Portrett av Solfrid Lind (til venstre) og Trine Meza
Administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania, Solfrid Lind, og rektor Trine Meza er begge fornøyde med statsbudsjettet for 2025.Foto: Kristiania/Jonatan Quintero

Mandag 7. oktober la regjeringen frem sitt siste statsbudsjett før stortingsvalget neste høst. Totalrammen for statlige og private universiteter og høyskoler er 46,4 milliarder, en realnedgang fra forrige statsbudsjett på grunn av prisveksten.

I statsbudsjettet for 2025 foreslås det å gi Kristiania nær 405 millioner kroner.

– Dette er som forventet. Vi er forberedt på en tøffere økonomisk situasjon i sektoren. Vår hovedprioritet vil fremover også være å holde høy kvalitet på undervisning, formidling og forskning, sier Lind.

Økt satsing på fagskoler

De to siste årene har regjeringen styrket fagskolene med 500 plasser årlig. I 2025 foreslås det 1000 ekstra plasser.

– Vi er svært fornøyde med at regjeringen følger opp satsingen på flere studieplasser. Samtidig er det bra at det nå settes av midler til forskning på høyere yrkesfaglig utdanning, og at det nå også blir et nasjonalt studentombud for fagskolestudentene, sier Annelise Kiønig, rektor ved Fagskolen Kristiania.

Økt anerkjennelse av osteopati

I statsbudsjettet foreslår regjeringen å åpne for gradsomgjøring i tillegg til studiepoengsomgjøring for ostepatistudenter.

– Det er vi veldig glade for. Forslaget innebærer en økt anerkjennelse av ostepatiens betydning for folkehelsen, sier rektor ved Høyskolen Kristiania, Trine Johansen Meza.

Bli kjent med Kristiania

Gjennom 110 år har Kristiania utdannet over tre millioner studenter. Nå er vi på vei til å bli et uavhengig arbeidslivsuniversitet.
Les mer