Marcus og Per Morten sitter i en trapp på Kristiania og holder produktet Ankle Trainer.
Per Morten Fredriksen og Marcus Christian Sletten viser stolt frem Ankle Trainer, et innovativt produkt for rehabilitering og skadeforebygging, utviklet av deres selskap Wear N`Go.Foto: Kristiania

Det er mange som går rundt og drømmer om sitt eget selskap, og i et kreativt studentmiljø, er det god grobunn for ideer.

– Det å starte et selskap mens du studerer, kan være perfekt. Du har både tid og penger til å prioritere ideen din før du må gå all inn, sier Marcus Christian Sletten.

Selv startet han bedrift flere år før han begynte å studere, og han arbeidet allerede i bedriften da han bestemte seg for å begynne på Bachelor i digital markedsføring og salgsledelse i 2020.

– Dette gjorde at mye av pensumet var litt kjent for meg, og jeg tror nok kanskje jeg gikk litt dypere inn i pensumet enn jeg ellers ville gjort. Dette førte muligens til at jeg fikk et større utbytte av studiene, sier han.

Høydeportrett av Marcus
Marcus Christian Sletten, gründer og student ved Kristiania, har kombinert studier i digital markedsføring og salgsledelse med utviklingen av sitt eget selskap, Wear N`Go.Foto: Kristiania

Veldig relevante emner

Valg av studium gjorde han ut fra hva slags kunnskap han så at han ville få behov for.

– Dette studiet virket relevant for prosessene som skulle i gang med i selskapet jeg var en del av. Vi hadde startet prosjektet Wear N`Go og Ankle Trainer under ett år før jeg begynte å studere, og i denne startfasen uten inntekter var det å være student med stipend og studielån gunstig, forteller Marcus.

Det føltes meningsfylt å gå på forelesninger når pensumet var så relaterbart til det jeg drev med utenfor studiene.

Studenttilværelsen ga ham også rom til å styre hverdagen selv. Han kunne bruke mye av tiden på arbeidet i selskapet, samtidig som han ikke trengte å tappe selskapet for kapital i form av lønn. Han opplevde dessuten at nesten alle emnene var relevante for arbeidet han gjorde med Wear N`Go.

– Det føltes meningsfylt å gå på forelesninger når pensumet var så relaterbart til det jeg drev med utenfor studiene. Og når det var tid for bacheloroppgave, valgte jeg å skrive om nettopp Wear N`Go, sier han.

Et medisinsk produkt

Wear N`Go er en merkevare som utvikler innovative produkter innenfor rehabilitering og skadeforebygging. De lanserte sitt første produkt, Ankle Trainer, i sommer og fikk EU- og US-patent godkjent på produktets effekt i november 2024.

– Ankle Trainer er et medisinsk produkt for rehabilitering og forebygging av verdens vanligste skade – både i idrett og i hverdagen – nemlig overtråkk. Med vårt produkt kan man utføre rehabiliteringen etter en ankelskade i dagliglivet, sier han.

Marcus viser fram Ankle Trainer ved siden av ankelen sin.
Wear N`Go sitt innovative produkt er designet for rehabilitering og forebygging av ankelskader. Produktet har fått både EU- og US-patent for sin effekt.Foto: Kristiania

Marcus forteller at markedsundersøkelser med helsepersonell og pasienter viser at kun to av ti utfører opptreningen som er nødvendig for å få en stabil ankel igjen etter en ankelskade.

– Årsaken er rett og slett at rehabiliteringsøvelsene er kjedelige og tidkrevende, og på grunnlag av dette utviklet vi Ankle Trainer som supplement eller alternativ til tradisjonell rehabilitering. Du tar bare på deg sokken, stiller inn ønsket eller anbefalt motstandsnivå og gjør dine daglige aktiviteter, sier han.

Selskapet har nå fire andre produkter med fungerende prototyper i pipeline for andre skader, blant annet for rehabilitering etter akilles-skader.

Foreleser og sparringspartner

Det å være en del av et akademisk miljø i denne fasen, var også nyttig. På Kristiania kunne han sparre med både medstudenter og dyktige forelesere.

Når personen som formidler pensum og caser har praktisk kunnskap, gir dette en mye større troverdighet.

– Forelesere som Morten Ågnes var grunnen til at jeg begynte på Kristiania i utgangspunktet. Når du vet at den personen som formidler pensum og diverse caser ikke bare har teoretisk kunnskap, men også praktisk, gir dette en mye større troverdighet til det som blir presentert, sier han.

Både selskapet og ideen om Ankle Trainer hadde altså eksistert en god stund før han begynte å studere, men som suksessfull gründer var Morten Ågnes til stor inspirasjon.

– Under studiene hadde jeg glede av å kunne sparre med Morten med tanke på forskjellige prosesser som Wear N`Go var i, og han kunne dele erfaringer fra sin tid som gründer, sier Marcus. 

– Etter studietiden har han fortsatt stilt seg tilgjengelig dersom jeg ønsker å sparre om enkelte caser, og han deler relevante kontakter fra sitt nettverk.

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

Spør en student her!

Viktige samarbeid

En av sine viktigste kontakter for selskapet, fikk han helt i begynnelsen av studietiden.

– Første året mitt på Kristiania søkte jeg etter ekspertkompetanse til selskapet innenfor fysioterapi, kropp og trening. Heldigvis fant jeg denne kompetansen på Kristiania i Oslo, sier han.

Etter et par møter med professor Per Morten Fredriksen, ble Fredriksen med i teamet til Wear N`Go som selskapets fysiologiske ekspert.

– Han har vært med på å utvikle produktet Ankel Trainer siden 2020, og er med på å utvikle alle produkter som Wear N`Go har i pipeline, forteller han.

Som startup med begrenset kapital har selskapet vært avhengig av å finne samarbeidspartnere som innehar den kompetansen de selv mangler internt i selskapet.

– Per Morten og Morten er to gode eksempler på dette, sier hun.

Portrett av Marcus og Per Morten som står sammen ute i Oslos gater.
Samarbeidet mellom gründer Marcus og fysiologisk ekspert Per Morten har vært avgjørende for utviklingen av Wear N`Go sine produkter.Foto: Kristiania

Realiserer drømmen

Marcus forteller at han alltid har hatt en drøm om å skape noe eget. Med egen bedrift får han muligheten til å arbeide med noe han virkelig brenner for.

– Det å ta noe fra idé til ferdig produkt har alltid fasinert meg. Enda kulere er det å snakke med kunder som har hatt en god helseeffekt av produktet som en selv har vært med på å skape, sier han.

I dag har selskapet seks eiere, og i tillegg har de en rekke samarbeidspartnere de arbeider med daglig.

– Drømmen videre er i første omgang å hjelpe flest mulig mennesker med ustabile og svake ankler.  Deretter drømmer vi om å lansere flere nye produkter som kan hjelpe mennesker med rehabilitering og skadeforebygging av andre typer skader, avslutter han. 

Bachelor i markedsføring og salgsledelse + Veiledning - Content Card 1

  • Digital markedsføring og salgsledelse

    Dette er en internasjonalt anerkjent bachelorgrad, som gir deg gode jobbutsikter. Med kompetanse innen både digital markedsføring og salg blir du ettertraktet i en rekke spennende bransjer.
    Les mer
  • Bildelenke til kontaktside.

    Bestill studieveiledning

    Interessert i våre studier og lyst til å snakke med noen hos oss? Bestill gjerne en veiledningssamtale! Samtalen er helt gratis og uforpliktende.
    Les mer