Mesasurement of Stress in Students (MESS)
- Prosjektperiode: 2021 - 2024
- Kategori: Internt prosjekt
Beskrivelse
Studier indikerer at sosial distansering påvirker nivået av depresjon, angst og stress negativt i befolkningen generelt, og forskere etterlyser forebygging og behandlinger for å bekjempe de negative effektene av isolasjon og ensomhet. Forskning viser også at frafallet øker, så vel som selvmordstanker og atferd.
Kommunikasjon, ledelse, stresshåndtering, læring og ytelse er menneskelige atferdstrekk som henger sammen, og som forstås best ved hjelp av en tverrfaglig tilnærming. Nylige fremskritt innen teknologi og biologisk analyse muliggjør nye tverrfaglige studier. Stresshormonet kortisol og kjønnshormonet testosteron er hormoner som påvirker og påvirkes av menneskelig atferd. Hormonnivåene kan måles i en kort tidsramme (spyttprøver) eller en lang tidsramme (hårprøver).
Mål: MESS-forskningsprosjektets mål er å utvikle og teste forskningsmodeller for å studere samspillet mellom menneskelig biologi, psykologi og atferd, med fokus på kommunikasjon, læring og ledelse, og å kartlegge status for stress (ved bruk av kortisol og testosteronmålinger) på en studentbefolkningen under pandemien. Vi ønsker også å gi kunnskap om de potensielle effektene sosial distansering har på stressnivået i denne befolkningen.
Samarbeidsinstitusjoner: University of graz.
Finansiering
Deltakere
Per Morten Fredriksen
- Prosjektleder
Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania
Nora Thorsteinsen Toft
Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania
Helene Tronstad Moe
- Førsteamanuensis
Kristiania
Institutt for ledelse og organisasjon
Helene Tronstad Moe