Opptak og finansiering
På denne siden vil du finne informasjon om opptaksprosessen til ph.d.-programmene, finansieringsmuligheter, og struktur og innhold i programmene.
Opptak og finansiering
- Opptak til ph.d.-programmene krever en relevant, nasjonal eller internasjonal, mastergrad, vanligvis med en masteroppgave på minimum 30 studiepoeng (ECTS). Kristiania kan, etter spesiell vurdering, godkjenne annen tilsvarende utdanning som grunnlag for opptak. En erfaringsbasert mastergrad (90 ECTS) alene gir ikke grunnlag for opptak. Det kan stilles ytterligere krav til kvalifikasjoner i henhold til kriterier som er åpent tilgjengelige og i tråd med Kristianias rekrutteringspolitikk og faglige profil.
Søkeren må ha en sterk akademisk bakgrunn fra tidligere studier. Søkere bør normalt ha et vektet gjennomsnitt på B eller bedre i de to siste årene av mastergraden (eller tilsvarende utdanning) og masteroppgaven. Søkere uten bokstavkarakterer fra tidligere studier bør ha et like godt akademisk grunnlag. Søkere med dårligere akademiske karakterer kan bli tatt opp dersom det dokumenteres at kandidaten er spesielt egnet for ph.d.-programmet.
Søknad om opptak til programmet er basert på et forhåndsdefinert skjema og her må det dokumenteres kandidatens formelle kvalifikasjoner samt en beskrivelse av prosjektet, studieplaner, finansiering og eventuelle planlagte besøk til eksterne institusjoner. Søknaden må også redegjøre for eventuelle juridiske eller etiske aspekter relevante for gjennomføringen av studiene. Prosjektbeskrivelsen må utvikles i samarbeid med hovedveileder, og søknaden må ledsages av en anbefaling fra minst én akademisk veileder.
I tillegg til karakterer og masteroppgaven vil Programkomiteen evaluere kvaliteten og relevansen av prosjektbeskrivelsen, eventuelle tidligere vitenskapelige publikasjoner og relevant arbeidserfaring hos kandidaten. Opptak til programmet skjer løpende gjennom året.
Hvert program har spesielle krav:
For generell informasjon om søknad, vennligst kontakt administrasjonen ved SDS. Søknader skal normalt inkludere:
- Søknadsskjema for opptak til et ph.d.-program.
- Dokumentasjon av utdanningen som opptaket skal baseres på.
- En prosjektbeskrivelse, inkludert en akademisk oversikt over prosjektet og fremdriftsplan.
- Dokumentasjon av finansiering.
- Dokumentasjon av spesielle behov for akademiske og materielle ressurser.
- Planer for perioder som skal tilbringes ved en internasjonal institusjon.
- En plan for akademisk formidling.
- Informasjon om eventuelle restriksjoner på immaterielle rettigheter for å beskytte andres rettigheter.
- En plan for opplæringsdelen.
- Forslag til hovedveileder og medveiledere, med angivelse av deres tilknytning til et aktivt akademisk miljø for forsknings- eller kunstnerisk utviklingsarbeid.
- En redegjørelse for eventuelle juridiske og/eller etiske problemstillinger i forbindelse med prosjektet og hvordan disse kan løses. Søknaden må oppgi om prosjektet er avhengig av tillatelser fra forskningsetiske komiteer eller andre myndigheter eller fra private personer (informanter, pasienter, foreldre osv.). Der det er mulig, bør slik tillatelse innhentes skriftlig og vedlegges søknaden.
Du kan finne malene for opptak her.
Ph.d.-skolen kan stille krav om ytterligere dokumentasjon.
- For å bli tatt opp til et ph.d.-program kreves finansiering for hele ph.d.-perioden. Ph.d.-kandidater har ikke studentstatus i Norge og er ikke kvalifisert for støtte fra Statens lånekasse for utdanning ("Lånekassen").
Finansieringsalternativene er stipendiatstillinger ved Kristiania (eller andre steder), nærings-ph.d. eller offentlig sektor-ph.d., som vil si finansiert av en bedrift eller offentlig institusjon med 50 prosent støtte fra Norges forskningsråd, eller andre midler eller finansieringskilder.
Ledige stipendiatstillinger ved Kristiania blir annonsert under ledige stillinger.
- Ph.d.-programmet er et fulltidsprogram med en nominell gjennomføringstid på tre år. I noen tilfeller er kandidater ansatt i stipendiatstillinger som strekker seg over fire år med 25% undervisningsplikt.
Ph.d.-programmet består av 180 studiepoeng (ECTS), hvorav kursdelen utgjør 30 studiepoeng og doktorgradsavhandlingen tilsvarer 150 studiepoeng. Kursdelen er en kombinasjon av obligatoriske og valgfrie spesialiseringskurs. Kurset Research, Ethics and Society (10 studiepoeng) er obligatorisk for alle kandidater. For mer informasjon kan du lese den spesifikke programbeskrivelsen.
Programmene bruker engelsk som språk, noe som betyr at kursene og seminarene undervises på engelsk, at alle vurderingsaktiviteter er på engelsk og at avhandlingen normalt skrives på engelsk.
Ph.d.-avhandlingen utgjør den sentrale delen av programmet og dokumenterer et selvstendig forskningsprosjekt utført under individuell akademisk veiledning. Forskningsprosjektet må bidra med ny kunnskap og originale forskningsresultater. Avhandlingen må dokumentere det individuelle vitenskapelige arbeidet utført av kandidaten i samsvar med internasjonale standarder for forskningsetikk, vitenskapelige nivåer og arbeidsmetoder innen forskningsfeltet. Avhandlingen kan ta form av en monografi eller en samling artikler, kalt en ‘artikkelbasert avhandling’.
