Den Kristianske verktøykassen
Å kjenne mestring er en god følelse som skaper motivasjon. Den Kristianske verktøykassen hjelper deg på veien.
Det er din egen motivasjon, din egen motor, som til syvende og sist kommer til å avgjøre hvor bra du vil gjøre det gjennom studietiden din. Motiverte studenter gir bedre læring og et mer inspirerende og engasjerende studiemiljø. Den kristianske verktøykassen vil hjelpe deg med akkurat dette! Verktøykassen inneholder workshops, kurs, og foredrag som skal hjelpe deg til å nå målene dine.
Oslo
Den «lille røde» og den «lille gule» boken, er et gratistilbud til alle studenter ved Høyskolen Kristiania. Bøkene tar opp sentrale temaer som veldig mange eksponeres for i løpet av studietiden, hverdagen, jobben og livet. Bøkene inneholder enkle forklaringer og forslag til strategi og løsning. Begge bøkene baserer seg på både forfatternes erfaringer og relevant teori.
«Mentale verktøy» er en liten håndbok som gir deg tips og triks til å bedre håndtere studiehverdagen. Boken tar for seg tematikk som de fleste av oss eksponeres fra tid til annen, slik som grubling/bekymring, perfeksjonisme, mindfullness og mye annet. Boken er skrevet av Tevje Akerø og Lars Dehli.
Håndboken er gratis for studenter og kan hentes i avdeling for studentoppfølging på Campus Kvadraturen, Campus Vulkan og Campus Spikersuppa (Rosenkrantzgate 16).«Samkjørt eller overkjørt» er en håndbok om samarbeid og konflikthåndtering. I denne boken kan du lære litt mer om det å gå inn i et nytt samarbeid, et nytt bekjentskap og hvordan unngå og/eller håndtere en konflikt på ulike nivåer. I den gule boken ser vi også på samvittighet og konsekvenser knyttet til samarbeid og konflikt.
Håndboken er gratis for studenter og kan hentes i avdeling for studentoppfølging på Campus Kvadraturen, Campus Vulkan og Campus Spikersuppa (Rosenkrantzgate 16).
- Som student ved Kristiania, vil du gjennom studietiden måtte forholde deg til andre medstudenter.
Samarbeid er viktig - både i undervisning, kollokviegrupper, arbeidskrav og gruppeeksamen.
Det er mange fordeler ved å samarbeide med andre.
I møte med andre vil du få ny informasjon både om deg selv og ditt kommunikasjonsmønster; men også om de andre som kanskje arbeider på en annen måte enn deg selv. Dette er viktig kompetanse å ha med seg videre til arbeidslivet, der de fleste av oss ikke har privilegiet til å velge egne kollegaer.
Tips til et godt samarbeid:
- Bruk tid på å etablere tillit. Bli kjent med hverandre slik at alle føler seg trygge i gruppa.
- Start samarbeidet med en forventningsavklaring (se tips i samarbeidsavtalen)
- Vær konstruktiv når du gir tilbakemeldinger
- Vær åpen for å ta imot tilbakemeldinger fra andre
- Husk å gi tilbakemelding på det som fungerer bra
- Ta kontakt med avdeling for studentoppfølging når dere trenger veiledning.
Skulle dere likevel møte på utfordringer, kan gruppen din booke tid til veiledning med Avdeling for studentoppfølging.
- Som student tar det tid å finne ut av hvilken studieteknikk som fungerer for deg, og hvordan du best mulig får det læringsutbyttet som vi ønsker at du skal tilegne deg.
