✕  Lukk søk

Runar Døving

1Tirsdag050416-ANSATT_0006_Runar Døving IMG_2797

Professor

970 90 833

Bakgrunn

Runar Døving arbeider og publiserer på områder som mat, måltidsstruktur, kjønn, turisme, makt, fritid, grensehandel, varedannelse, uformell økonomi og økonomisk utsatthet. Han underviser i forbrukersosiologi og gastronomi og har feltarbeid fra Syden, Østfold og Karasjok.

Han blir mye brukt av media og er en hyppig foredragsholder for næringsliv og offentlig sektor. Skriver jevnlig under vignetten «merkevarer» for Dagens Næringsliv.

Arbeidserfaring

  • Professor
    Høyskolen Kristiania
  • Seniorforsker
    Statens institutt for forbruksforskning (SIFO)
    1995 – nåværende

Utdanning

  • Dr. polit, sosialantropologi
    Universitetet i Bergen
    2002

Forskningsfelt

  • Forbrukerforskning, varedannelse, uformell økonomi
  • Norsk kultur, mat, fritid, grensehandel
  • Forholdet mellom kjønn og makt

Publiseringer

  • Rype med lettøl. En antropologi fra Norge, Pax 2003
  • Merkevarer – 45 korreksjoner, Cappelen akademiske 2007.

 

Forskerprofil på CRIStin
Last ned profilbilde