Kvinner i fruktbar alder (over 18 år)  søkes til forskningsprosjekt om menstruasjonssyklus og helse

Deltakelsen innebærer å svare på en spørreundersøkelse om premenstruelle symptomer (PMS), helse og arbeid. Det tar 25-30 min. Husk å sette av nok tid. Kan gjøres på PC (anbefalt) eller mobil. 

Klikk her for å svare på spørreundersøkelsen!

Spørreundersøkelse

Du kan også scanne denne QR-koden for å få tilgang til spørreundersøkelsen.

Hvem kan delta?

  • Alle over 18 år som har en menstruasjonssyklus på nåværende tidspunkt
  • Dersom du pga p-piller ikke har menstruasjon kan du allikevel delta
  • Du kan ikke være gravid eller ammende
  • Du trenger ikke ha PMS eller være i arbeid for å delta.

Om prosjektet:

Forskningsprosjektet «PMS, helse og arbeid» utføres i regi av Høyskolen Kristiania, School of health sciences.

Noen kvinner opplever sterke psykiske eller fysiske plager før menstruasjon (premenstruelle symptomer). Disse plagene kan starte 1- 14 dager før mensen og avtar kort tid etter at mensen begynner. Vanlige symptomer kan være nedstemthet, angst, tretthet, søvnvansker eller smerter i ulike deler av kroppen. Andre merker få eller ingen premenstruelle symptomer. I denne spørreundersøkelsen ønsker vi svar fra alle som har en menstruasjonssyklus, både fra deg som har premenstruelle plager i ulik grad og deg som ikke har det.

Formålet med prosjektet er å undersøke kvinnehelse med fokus på menstruasjonssyklusen. Vi undersøker bl.a. utbredelse, alvorlighetsgrad og mulige konsekvenser av premenstruelle symptomer blant kvinner i Norge. Det vil bli undersøkt om premenstruelle symptomer påvirker arbeidshverdagen, om kvinner opplever at de kan være åpne om premenstruelle symptomer, og hvilke løsninger som kan gjøre arbeidsdager med alvorlige premenstruelle symptomer lettere. I tillegg undersøker prosjektet ulike faktorer som kan være relatert til premenstruelle symptomer, blant annet kosthold, fysisk aktivitet og mestringsstrategier.

Dersom du har spørsmål om prosjektet, kan du kontakte førsteamanuensis Helene Hjelmervik

Prosjektet er godkjent av REK og SIKT.