Hvem stoler du på?

Foto: Midjourney

KUNNSKAP FRA KRISTIANIA: Strategisk kommunikasjon

Hvem stoler du på? Hvem kan du stole på? 

For alle som jobber med kommunikasjon, har den raske utviklingen av KI på kort tid skapt store endringer i hvordan vi tenker og jobber. Vi må skjerpe kravene til sannferdighet, og vi må heve forventningene til myndigheter, politikere, journalister, bedrifter og organisasjoner om at de sikrer etterrettelig informasjon. 

Bildet på forsiden av vår nyeste temautgave av Kunnskap Kristiania, er generert av kunstig intelligens. En av trendene innen kommunikasjonsfaget er nettopp hvordan KI både åpner for et vell av muligheter og endrer vår arbeidshverdag, og samtidig kan bidra til økt frykt, mer desinformasjon og en mer uoversiktig informasjonsstrøm.

I denne utgaven kan du lese om krisehåndtering og kommunikasjonsparadokser, om troverdighet, tillit og transparens som grunnpilarer for god kommunikasjon. Om hvordan influensere egentlig påvirker oss og om hvordan vi skal møte den neste store krisen - for å nevne bare et utvalg av de mange artiklene av og om noen av våre forskere.

God lesing!

Ønsker du temautgaven tilsendt på papir? Send mail til kunnskap@kristiania.no

Les temautgaven om strategisk kommunikasjon:

Hvem stoler du på?

Les også våre tidligere temautgaver:

Helse i bevegelse

Det er mye god helse i bevegelse. Hver dag beveger forskningen seg framover for å sikre god helse i befolkningen. Hvordan samarbeider smart teknologi og mennesker om behandling? Hvordan balanserer myndighetene kostnad og nytte? Hvordan forebygge sykdom og hvordan hjelpe de som har falt ut av arbeidslivet?
Les hele utgaven

Styrk arbeidsgleden

Kan arbeidsglede få oss til å prestere bedre på jobben? Kan arbeidsglede være et konkurransefortrinn? Arbeidslivet er krevende og endres i høyt tempo. Kristianias forskere utvikler HR-faget og sette temaer som miljø, demografi og mangfold på agendaen, for å bidra til bedre arbeidsmiljø, der vi kan alle bidra.
Les hele utgaven

Fremtid og trender

Hvilken kunnskap trenger vi for å møte en usikker fremtid? Hvordan kan forskning bidra til å løse samfunnsutfordringer? Kristianias forskere og undervisere ser inn i fremtiden innen sine fagfelt.
Les hele utgaven

Innovasjon

Kristianias forskere er opptatt av å løse samfunnets og arbeidslivets små og store utfordringer. Vi utvikler kunnskap som kan gi grunnlag for å fatte bedre beslutninger og løse oppgaver på smartere måter. Les mer om innovasjon, bærekraft, kreativitet og entreprenørskap.
Les hele utgaven

Teknologi i bruk

Hvordan kan arkitektoniske virkemidler fremme engasjement? Hvordan foregår læring innen dans? Kristiania har Norges største kunstfaglige miljø på høyskolenivå, og her kan du blant annet lese om bærekraft i strømmetjenestene og teknologenes rolle i norske medier.
Les hele utgaven

Siste nytt fra Kunnskap Kristiania

  • Hvordan påvirker influensere deg, egentlig?
    Kunnskap Kristiania

    Hvordan påvirker influensere deg, egentlig?

    Vi anerkjenner influenseres evne til å påvirke. Men hvordan får de det til?
    Les mer
  • Kan VR-opplevelser inspirere til   klimakamp?  
    Kunnskap Kristiania

    Kan VR-opplevelser inspirere til   klimakamp?  

    Et internasjonalt økoprosjekt fra 1980-tallets Nord-Norge digitaliseres for nye generasjoner. 
    Les mer
  • Usikkerheten er det verste i enhver krise  
    Kunnskap Kristiania

    Usikkerheten er det verste i enhver krise  

    Hva gjør du om det oppstår panikk i en folkemengde?
    Les mer
  • Derfor er mangfold nøkkelen til innovasjon
    Kunnskap Kristiania

    Derfor er mangfold nøkkelen til innovasjon

    Hvor bevisst er du dine egne fordommer?
    Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kunnskap Kristiania er Kristianias kunnskapsmagasin. Vi gir deg nytt om forskning, fag, kunstnerisk utviklingsarbeid og aktuell samfunnsdebatt. Nyhetsbrevet sendes ut to ganger i måneden.
Abonnér