✕  Lukk søk

Reisebrev fra India

Etter halvannet år med planlegging og hardt arbeid, satte reiselivsklassen seg på flyet til India. Student Christina Hokland har tatt bilder og skrevet reisebrev fra turen!

Et minne for livet, India er uforglemmelig.

Gruppebilde med reiselivsklassen

Studieturen tok oss igjennom New Delhi, Agra, Jaipur og den hellige byen Rishikesh. I løpet av 10 dager hadde vi sett Taj Mahal, vandret i Agra, Amer Fort og opp til Kunjapuri tempel på 1645 moh med utsikt over de syv toppene av Himalayas. Vi kjørte rickshaw gjennom de trange gatene i New Delhi og mye, mye mer.

Reiseliv på indisk

Indias reiseliv vokser stadig, og for å se hvordan en utdanning innen reiseliv fungerer i India, besøkte vi Oberoi hotellskole i New Delhi. Oberoi hotellskole er den mest ettertraktede skolen i India, hvor studentene har en ren praktisk utdannelse. Fasilitetene er mange, og på campus finner du blant annet egen restaurant som brukes kun for å utdanne kokker og servitører til deres femstjerners hoteller.

 

Det er fra Arun, guiden vår, vi lærer mest. Han er som en åpen tekstbok, og uansett hvor vi er forteller han oss nye spennende historier og fakta om India, deres religion og til og med hans egen familie. Han kan et norsk ord – kumelk – og han prøver å lære oss noe indisk.

Kultursjokk og uforglemmelige møter

Da vi bestemte oss for å dra til India var vi fullt klar over at vi kom til å bli utfordret fysisk og psykisk. Kultursjokket er stort og varmen tærer på oss, men ingen klager. De største inntrykkene møter oss ute i gatene blant folket. Det er ikke noe som heter «personal space» der, og som hvite unge nordmenn blir vi en attraksjon som Arun fint kalte det. De vil ha selfies med oss, og en dame vil blant annet at vi skal holde ungen hennes.

 

På kjøreturen fra Agra til Jaipur stopper vi innom Mother Theresa Charity Home, et hjem som tar inn funksjonshemmede i alle aldrer i håp om å hjelpe de og gi de et godt liv. Vi får møte de eldre og de aller minste. Historiene deres er tøffe, tårene triller og det er vanskelig å forlate de aller minste. Vi donerer klær, bøker og penger, men det føles ikke ut som det er nok.

Vår nest siste dag med aktiviteter får vi være med på en Aarti seremoni, et åndelig ritual som gjennomføres i skumringen, i de tre hellige byene. Her hyller de sine kjære med levende lys. Blant en fargerikt kledd folkemengde lytter vi på vakre sanger, en indisk dame viser oss hvordan vi holder det levende lyset og vi sender ut blomster med stearinlys og røkelse ut i Ganges for å hedre våre egne. Et minne for livet – India er uforglemmelig.


Skrevet av Christina Hokland, student på Bachelor i reiselivsledelse og opplevelsesutvikling