Fotografi av Nicole Boge og Tonje Marie Schreiner på et kontor i Bergen.
Markedsdirektør i Sparebanken Vest, Tonje Marie Schreiner beskriver Nicole som en positiv kvinne med mye drivkraft og faglig kompetanse. Det har ført henne til en lederstilling på bare to år!Foto: Kristiania

Det å studere når voksenlivet er i full gang, kan være krevende. Familieliv og jobb forplikter, og det er ikke nødvendigvis mulig å legge alt til siden for å forfølge drømmen. 

Det hadde ikke blitt studier på meg hvis ikke nettstudier fantes!

– Det hadde ikke blitt studier på meg hvis ikke nettstudier fantes, sier Nicole. 

I dag har hun en spennende hverdag som leder for kompetanseprogrammet ved Agenda Vestlandet, en stiftelse fra Sparebanken Vest

Der jobber hun med å bygge opp kompetansehevende tilbud til næringslivet på Vestlandet og leder tre lederutviklingsprogram, samt konferansen Volum med hele 900 deltagere fra fagfeltene design, entreprenørskap, teknologi og markedsføring.

– Det beste med jobben min er at jeg både får jobbe med kjernen i det som interesserer meg mest, altså ledelse, og at jeg får utfordre meg og utvikle meg videre, sier hun. 

Fleksibel studiehverdag

Før Nicole begynte å studere, hadde hun vært frisør i ti år. Hun trivdes veldig godt i jobben, men etter å ha vært tillitsvalgt en periode, begynte en ny drøm å vokse frem.

– Jeg fant ut at jeg hadde stor interesse for personalpolitikk, arbeidspsykologi og bedriftsledelse, og dette ville jeg gjerne lære mer om. Da jeg begynte å undersøke, visste jeg ikke en gang at det var et fag som het HR, som tok for seg alt dette jeg syntes var så interessant, sier hun. 

Kristiania er størst på nettstudier i Norge

Vi jobber alltid med å forbedre nettundervisningen vår for å gjøre studentene klare for morgendagens utfordringer.

Les hvordan her

På Kristiania fant hun bachelorstudiet i HR, ledelse og organisasjon (den gang HR og personalledelse), og bestemte seg for å kaste seg i det. 

– Det at jeg kunne ta studiet på nett var helt avgjørende for meg. Vi var midt i småbarnstiden med søvnløse netter og levering i barnehage, og da var det perfekt å kunne legge opp studiehverdagen etter egne behov, sier hun.

Sjonglerte jobb, familieliv og studier

Nicole gjennomførte studiet på fulltid over tre år. Når barna var syke, tok hun igjen forelesningene senere. Hun hadde ingen faste rutiner, men sjonglerte studiene etter når hun hadde tid og når familielivet tillot henne å sette seg ned med arbeidet.

– Jeg opplevde dette som veldig fleksibelt. Jeg hadde en fast plan med hvilke innleveringer som skulle leveres hver måned, men ellers hadde jeg ingen faste forpliktelser til studiene, sier hun. 

Ved siden av studiene jobbet hun 30 prosent som frisør. Mot slutten av studiene fikk hun også jobb som HR-konsulent i kommunen, og hadde en 40 prosent stilling der i tillegg. 

Kvinne i blå jakke som ser filosoferende ut i luften
Nicole studerte når familielivet tillot henne å sette seg ned med arbeidet.Foto: Kristiania

Følte seg aldri alene

Man kan kanskje se for seg at det å være nettstudent er ensomt, men slik er det ifølge Nicole ikke. 

– Jeg var overrasket over at jeg følte meg så mye som en del av en community. Vi studenter hadde kontakt via flere Facebook-grupper, og jeg hadde flere studievenner som startet samtidig med meg, som jeg fortsatt har kontakt med, sier Nicole.

Studentene delte også raust av egen kompetanse, og på sosiale medier diskuterte de problemstillinger og hjalp hverandre underveis. 

– Jeg følte meg aldri alene om noe som helst. Jeg fikk god hjelp av de andre, og det var kjempeverdifullt å kunne diskutere med andre som sto i samme problemstilling som meg og å ha dette nettverket på nett. 

– Ta kontakt med næringslivet

Nicole hadde jo allerede kapret en studierelevant jobb da studiet nærmet seg slutten, men likevel begynte hun tidlig å forberede seg til hverdagen etter studiene. 

– Jeg brukte bacheloroppgaven min som en mulighet til å ta kontakt med selskaper jeg tenkte var interessante og for å få en fot innenfor hos dem, sier hun.

