Andreas harstad
  • Navn: Andreas Harstad, 25 år
  • Kommer fra: Malvik
  • Studerte: Ett år med grafisk design, og to år med web- og interaksjonsdesign
Lærerne var stjerner i bransjen, og var unge og friske til sinns

Hvorfor valgte du å studere interaksjonsdesign?

Web og interaksjonsdesign er fremtidens fagfelt. Aldri før har vi hatt et større behov, og oppmerksomhet på det digitale. Vi er fortsatt kun i starten av den digitale revolusjonen som er i gang, og det er veldig spennende å være med “fra starten av”. Fagfeltet kom naturlig av interessen for data, og av at ting ikke skal være overkompliserte, men brukervennlig.

Hva husker du best fra studiet?

Det er nok en samling av klassemiljøet, lærerne og pensumet. Vi ble mer som en vennegjeng enn en klasse. Lærerne var stjerner i bransjen, og var unge og friske til sinns. Det var en veldig avslappet og behagelig skolehverdag, hvor det var opp til oss hvor langt vi ønsket å gå. Samtidig var pensumet alltid oppdatert, og inneholdt det nyeste fra web-verdenen.

Hva jobber du med?

Jeg har jobbet i et reklamebyrå siden starten av web-studiet. Her startet jeg som webdesigner, hvor jeg nå er ansvarlig for weben. Per dags dato er vi opptatt av nettsted, apper og nettbutikker.

Å jobbe i et byrå var en stor fordel, da jeg har hatt mulighet til å bruke reelle kundeprosjekter som skoleoppgaver. To fluer i en smekk!

Hvordan fant du denne?

Via annonsering, byrået brukte sine faste kanaler på å skaffe søknader.

Hva var interessant med akkurat dette firmaet og denne stillingen?

Byrået hadde primært kun kompetanse på grafisk design, og ønsket større satsing på det digitale / weben. De var dermed i en oppstartfase med et nytt fagområde, og det samme var jeg med studiet. Dette ga meg muligheten til å sakte men sikkert ta ett skritt om gangen, og øke kompetansen fortløpende.

Hvorfor tror du de ansatte nettopp deg?

Jeg kodet og designet søknaden, som skilte seg ut mot andre søknader i word-format. Slik kunne jeg vise litt om selvlærte kodeferdigheter, samtidig som jeg gjorde det enkelt og brukervennlig for sjefene, som kunne lese søknaden direkte i nettleseren.

Har du mange kunder?

Jeg har kun jobbet heltid og med større prosjekter i litt over et halvår nå, og ser allerede hvor viktig det er med god kundeservice. Det blir raskt en langt bedre prosess hvis vi har et godt forhold.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Min typiske arbeidshverdag kan deles inn i to kategorier. Enten har jeg dager med møter/workshops, eller så er det dager satt av til design/utvikling. Jeg prøver å fordele disse best mulig slik at det er variasjon i løpet av uka. Slik får vi også en god og effektiv prosess med kunde.

Har du et tips eller to til studenter som snart skal ut i jobb?

Alltid vær lysten på nye utfordringer, samt vær til stede på ulike kanaler og arrangement. Vis at du er der, og er tilgjengelig. Gjennom mine studieår, gjorde jeg en rekke småoppdrag med studenter på NTNU og diverse. Mange av disse kom gjennom bekjentskap som ble gjort på skolen, samt via Facebook-gruppa vi har her i Trondheim-avdelinga. Slik får du en enda sterkere portefølje, da disse oppdragene skiller seg ekstra ut fra vanlige skoleoppgaver.

Hva er de beste rådene du vil gi til andre som ønsker å jobbe med det samme som deg?

Mitt beste råd er å jobbe målrettet og hardt med pensum og studiet. Da skaffer du deg mest mulig kunnskap, samtidig som du har resultater å vise til. Du viser også til lærerne at du er “på”, som igjen kan gi deg en fordel med tanke på bruk som referanseperson. Det samme gjelder dine medstudenter, som mest sannsynlig ender opp i samme bransje som deg. Disse kan plutselig være nøkkelen til drømmejobben en dag.