Prisvinnerseminar: Hverdagstrim i verdensklasse

Portrettfoto av Espen Tønnessen
Prisvinner og professor Espen Tønnessen har lang fartstid som idrettsforsker og har tidligere vært fag- og forskningssjef i Olympiatoppen.Foto: Høyskolen Kristiania

ÅPENT ARRANGEMENT: Hverdagstrim i verdensklasse

Høyskolen Kristiania har gleden av å invitere deg til  prisvinnerseminar med idrettsprofessor Espen Tønnesen. Du får frokost, kunnskapspåfyll og et motiverende start på dagen.

Her vil Tønnessen holde to aktuelle miniforedrag:

1) Hvorfor er de beste best?

I sin forskning har Tønnessen studert treningen til omkring 100 verdensmestere og Olympiske mestere. Han har i tillegg gjennomført en rekke intervensjonsstudier innenfor utholdenhet, styrke og hurtighet. I dette foredraget stiller han spørsmålene: Hva kreves av trening og fysisk kapasitet for å bli en verdensener i utholdenhetsidretter? Hvordan forsker og utvikler vi kunnskap om trening og utvikling i toppidrett?

2) Hva kan mosjonister lære?

Selv om eliteutøvere gjennomfører treningsmengder som folk flest ikke er i stand til å tåle, kan mosjonister benytte samme treningsprinsipper og – metoder for å forbedre sin helse og fysiske kapasitet. Hva kan mosjonistene konkret lære av de bestes treningsopplegg?

Påmelding her

Program:
08.00 – 08.30 Kaffe og registrering av deltakere.

08.30 - 08.40 Rektor Trine Johansen Meza ønsker velkommen.

08.35 - 09.05 Hvorfor er de beste best?
Professor Espen Tønnessen, Høyskolen Kristiania.

09.05 – 09.20 Hverdagstrim i verdensklasse
Professor Espen Tønnessen, Høyskolen Kristiania

09.20 - 09.30 Spørsmål og svar.

Ordstyrer: Jens Barland, prorektor for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania

Professor Espen Tønnessen har blitt tildelt Kristianiaprisen for forskningskommunikasjon og bedre arbeidsliv 2022.

Mer om Espen Tønnessen:

Espen Tønnessen er professor i treningsvitenskap ved Høyskolen Kristiania og underviser i aktivitetslære, treningslære og fysisk aktivitet for ulike befolkningsgrupper. I tillegg er han faglig studieleder for bachelorstudiet i fysisk aktivitet og ernæring.

Tønnessen har utgitt 12 fagbøker innenfor fagfeltene treningslære, aktivitetslære og barne- og ungdomstrening, og flere av dem er pensum ved høyskoler og universiteter som tilbyr utdanning innenfor idrettsvitenskap.

Han har også publisert over 50 vitenskapelige artikler i internasjonalt anerkjente tidsskrifter. Tønnessen sin forskning har i stor grad basert seg på deskriptive studier av treningen til omkring 100 verdensmestere og Olympiske mestere. Han har i tillegg gjennomført en rekke intervensjonsstudier innenfor utholdenhet, styrke og hurtighet.

Tønnessen har tidligere vært fag- og forskningssjef i Olympiatoppen, og bidratt med sin kompetanse mot suksessfulle idrettsutøvere og trenere innenfor idretter som håndball, langrenn, svømming, orientering, kombinert og skøyter.

Vi vil gjerne høre fra deg!   

Send dine spørsmål og kommentarer til denne artikkelen på E-post til kunnskap@kristiania.no.      

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kunnskap Kristiania er Kristianias kunnskapsmagasin. Vi gir deg nytt om forskning, fag, kunstnerisk utviklingsarbeid og aktuell samfunnsdebatt. Nyhetsbrevet sendes ut to ganger i måneden.
Abonnér

N real

  • Barn svømmer i basseng med trener

    Fire grep kan hindre frafall i norsk idrett

    Som barn er vi nordmenn med i organisert idrett, men frafallet gjennom ungdomstiden og i voksen alder er stort. Fire grep kan snu trenden.
    Les mer
  • fotballspiller ligger skadet på banen

    Hva skal du gjøre når noen skader seg på idrettsbanen?

    Plutselig skjer det. Noen skader seg på idrettsbanen. De tråkker over eller strekker en muskel. Hva er det beste du kan gjøre når skaden inntreffer?
    Les mer

N2

  • Therese Johaug holder en gullmedalje

    Fem lærdommer fra den norske OL-suksessen

    Arbeidslivet har mye å lære av hvordan idretten jobber systematisk og målrettet med arbeidsprosessene som skaper prestasjoner.
    Les mer
  • Løpere på bane

    Idrettens barnestjerner blir sjelden gode seniorutøvere

    Pubertetsårene har store konsekvenser. Særlig for jentene.
    Les mer