✕  Lukk søk

Kom inn på prestisjeuniversitet

HR-student Karen Holta trodde noen drev ap med henne da hun kom inn på selveste London School of Economics.

– Jeg var ikke forberedt på å komme inn, så jeg trodde noen tullet med meg. Jeg måtte sjekke at han som skrev e-posten, faktisk eksisterte. Det er utrolig stas at jeg nå skal studere på en såpass god skole, sier Holta.

Team effort

Etter snart tre år på skolebenken i Hansaparken, skal HR-studenten om ikke lenge bytte ut Høyskolen Kristiania Bergen til fordel for London School of Economics and Political Science (LSE). Der skal hun ta en mastergrad og fordype seg i ”Organisational behavior”. Dette hadde ikke vært mulig uten god hjelp fra både klassekamerater og forelesere, ifølge Holta.

– Jeg har stått på og engasjert meg, men dette er en ”team effort”. Et resultat av forelesere som har fulgt meg opp og tatt meg i mot hver gang jeg har lurt på noe, men også studievenninner som har støttet meg.

Traff på studiet                                                                

Veien fra Jæren til et prestisjeuniversitet, har vært innholdsrik. Skrur vi tiden noen år tilbake, var Holta langt fra sikker på hva hun skulle studere. Valget endte til slutt på HR- og personalledelseHøyskolen Kristiania Bergen. Det angrer hun ikke et sekund på i dag.

– For å være ærlig, visste jeg ikke helt hva jeg søkte på, men jeg traff veldig godt. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Når du trives og finner noe som interesserer deg, er det mye lettere å legge ned den innsatsen som kreves.

Likhetstrekk

Holta trekker fram godt miljø, trivsel og engasjement som viktige faktorer for den gode studietiden i Bergen. Nå føler hun seg godt skodd for å studere på LSE.

– Du får en følelse av at alle vil deg vel. Foreleserne vil at du skal lykkes og lære noe. Medstudentene støtter deg opp og hjelper deg fram. Hele denne pakken gjør at det er mulig å få til noe. Jeg er så glad for at jeg valgte å studere på Høyskolen Kristiania.

Selv om Holta ikke begynner på masterstudiet før til høsten, har hun allerede rukket å besøke skolen i London. Hun ser flere likhetstrekk mellom LSE og Høyskolen Kristiania.

– På HK vil foreleserne at studentene skal bidra i timen. At du skal ville noe. Det samme ønsker de at vi skal gjøre i London. Jeg gleder meg.

Har sendt flere studenter

Høyskolen Kristiania Bergen har, til tross for sin relativt nylige satsing på bachelorstudier, allerede rukket å sende flere studenter til prestisjeuniversitetet i London. Ida Lien Samuelsen gikk ut med en bachelorgrad i HR- og personalledelse i 2016. Hun hadde bestemt seg for at England var neste stopp for å ta en master, men hadde ikke sett for seg at det skulle bli på LSE.

– Det var noe jeg ikke forventet i det hele tatt. Jeg besøkte faktisk London på våren for å se på de forskjellige skolene, men jeg var faktisk ikke innom LSE. Jeg regnet jo ikke med å komme inn. Da var det ekstra morsomt da jeg fikk tildelt studieplass. Det viser at det er mulig så lenge du prøver, sier Samuelsen.

Lik tilnærming

Ifølge Samuelsen var året i London innholdsrikt. Hun trekker fram flere både likheter og ulikheter mellom Høyskolen Kristiania og LSE. Det stemmer godt overens med det Holta observerte under besøket hennes i vår.

– Begge skolene har en praktisk tilnærming til faget. Det er veldig viktig og er med på å inkludere både studenter og forelesere i undervisningen. Studentene bidrar i timene og må komme med reelle eksempler når du blant annet forklarer teorier.

Men det finnes også flere ulikheter mellom HK og prestisjeskolen.

– Samtidig var det noen forskjeller, men det har mye å gjøre med at vi var det første bachelorkullet i Bergen. Blant annet var det litt færre tilbud i form av verv og linjeforeninger, men det er noe som har kommet seg nå. Bare under mine tre år på HK, både utviklet vi oss og vokste veldig mye, sier Samuelsen som på lik linje med Holta, også var svært engasjert i studiemiljøet på skolen.

Suksess

Etter året på LSE, reiste Samuelsen hjem til Norge med gode erfaringer og mastergrad i ryggsekken. I utgangspunktet ville hun skrive om rekruttering, men endte opp med å fordype seg i ledelse. Det angrer hun nok ikke på i dag, for karakteren hun fikk, kan ikke hvem som helst skilte med. Studenten fikk nemlig ”A with distinction” på masteroppgaven.

– Kort fortalt skrev jeg om hvordan universiteter kan fremme studenters evne til å utvikle seg selv som ledere etter at de er ferdig med å studere. Jeg intervjuet alt fra ledere på HK og forelesere på LSE til aktive og ferdigutdannede studenter. Da klarte jeg å plukke opp synspunkter på flere plattformer.

Hun føler at Høyskolen Kristiania forberedte henne godt til å ta mastergraden. Nå anbefaler hun flere å gjøre det samme.

– Det var en utrolig gøy opplevelse. Veldig engasjerende faglig i en spennende og kulturell by. Go for it, anbefaler Samuelsen.