeng og er en unik mulighet for studentene til å utvide sine horisonter og få verdifulle internasjonale erfaringer.

Vil du studere International Business Communication (IBS2202)?

Les mer om IBS2202 her!