Folk samlet i Gründergarasjens lokaler for work shop
Med tilgang til Gründergarasjen vil Kristianias ansatte og både nåværende og tidligere studenter få muligheten til å delta i inkubatorprogrammer, benytte seg av kontorplasser, og dra nytte av workshops og kurs som hjelper dem å utvikle sine egne bedrifter.Foto: Gründergarasjen

For å koble Kristianias studenter og forskning tettere på arbeidslivet må kunnskapen vi utvikler tas i bruk. Som ledd i å bygge grobunn for innovasjon og entrepenørskap, er Kristiania nå medeier i Gründergarasjen, et av Norges ledende innovasjonsmiljøer for gründere og startups som springer ut fra akademia. 

Som medeiere, sammen med OsloMet, styrker Kristiania sitt engasjement for entreprenørskap og innovasjon, og legger til rette for at studenter, ansatte og alumni får tilgang til et rikt nettverk av ressurser, mentorer og kapital. 

Styrker satsningen på innovasjon 

Gründergarasjen er kjent for å være en viktig arena der tidligfase-selskaper får hjelp til å vokse, og der lovende gründere får muligheten til å jobbe tett med fagmiljøer, mentorer og investorer. For Kristiania betyr dette en mulighet til å tilby studenter og forskere en mer praksisnær tilnærming til innovasjon, og å koble dem tettere opp mot oppstartsbedrifter og investorer. 

Gründergarasjen er koblet til mange virksomheter og oppstartsmiljøer, så dette hjelper Kristiania med å videreutvikle oss som høyskolen for arbeidslivet, etter hvert arbeidslivets universitet, sier Trine Johanssen Meza, rektor ved Kristiania.  

 Verdifulle nettverk 

Med tilgang til Gründergarasjen vil Kristianias ansatte og både nåværende og tidligere studenter få muligheten til å delta i inkubatorprogrammer, benytte seg av kontorplasser, og dra nytte av workshops og kurs som hjelper dem å utvikle sine egne bedrifter. I tillegg får de muligheten til å møte andre gründere og bygge nettverk med både nasjonale og internasjonale aktører. 

- Vi er best sammen. Dette blir bedre av å gjøre det sammen med Gründergarasjen og OsloMet, enn ved å gjøre det alene, sier Meza. 

- Samarbeidet med både Gründergarasjen og OsloMet skaper synergier som styrker både studenter og forskere i entreprenørskapsreisen, sier hun.  

Jobber sammen for å finne løsninger  

Gründergarasjen har lenge vært en viktig arena for utvikling av norske teknologiselskaper og startups, og det at Kristiania nå blir en del av dette nettverket, vil trolig styrke samarbeidet mellom utdanningssektoren og næringslivet.  

 Gründergarasjen har lang erfaring med å jobbe tett sammen med akademia, og vi ser stort potensial i denne typen samarbeid. Når startups, studenter og forskere møtes, deler idéer, jobber sammen og utveksler kompetanse, skapes verdier, sier fungerende daglig leder i Gründergarasjen, Freyja Jørgensen. 

 Vi ønsker å være en katalysator for å drive frem flere slike muligheter, og er veldig glade for å ha med Kristiania og OsloMet på laget fremover, legger hun til.  

En reel karrierevei 

Kristiania viser med dette sin forpliktelse til å være en ledende aktør innen fremtidens utdanning og forskning.

Entreprenørskap blir ikke bare teori, men en reell karrierevei for studenter, og hvor forskning kan lede til innovasjoner - enten i form av samfunnforbedringer eller som kommersielle tjenester og produkter. 

Samarbeidet kan bety at vi i fremtiden vil se flere startups og samfunnsløsninger springe ut fra Kristiania. Studenter, ansatte og almuni får mulighet til å gjøre idé om til virkelighet. 

Innovasjon og entreprenørskap

For å bidra til å løse samfunnets utfordringer utvikler Kristiania et verdiskapende samarbeid med arbeidslivet.
Les mer