Andreas Norgår Thon smiler ved hovedinngangen til Kristiania campus Oslo.
– Ledelse er ikke bare noe du lærer, det er noe du gjør, sier Andreas Norgår Thon, førstelektor og studieprogramleder for Bachelor i ledelse – arbeidsintegrert.Foto: Kristiania

Bachelor i ledelse – arbeidsintegrert ved Kristiania skiller seg fra tradisjonelle lederutdanninger ved å kombinere teori med omfattende praksis i arbeidslivet. Dette gir studentene en unik mulighet til å utvikle både faglige ferdigheter og personlig lederskap.

– Dette studieprogrammet er unikt i Norge. Vi kombinerer en solid teoretisk forankring med praksisbasert læring, der studentene får testet seg i reelle lederroller, sier studieprogramleder Andreas Norgår Thon.

En av de store fordelene med bachelorprogrammet og grunnen til at det heter “arbeidsintegrert”, er den arbeidsintegrerte modellen. Studentene må gjennomføre minst 30 studiepoeng i praksis, men kan velge å øke dette til 60 studiepoeng, noe som tilsvarer et helt studieår.

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

Spør en student her!

Solid fundament for videre karriere

Med en Bachelor i ledelse – arbeidsintegrert vil kandidatene være kvalifiserte for lederstillinger på team- og avdelingsnivå. Typiske roller kan være prosjektleder, teamleder eller avdelingsleder i ulike bransjer.

– Dette er en utdanning for dem som ønsker å utvikle seg som ledere. Man starter kanskje ikke rett i en strategisk lederrolle, men studiet gir et solid fundament for videre karriereutvikling innen ledelse, sier Thon.

Arbeidsmarkedet etterspør i økende grad ledere med praktisk erfaring, og dette studieprogrammet gir studentene en fordel ved at de allerede har ledererfaring fra praksisperiodene. Dette gir et fortrinn når studentene skal ut i arbeidslivet. 

En tredjedel av studiet i praksis

Nærbilde av en hånd som skriver med en Kristiania-penn på papir
Studiet Bachelor i ledelse – arbeidsintegrert kombinerer teori med praksis. Studentene får ikke bare lære om ledelse, men også anvende kunnskapen i reelle arbeidssituasjoner, noe som gir dem et forsprang i arbeidslivet.Foto: Kristiania

Bacheloren gir en unik læringsopplevelse hvor man får bruke det man lærer i virkelige situasjoner og utvikle seg som leder i trygge rammer.

– En tredjedel av utdanningen foregår i tett kontakt med arbeidslivet, enten i praksisopphold, prosjekter eller andre samarbeid med bedrifter, forteller Thon.

Dette gir studentene en erfaring som skiller dem ut når de skal søke lederjobber senere.

Du får flere uker i praksis hos reelle arbeidsgivere. Dette betyr at du får studiepoeng for å jobbe, samtidig som du får utvidet arbeidserfaringen på CVen din under studietiden.

– Studentene kan også bruke praksisperioden til å utforske ulike bransjer. Noen velger å teste ut et helt nytt fagfelt, mens andre ønsker å bygge videre på erfaring fra en jobb de allerede har. Det gir en fleksibilitet som er verdifull for både studentene og arbeidsgiverne, forklarer Thon.

Studiet samarbeider med et bredt spekter av virksomheter innen både offentlig og privat sektor. Studentene kan få praksis i alt fra varehandel og banksektoren til politiet og statens vegvesen. Det er også mulig å gjennomføre praksis i en bedrift man allerede jobber i.

– Dette gir studentene en erfaring som skiller dem ut når de skal søke lederjobber senere.

Tradisjonelle utdanninger fokuserer ofte mest på teori, men ledelse krever personlig utvikling og praktisk erfaring.

– Studentene lærer ikke bare om ledelse, men får også muligheten til å trene på å lede, reflektere over egne erfaringer og utvikle seg som ledere, forklarer Thon.

Hvem passer studiet for?

– Studiet passer for unge voksne mellom 20 og 30 år, enten de har noen års arbeidserfaring eller ønsker å kvalifisere seg for lederstillinger, sier Thon.

Det er en myte at man må være ekstrovert for å bli en god leder.

Man trenger ikke ha tidligere ledererfaring, men det er en fordel å være interessert i å jobbe med mennesker, skape resultater og utvikle prosjekter.

– Det er en myte at man må være ekstrovert for å bli en god leder. Ledelse handler ikke bare om å stå på en scene og motivere folk, men også om å drive prosjekter, lede fagområder og organisere arbeid. Vi ser etter studenter som har lyst til å være med og skape noe sammen med andre, forklarer Thon.

Muligheter for spesialisering

I fjerde semester kan studentene velge valgfag for å tilpasse utdanningen sin. Det er mulig å fordype seg i fag som blant annet markedsføring, kommunikasjon, kreative fag, psykologi også videre. Dette gir studentene en bredere kompetanse og mulighet til å kombinere ledelse med spesialiserte fagområder.

– Det betyr at du, parallelt med lederprogrammet, også kan få annen fagkompetanse som gjør at du skiller deg ut i arbeidsmarkedet, forteller Thon.

En utdanning som gir deg et forsprang

Bachelor i ledelse – arbeidsintegrert er et studieprogram for deg som ønsker en lederutdanning som gir både teoretisk kunnskap og praktisk erfaring. Gjennom tett samarbeid med arbeidslivet får studentene en unik mulighet til å utvikle seg som ledere og skaffe seg verdifull erfaring før de tar steget ut i arbeidsmarkedet.

– Ledelse er ikke bare noe du lærer, det er noe du gjør. Denne utdanningen gir studentene mulighet til å teste og utvikle seg som ledere i virkelige arbeidssituasjoner. Det gir dem et forsprang i arbeidslivet, avslutter Thon.

Veiledning + bachelor i ledelse, content card image

  • Portett av student ved Kristiania.

    Velg en praktisk bachelor i ledelse!

    Bachelor i ledelse - arbeidsintegrert er deg som ønsker en utdannelse med et ben ute i arbeidslivet – velg en utdanning som er unik i Norge!
    Les mer
  • Bildelenke til kontaktside.

    Lurer du på noe?

    Spør en av våre studentambassadører om alt du lurer på rundt studier, studentlivet, opptak – helt uforpliktende!
    Les mer