✕  Lukk søk

Ragnhild tok en bachelorgrad i PR

Kombinasjonen av fagene var grunnen til at Ragnhild Traaseth valgte å ta en bachelor i PR.

PR - Ragnhild Traaseth

Hvorfor valgte du å studere PR?

– Det var nok kombinasjonen av fagene i studiet som var hovedårsaken. PR hadde et variert spekter av emner gjennom studieløpet som traff mitt interessefelt midt i blinken. Blandingen av medier, politikk, kommunikasjon og muligheten til å fordype seg i økonomi synes jeg var utrolig spennende.

Hva lærte du?

– Det er det vanskelig å gi et kort svar på. På den ene siden fikk vi gjennom forelesninger kunnskap om hvordan arbeidslivet i bransjen fungerer i praksis. På den andre siden ble vi gjennom pensum utfordret akademisk og presentert for teorier, forskning og historie, som jeg totalt sett tror gir et solid grunnlag å gå inn i arbeidslivet med.

Velg riktig studium (Husk at du risikerer å få jobb innen fagfeltet liksom.)

Hva har du gjort siden du var ferdig med studiene?

– Etter studiet dro jeg til USA for å studere et år ved Madison-Wisconsin University. Gjennom stipendorganisasjonen, The Brittingham Viking Organization, fikk jeg muligheten studere, reise og bli kjent med amerikanere og amerikansk kultur på en unik måte. Dette er noe jeg vil anbefale alle HK-studenter å søke på.

Hva jobber du med nå?

– Siden august i fjor har jeg jobbet i digitalavdelingen til Discovery Networks Norge. Under de Olympiske lekene i PyongChang har jeg fått muligheten til å jobbe som Streaming Editor for EurosportPlayer, noe som er utrolig kult. 

Hva var det beste med utdanningen?

– Det er vanskelig å plukke ut én ting som er det beste med utdanningen. Jeg tror det er kombinasjonen av flere mindre faktorer som utgjør den store forskjellen. Små klasser hvor hver og en student blir synlig, dyktige forelesere med lang erfaring fra arbeidslivet og utrolig godt studentmiljø. Foreleserne oppfordret ofte til dialog og diskusjon i klasserommet. Som resultat fikk klassen en raus takhøyde for stille spørsmål og diskutere, noe som bidro til økt trivsel og læringsutbytte.

 Hva er dine beste tips til fremtidige studenter?

  1. Velg riktig studium (Husk at du risikerer å få jobb innen fagfeltet liksom.)
  2. Lag en plan for skolearbeid. Da kan du gå til deltidsjobben, det frivillige vervet eller ølen på Hvelvet med god samvittighet.
  3. Ha det gøy!