WHO-flagg i vinden
Foto: Wikimedia Commons

Fakta WHO

WHO – Verdens helseorganisasjon

WHO ble etablert i 1948 og er FNs organisasjon for internasjonal folkehelse. Målet er å fremme helse, holde verden trygg og beskytte sårbare mennesker.

Andre akademiske samarbeidspartnere:

  • I Norge: Universitetet i Oslo, Folkehelseinstituttet, Universitetet i Bergen
  • Internasjonalt: London School of Hygiene & Tropical Medicine, Harvard T.H. Chan School of Public Health, Karolinska Institutet

WHO jobber med en rekke institusjoner globalt for å forbedre folkehelsen, spesielt gjennom forskning og utdanning.

Samarbeidet gir Kristiania en unik mulighet til å bidra på globalt nivå og styrke Norges rolle innen folkehelsekommunikasjon.

Utnevnelsen etablerer Høyskolen Kristiania som en sentral partner i utviklingen av strategier for helsekrisekommunikasjon og håndtering av feilinformasjon. 

Samarbeidet inkluderer utviklingen av et samarbeidssenter som vil jobbe med WHO Europe og vil ledes av professor Audra Diers-Lawson ved Insitutt for kommunikasjon på Høyskolen Kristiania. Diers-Lawson er fra før medlem av WHOs tekniske rådgivningsgruppe for risikokommunikasjon og samfunnsengasjement.

— Denne utnevnelsen gir oss mulighet til å bidra til bedre kommunikasjon og håndtering av helsekriser globalt, sier Diers-Lawson og  legger til:

Portrett Audra Diers-Lawson
Professor Audra Diers-Lawson skal samarbeide med WHO om krisekommunikasjon de neste årene.Foto: Kristiania

— Vi ser frem til å samarbeide tett med WHO og partnere verden over for å styrke evnen til krisekommunikasjon, sier hun.

Rektor ved Høyskolen Kristiania, Trine J. Meza, er svært fornøyd med å ha fått til et samarbeid med WHO:

 – WHO sitt valg av Kristiania som samarbeidspartner er en anerkjennelse av vår faglige tyngde og relevans. Dette samarbeidet gir oss en unik mulighet til å bidra med forskning og innsikt som kan ha stor internasjonal betydning, sier Meza.

Samarbeidssenteret vil fokusere på tre hovedområder:

  • Utvikling av effektive strategier for risikokommunikasjon
  • Styrking av samfunnsengasjement under helsekriser
  • Håndtering av helserelatert feilinformasjon

— Denne utnevnelsen gir oss mulighet til å bidra til bedre kommunikasjon og håndtering av helsekriser globalt.

Om Audra Diers-Lawson

Audra Diers-Lawson er en anerkjent ekspert innen risiko- og krisekommunikasjon og professor ved Kristiania. Hun har publisert omfattende forskning på feltet, inkludert analyser av myndighetskommunikasjon under covid-19 på oppdrag fra Europaparlamentet. Se også denne artikkelen fra nettmagasinet Kunnskap Kristiania. Hun har ledet doktorgradsprogrammet i kommunikasjon ved Kristiania og har samarbeidet med WHO, EU og andre internasjonale aktører for å utvikle beste praksis innen risikokommunikasjon. Hennes forskning vektlegger tillit, toveis kommunikasjon og borgerengasjement som avgjørende faktorer for effektiv krisehåndtering.

Portrait of smiling businesswoman with doctors in background

Nine recommendations on risk communication during health crises

Building trust – especially related to health issues – is an essential tool for governments and public health authorities to effectively manage future pandemics.
Les mer