Lag en ukeplan
- Fyll den med alle aktiviteter du skal i løpet av en uke; forelesning, deltidsjobb og fritidsaktiviteter. Legg også inn pauser i planen
- Legg til delmål og ulike frister for når noe skal være fullført
- Kryss av etter hvert som du blir ferdig med ting og dagen er over; dette gir en god mestringsfølelse
Bruk emnebeskrivelsen
- Bruk emnebeskrivelsen aktivt gjennom studieløpet, særlig i eksamensforberedelsene
- Se besvarelsene dine opp mot beskrivelsen for å sikre at du demonstrerer den kunnskapen, ferdighetene og kompetansen som er forventet
Konsentrasjon og studiemiljø
- Lag deg et godt studiemiljø, hvor enn du sitter
- Legg vekk ting som kan distrahere deg, og lag et skille mellom når du skal studere og når du skal ha fritid
- Last ned appene “break free” eller “hold”, disse gir deg en tvungen pause fra scrolling og hjelper deg med å opprettholde konsentrasjonen
Kollokviegruppe
- Bruk kollokviegruppen aktivt!
- De fleste av oss lærer bedre når vi diskuterer, drøfter og forklarer til andre
- Del notater med hverandre, og hjelp hverandre med forberedelse til eksamen. Kanskje kan dere arrangere en eksamensquiz?
- Husk også å ha det gøy sammen!
Gi det tid
- Det tar tid å finne ut av hva som fungerer for deg
- Ikke sammenlign deg med andre
- Endre på det som ikke fungerer underveis, og sett inn tiltak for å forbedre studiehverdagen
Ønsker du flere tips på hvordan du skal strukturere studiehverdagen for å lykkes, ta kontakt med Avdeling for studentoppfølging.
- Visste du at SiO har flere kurs og tilbud som kan bidra til å gjøre hverdagen litt enklere og mer innholdsrik for deg som student? Ta en titt på disse tilbudene:
Selvhjelp for vanlige utfordringer
Her finner du tips som kan gi deg verktøy og kunnskap for å løse vanlige psykiske plager og utfordringer. Kursene kan du gjennomføre helt selv. Alt av materialet er gratis og det kreves ingen registrering.
Få en god studietid
Det er ikke uvanlig at livet som student frembringer noen ukjente tanker og følelser. Det finnes nok ikke en enkel oppskrift på hvordan du som student kan få en optimal studietid, men det finnes enkle grep som kan bidra langt på vei. - Visste du at Sammen har flere kurs og tilbud som kan bidra til å gjøre hverdagen litt enklere og innholdsrik for deg som student? Ta en titt på disse tilbudene:
Kurs
I våre kurs gir vi deg verktøy til å takle studie- og personrelaterte utfordringer. Vi har kurs i stressmestering, mestring av eksamensangst, mindfullness og mye mer.
Psykolog og rådgiver/samtaleterapaut
Utfordringer i løpet av studietiden er vanlig. Sammen Psykisk Helse har mange tilbud som kan hjelpe deg med disse. I kontakt med oss vil du treffe erfarne rådgivere, psykologer og samtaleterapauter.Sammen følger opp vansker knyttet til studier, personlige problemer som en ønsker å snakke med noen om eller psykiske helseplager som en ønsker behandling for. Tilbud gis både individuelt, i grupper og gjennom ulike kurs, og er gratis for studenter som har betalt semesteravgift til Sammen.
Trenger du bare å få luftet tankene dine litt?
Akkurat nå er det mange som har behov for å snakke med noen uten at det må være en psykolog eller rådgiver. Bare noen å snakke med om alt eller ingenting. Da kan du ringe Sammens Pratelinje på 908 49 989 hver dag mellom 09:00 og 18:00.
Trene Sammen
Trening er viktig for både fysisk og mental helse. Hva du har lyst til er opp til deg, vi i Trene Sammen har det meste i våre syv treningssentre.Sammen Studentliv
Sammen Studentliv er Sammen sitt tilbud til studentorganisasjoner og studenter med verv. På denne siden finner du informasjon om og for studentforeninger, kurs, og diverse andre tilbud. - I dette åpne Canvas-emnet finner du opplæringsressurser om Canvas, Zoom, streaming og opptak i klasserom, studentresponssystemer, studieteknikk, og oppgaveskriving med mer.