- Interne stipendiater:
Etter at du har blitt ansatt som ph.d.-stipendiat, må du søke om opptak til ph.d.-programmet innen tre måneder etter at du har startet i din stilling ved Kristiania. I mellomtiden vil du jobbe sammen med veilederen din for å forbedre prosjektskissen din, og du kan også melde deg på ph.d. enkeltemner via Søknadsweb. Ph.d.-perioden starter fra første dagen for finansieringen din starter (startdato i kontrakten), selv om du ennå ikke har blitt tatt opp.
Eksternt finansierte kandidater:
Du må inngå en samarbeidsavtale mellom prosjekteier (din organisasjon/arbeidsgiver) og Kristiania sammen med en bekreftelse på deltakelse i et doktorgradsprosjekt. School of Doctoral Studies vil tilrettelegge denne prosessen og gi deg de nødvendige avtalene.
Behandlingen av søknaden din om opptak:
Ph.d.-programkomiteen behandler søknaden din om opptak. Lederen av komiteen er lederen for ph.d.-programmet. Ph.d.-programkomiteen (PGC) gir en anbefaling basert på tilbakemeldingene fra komiteens medlemmer. Anbefalingen sendes til doktorgradskomiteen (DDC), som ledes av dekanen ved School of Doctoral Studies. DDC tar den endelige avgjørelsen om opptak. Både PGC og DDC kan beslutte at prosjektskissen må revideres og sendes inn på nytt innen en frist. Når du har blitt tatt opp til ph.d.-programmet, må du signere Avtale om opptak til ph.d.-program sammen med veilederne dine.
- Her kan du finne beskrivelser av forskningsprosjekter i forbindelse med stipendiatstillinger.
Generelt:
Rules, template and courses (Accordion block)
- Kristiania tilbyr enkeltemner på PhD-nivå. For å kvalifisere for disse emnene må du oppfylle ett eller flere av tre krav:
- Du er tatt opp til et PhD-program ved Kristiania eller ved en ekstern institusjon.
- Du er i prosess med å søke om opptak til et PhD-program ved Kristiania.
- Du er ansatt ved Høyskolen Kristiania og har fullført en mastergrad.
For søkere utenfor Kristiania (eksterne søkere er kandidater som verken er ansatt eller tatt opp til et PhD-program ved Kristiania): Du må fylle ut og laste opp skjemaet Søknadsskjema for eksterne kandidater for å delta på PhD-kurs som du finner her.
Du må også laste opp en signert bekreftelse fra ditt PhD-program som bekrefter at du er aktiv PhD-kandidat ved ditt program og institusjon. Søknad for eksterne kandidater: vennligst søk gjennom Søknadsweb.
Du finner en oversikt over kursene på nettsiden til de ulike PhD-programmene under valgfrie kurs i tillegg til det felles PhD-kurset Research, Ethics and Society (RES9100).
Her er PhD-kursene som tilbys ved Kristiania høsten 2024:
RES9100 – Research Ethics and Society
- Oppdaterte undervisningsdatoer: Hver torsdag 3. - 31. oktober og 6., 14., 21. og 27 november 2024
- Søknadsfrist: 3. september 2024
PCL9206 - Practical and Critical Perspectives on Leadership
- Undervisningsdatoer: 7. - 8. oktober og 5. - 6. desember 2024
- Søknadsfrist: 7. september 2024
PIT9209 - Qualitative Research Methods
- Undervisningsdatoer: 7. - 8. og 28. - 29. november 2024
- Søknadsfrist: 7. oktober 2024
PIT9204 - Data Analytics for Business
- Undervisningsdatoer: 16. - 19. desember 2024
- Søknadsfrist: 16. november 2024.
Kurs som skal undervises vårsemesteret 2025:
PIT9202 - Seminar in Software Architecture
- Undervisningsdatoer: 03. - 07. mars 2025
- Søknadsfrist: 03. februar 2025.
PIT9205 - Design Science Research
- Undervisningsdatoer: 18. - 21. mars 2025.
- Søknadsfrist: 18. februar 2025.
PIT9212-CS - Advanced Topics in Cyber Security
- Undervisningsdatoer: 24. - 27.03.2025.
- Søknadsfrist: 23.02.2025
PIT9210 - Set-Theoretic Methods- Undervisningsdatoer: 14. - 16. mai 2025.
- Søknadsfrist: 14. april 2025.
PCL9202 - Foundations in Communication and Leadership
- Undervisningsdatoer: 25. og 27. februar og 18. mars 2025.
- Søknadsfrist: 25. januar 2025.
PCL9200 - The Green Transition: Leading and Communicating Sustainability
- Undervisningsdatoer: 5. - 8. mai 2025.
- Søknadsfrist: 5. april 2025.
PCL9101 - Field-based Research in Organisations
- Undervisningsdatoer: 11. - 13. februar 2025.
- Søknadsfrist: 11. januar 2025.
Hvis for få studenter melder seg på et kurs, kan det bli avlyst eller tilbudt som et lesekurs med en oppstartforelesning og veiledning. Hvis du har spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss på phd-studies@kristiania.no.
- Doktorgradsutdanningen ved Høyskolen Kristiania reguleres i lokal forskrift:
- Kristiania University College er underlagt Lov om organisering av forskningsetisk arbeid og tilhørende forskrifter, og følger nasjonale og europeiske retningslinjer for forskningsetikk. Kristiania University College har også utarbeidet egne retningslinjer for forskningsetikk basert på de overordnede reglene, og en forskningsetisk komité er også opprettet.