Portrettfoto av Christine.
– Kunnskap om og erfaring med prosjektledelse etterspørres i stor grad i utlysninger av stillinger både i offentlig og privat sektor, sier Christine Bar som studerte Prosjektledelse i praksis på nett ved Kristiania.Foto: Kristiania

Christine Bar hadde jobbet som daglig leder i AOF Opplæringskontor i en årrekke da hun bestemte seg for å fylle på med litt ny kompetanse. Valget falt på den ettårige fagskoleutdanningen Prosjektledelse i praksis ved Kristiania.

– Jeg kom tilfeldig over utdanningen og syns innholdet var relevant uavhengig av daværende jobb. I et arbeidsliv som er i stadig endring, organiseres flere oppgaver i prosjekter. Innholdet i utdanningen ga en breddekompetanse som jeg vil påstå er helt uvurderlig, sier hun.

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

Spør en student her!

Kurs i prosjektledelse gjennomføres på heltid over to semestre og gir totalt 30 studiepoeng.

– Gikk fint å kombinere med jobb

Christine poserer ved et utkikkspunkt ved siden av en kikkert, med utsikt over Oslo.
Prosjektledelse er et studium som lærer deg å få oversikt over kompliserte prosesser. – Innholdet i utdanningen ga en breddekompetanse som jeg vil påstå er helt uvurderlig, sier Christine Bar.Foto: Kristiania

Studiet gjennomføres som en ren nettbasert utdanning. Den er organisert slik at den kan kombineres med jobb, noe også Christine gjorde.

– Jeg jobbet fulltid som daglig leder mens jeg tok utdanningen, og dette syns jeg gikk veldig fint. Det er imidlertid viktig å planlegge når man skal være student og når man ikke er det, sier hun.

Jeg jobbet fulltid som daglig leder mens jeg tok utdanningen.

Hver tirsdag var det samling på nett, og hun syns de to semestrene ga en fin kombinasjon av forelesninger, gruppearbeid og plenumsdiskusjoner.

Studiet er praktisk orientert, og det legges vekt på at studentene også skal få erfaring med å gjennomføre reelle prosjekter.

Lærte hvorfor prosjekter feiler

– Siden studiet var nettbasert, fikk jeg møte deltakere fra hele landet. Studentene jobbet med forskjellige ting og hadde dermed ulike perspektiver med seg inn i studiet, sier hun.

Gjennom kurset lærte de å sette sammen ulike team, hvordan de skulle håndtere ulike personligheter og det å være bevisst ulike personlighetstyper.

–  Vi jobbet også med økonomi, bruk av skjemaer, ulike former for prosjekter og lærte hvor prosjekter ofte feiler, sier hun.

Kommunikasjon i prosjekter og de ulike rollene var også viktige tema.

– Vi ble også gjort oppmerksomme på hvilke fallgruver man må være oppmerksom på dersom man jobber i prosjekter, sier Christine.

Christine sitter på en trapp utenfor et hvitt hus.
Christine Bar er fagsjef kompetanse og har ansvaret for Parats kurs og opplæringsaktiviteter.Foto: Kristiania

– Lett å bruke i arbeidshverdagen

Etter at hun fullførte studiet i 2022, har Christine byttet jobb. I dag jobber hun som fagsjef kompetanse i Parat.

– Parat er en arbeidstakerorganisasjon for alle slags arbeidstakere. Mine arbeidsdager er veldig varierte, og jeg jobber med alt fra konkrete prosjekter til kursutviklingstiltak for tillitsvalgte, sier hun.

­Det er ikke en ting jeg lærte under studiene jeg ikke har brukt.

Både i tidligere og nåværende stiling har hun stor nytte av det hun lærte på Kristiania.

­– Det er ikke en ting jeg lærte under studiene jeg ikke har brukt. Det meste av kunnskapen er overførbart til en rekke områder av arbeidshverdagen, både teknikker, arbeidsmetoder, vurderinger som må tas og måten man jobber med prosjekter på, sier hun.

– Veldig nyttig kompetanse

Christine tror dette er en utdanning de aller fleste kunne hatt nytte av, noe som også kommer til uttrykk i jobbannonser om dagen.

– Kunnskap om og erfaring med prosjektledelse etterspørres i stor grad i utlysninger av stillinger både i offentlig og privat sektor. I tillegg har man behov for prosjektledelse i frivilligheten, og det er nok mange som har verv der dette er nyttig kompetanse, avslutter hun.

Dette lærer du når du studerer prosjektledelse:

  • Hvordan du skal starte, gjennomføre og evaluere et prosjekt
  • Ledelse av kreative prosesser og team
  • Endringsledelse og konflikthåndtering
  • Teamcoaching og selvledelse
  • Prosessledelse og kommunikasjon

Prosjektledelse + spør oss Content Card IMG

  • Vil du også studere prosjektledelse på nett?

    Prosjektledelse i praksis passer for deg som har noen års arbeidserfaring og som ønsker å styrke og formalisere prosjektlederkompetansen din.
    Les mer
  • Bildelenke til kontaktside.

    Lurer du på noe?

    Våre veiledere kan svare på alt rundt gjennomføring, opptakskrav og mer til. Bestill en uforpliktende veiledning i dag!
    Les mer