Jeg brukte bacheloroppgaven min som en mulighet til å ta kontakt med selskaper jeg tenkte var interessante.

Hun kontaktet konsernledelsen i Sparebanken Vest, og sammen med banken laget hun en problemstilling som var verdifull både for henne selv og banken.

– Jeg hadde ikke hatt den jobben jeg har i dag hvis jeg ikke hadde turt det.

Variert og spennende hverdag

Jobben i bankstiftelsen Agenda Vestlandet er ikke en typisk HR-jobb, men studiene forberedte likevel Nicole godt på jobben hun skulle gjøre. Studiet var så bredt at hun uansett har mange knagger å henge ting på, og hun føler seg vel så godt rustet til jobben hun gjør i dag.

– Her i Sparebanken Vest er utviklingsmulighetene store, med uttalt mål om å styrke medarbeiderne. Jeg begynte som prosjektkoordinator, der jeg fikk testet ut mange ulike roller. Etter bare to år ble jeg tilbudt en lederrolle, forteller hun. 

Nicole jobber tett på ledelsen ved hovedkontoret i Bergen. Hun samarbeider med nasjonale og internasjonale lederutviklere for å tilby kompetanseheving for næringslivet. Hele tiden med målsettingen å være en drivkraft i det grønne skiftet på Vestlandet. 

– Ta sjansen!

To kvinner smiler bredt til kamera
At Nicole hadde tatt sin bachelor på nett, var ikke en gang noe ledelsen la spesielt merke til da søknaden hennes kom. I en verden der alt er nettbasert, mener markedsdirektør Tonje Marie Schreiner at alle bør finne den studieformen som passer best for dem. Foto: Kristiania

Til andre som vurderer nettstudier har Nicole kun ett råd: 

– Bare gå for det! Ikke nøl et sekund, for med studiene begynte ballen å rulle for meg. Studiene har forandret livet mitt fullstendig fra tiden da jeg var frisør, sier hun og legger til at erfaringen fra hennes tidligere yrke utvilsomt kommer godt med i den nye jobben.

Det å ta toget inn til et studiested for å følge forelesninger ville ikke vært mulig logistisk sett.

Alle livserfaringer er verdifulle, og det er ofte man har direkte nytte av erfaring man ikke nødvendigvis ser på som så relevant. 

– Jeg er helt klart glad for at det fantes muligheter for å ta bachelor på nett. En ting er den travle hverdagen, men en annen ting er at jeg bor på bygda. Det å ta toget inn til et studiested for å følge forelesninger ville ikke vært mulig logistisk sett. Da er det perfekt å kunne logge seg inn på forelesningene når man har tid, avslutter hun. 

– En dame med mye drivkraft

– Bakgrunnen til Nicole er spennende. Da hun søkte på jobb her, var det tydelig for oss at hun var en dame som ville mye og evnet å endre retning når hun fant en ny vei hun ville ta, sier Nicoles leder Tonje Marie Schreiner. 

Hun er daglig leder for Stiftelsen Agenda Vestlandet og markedsdirektør i Sparebanken Vest. 

– Det har vært en stor glede å få henne på laget. Nicole er alltid positiv, har stor drivkraft, er faglig kompetent, selvstendig, strukturert og strategisk. Det beste med Nicole er at du aldri trenger å lure på om jobben blir gjort, at hun evner å sette seg inn i komplekse problemstillinger raskt og at hun alltid er to steg foran, sier hun.

Verdifull kompetanse

At Nicole hadde tatt sin bachelor på nett, var ikke en gang noe ledelsen la spesielt merke til da søknaden hennes kom. I en verden der alt er nettbasert, mener hun alle bør finne den studieformen som passer best for dem. Kompetansen og vitnemålet er like verdifullt, uansett hvordan man studerer.

– For meg er det viktigste å se at man har tatt et veivalg man ønsker. Hvordan man oppnår sin kompetanse er ikke av betydning for meg, sier hun.

BA HR nett + nettstudier Content Card with image

  • Portrett av kvinne med kåpe foran en ruglete vegg.

    Vil du også studere HR på nett?

    Denne bachelorgraden passer for deg som ønsker å jobbe med mennesker, og som motiveres av å utvikle det enkelte individ til å bli bedriftens viktigste ressurs.
    Les mer
  • Kvinne og mann står mot sort bakgrunn og ser i kamera.

    Se alle våre nettstudier her!

    Å studere på nett gir deg fleksibilitet i hverdagen, samtidig som du starter eller utvikler karrieren din. 
    Les mer