Asgeir på Loftet
KIF-student Asgeir Behrentz.

Prosjektet som ble til i en trappeoppgang

Asgeir Behrentz går siste året på Bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling (KIF) og er en ivrig bidragsyter i linjeforeningen på studiet.

Ikke nok med det, han er også primus motor for høyskolens studentinkubator – et co-workingspace for studenter som går med en gründerspire i magen.

– Ideen om at høyskolen hadde behov for en plass for gründere er ikke bare min. Vi er fem studenter som har fått i gang dette. Kort fortalt kan du si at det startet i en trappeoppgang.

– Foreleseren vår, Kristin Undheim, hadde gått med tanken om en inkubator lenge. Et sted der man i større grad kunne legge til rette for entreprenørskap. Et hybridrom som egnet seg til både undervisning og workshoper.

En foreleser på Loftet

Legger til rette for entreprenørskap

Det er altså hit man kan komme og jobbe med arbeid som ikke dreier seg om eksamen, for eksempel egne prosjekter eller med eget startup-firma. Asgeir synes det er modig gjort av høyskolen å satse på et slikt konsept, som studentene helt og holdent har ansvar for.

– Det er bra at det nå blir rettet oppmerksomhet, og lagt til rette for, innovasjon og entreprenørskap på de ulike studiestedene. Vi liker å si at vi var først med en slik studentinkubator, satt i gang av studentene selv. Dette er noe studenter på Høyskolen Kristiania har ønsket seg lenge. Så langt har vi bare møtt velvilje.

– Høyskoleledelsen har vi hatt god dialog med hele veien, jeg tror de er veldig opptatt av innovasjon og utvikling selv. Karrieresenteret er også veldig positive til Loftet, som bare ligger to etasjer over deres eget kontor. De kommer også til å holde arrangementer her framover.

    En kreativ møteplass for alle

    Asgeir ønsker å understreke at Loftet ikke kun er forbeholdt "kiffere", det er et rom hvor alle skal kunne jobbe med prosjektene sine.

    – Det har også vært folk utenifra skolen som har besøkt oss, på den korte tiden vi har hatt åpent. Spesielt organisasjoner innen start-up miljøet, som Start Up Weekend, Start Oslo og tilsvarende.

    – Vi har også hatt gründerne av Fiken og Jyb innom, som fortalte om hvordan det var å starte sin egen bedrift.

    Ungt entreprenørskap bistår studentene på Loftet
    Studenter samles på Loftet

    Markedsføringen av de ulike arrangementene gjøres via Loftets Facebook-sider. Asgeir oppfordrer alle som er interessert i oppstarts-miljøet i Oslo å følge med på sidene.

    – Det er mange co-workingspace rett utenfor døra allerede, og hva vi skal være har vi ikke helt spikret ennå. Veien blir litt til mens vi går. Dette er et pilotprosjekt fram til sommeren, så får vi se om det kanskje blir annerledes til høsten.

    – Så langt setter vi umåtelig pris på at næringslivet og bransjen vil komme og møte oss der studentene er, for eksempel som med Sean Percival, som tidligere jobbet i MySpace. Han har blant annet vært innom og lært oss om hvordan vi kan bli bedre til å pitche ideer.

    Unikt tilbud for studenter på Høyskolen Kristiania

    Vi følger opp tråden om at det finnes flere oppstarts-miljøer rett ved siden av høyskolen, og spør Asgeir om hva man konkret får på Loftet, som ikke andre steder kan tilby.

    – Loftet er et sted hvor andre i lignende situasjon som deg selv sitter. Her kan studenter hjelpe hverandre. For eksempel er det en som er veldig flink til å lage nettsider her, som kan hjelpe en Osteopati-student som trenger å sette opp en hjemmeside for sin nye klinikk eller få markedsføringsstudenter til å hjelpe seg med markedsføringen av den.

    – Vi skal dessuten ha spennende arrangementer her jevnlig, som i større grad enn andre lignende steder, retter seg mot studenter. forteller han.

    Studenter samlet seg for å delta på et arrangement på Loftet
    Portrettfoto av Kristin Undheim, som har langt, rødblondt hår i hestehale. Hun har på seg en svart genser.

    Får dere i det hele tatt tid til å konsentrere dere om skolearbeid?

    – Jeg har jobbet med Loftet ved siden av skolen og bacheloroppgaven i hele høst. Selv om det har tatt mye tid har det vært utrolig lærerikt. Prosesser, stagnering, teamarbeid har bare vært noen av stikkordene jeg mener oppsummerer siste semester.

    – Og dessuten at ting aldri blir slik man forestiller seg, har gitt oss gode erfaringer med å tilpasse oss nye utfordringer, som alltid vil komme godt med.

    Urban campus skaper en perfekt ramme for gründervirksomhet

    Asgeir ønsker helt til slutt å åpne opp for ideer og tiltak som kan gjøre Loftet enda bedre i tiden som kommer.

    – Vi vet ikke om vi alltid har gjort det som i våre øyne har vært den beste løsningen, så her er vi åpne for innspill. Er det noe du ville ha sett at vi gjorde annerledes eller ønsker du å vite mer om Loftet? Ta kontakt via Loftets nye nettsider.

    Vi tar en siste sjekk med Kristin Undheim, som også står bak ideen:


    – På Loftet skal de beste studentbedriftene i Norge bringes fram, og vår urbane campus med 350 kvadratmeter store gründerlokaler skaper en perfekt ramme, avslutter hun.