Arrangementet forventes å tiltrekke seg rundt 200 deltakere fra kunsthøyskoler og universiteter fra hele verden.

Global samling av kunstpedagoger

ELIA (European League of Institutes of the Arts) er et ledende globalt nettverk for kunstutdanningsinstitusjoner, med over 280 medlemmer i 52 land, som representerer mer enn 300.000 studenter innen alle kunstdisipliner. ELIA Academy, som arrangeres annethvert år, er en av organisasjonens viktigste begivenheter. Konferansen vil finne sted fra 18. til 20. juni 2025 ved Høyskolen Kristianias lokaler i Urtegata og på Fjerdingen i Oslo.

– Vi er svært glade for å få være vertskap for ELIA Academy 2025. Konferansen gir oss en unik mulighet til å vise fram vår institusjon og bidra til den internasjonale dialogen om kunstutdanning, kunstpedagogikk og forskning, sier Mortensen.

Et forum for utveksling og nettverksbygging

ELIA Academy har som mål å være et av de viktigste internasjonale forumene for debatt, idéutveksling og deling av beste praksis innen læring og undervisning i høyere kunstutdanning på tvers av alle kunstdisipliner.

– Konferansen tiltrekker seg en bred gruppe deltakere involvert i læring og undervisning i kunstfag, inkludert veiledere, professorer, kunstnere, designere og akademikere fra alle kunstdisipliner, forklarer Mortensen. – Dette skaper en unik arena for faglig utveksling og nettverksbygging, sier han.

Portrett Jørn Mortensen
Høyskolelektor Jørn Mortensen er stolt over å kunne invitere europeiske kunstutdannings-institusjoner til ELIA-konferansen i Oslo i juni 2025.Foto: Kristiania

Temaet for konferansen i 2025 er under utvikling, men vil omhandle "life integrated learning". Dette konseptet utforsker hvordan både eksterne og interne faktorer påvirker læringsprosessen i kunstfagene.

Konferansen gir oss en unik mulighet til å vise fram vår institusjon og bidra til den internasjonale dialogen om kunstutdanning, kunstpedagogikk og forskning

Jørn Mortensen, høyskolelektor ved School of Arts, Design, and Media

– Vi ønsker å undersøke hvordan vi kan integrere reelle sosiale og kulturelle livserfaringer og samarbeid med bransjen i vår undervisning og forskning, sier Mortensen.

Kristianias bidrag

Høyskolen Kristiania vil spille en sentral rolle i utformingen av konferansens visuelle identitet, i tillegg til å bidra med lokaler, teknisk støtte og catering.

– Vi ser på dette som en svært god anledning til å vise fram det beste Høyskolen Kristiania har å tilby, både faglig og kreativt. Våre designstudenter og fagpersonale vil være involvert i utviklingen av konferansens visuelle profil, som skal reflektere arrangementets tema og ånd, sier han.

Arbeidet med den visuelle identiteten vil omfatte utvikling av blant annet logo, nettbannere, sosiale medier-profil og annet konferansemateriell.

Forberedelser og forventninger

Forberedelsene til ELIA Academy 2025 er godt i gang. En styringsgruppe er etablert, og planlegging av tema og program er under utvikling.

– Vi forventer at denne konferansen vil bli en viktig arena for kunnskapsutveksling og nettverksbygging innen kunstutdanningene, sier Mortensen.

– Vi vil inkludere teknisk personale og studenter i større grad enn under tidligere ELIA-konferanser. Dette gjenspeiler vårt ønske om å utforske alle aspekter ved kunstutdanning og -produksjon, sier han videre.

Mer informasjon om konferansen, inkludert registreringsdetaljer og program, vil bli annonsert på et senere tidspunkt. Den visuelle identiteten og detaljert programinformasjon forventes å være klar i løpet av høsten 2024.

– Vi ser frem til å ønske kunstpedagoger og -forskere fra hele verden velkommen til Oslo i 2025. Dette blir en begivenhet som vil sette Høyskolen Kristiania på det internasjonale kartet innen kunstutdanning, avslutter dekan Jørn Mortensen.

For mer informasjon og oppdateringer, se også www.elia-artschools.org 

Kreative studier ved Kristiania

Kristiania har landets største kunstfaglige miljø. Har du lyst å bli en del av det?
Les mer