✕  Lukk søk

Musikkproduksjon – Møt en tidligere student

Jonas har en bachelorgrad i musikkproduksjon. Nå jobber han i Bary AS.

  • Navn: Jonas Kristoffersen Alfhei
  • Erfaring: Jobber som prosjektleder i Bary ASBary er en av landets største leverandører av teknikk til konserter, festivaler, eventer og andre arrangementer. Tidligere jobbet som fagansvarlig for lyd i Rubicon.
Portrett Jonas

Jonas reiser Europa rundt for å jobbe som lydtekniker.

Beskriv jobben din?

– Jeg jobber som prosjektleder for Bary og som lydtekniker for ulike band og artister. Bl.a. Pasha, Kid Astray, BAYA, Kitfai, Iffy Orbit m.fl. Jobben går ut på å mikse konsertlyden ut til publikum og gjengi musikken på best mulig måte. Kalkulere dekningen- og tuning av PA, rigging av teknisk rigg, som linjer med mer.

Jeg reiser også på befaring og prosjekterer jobben i forkant for å planlegge hva slags utstyr det er behov for. Dette er viktig for å kunne gi en bra konsertopplevelse og oppfylle kravene fra artist/arrangør.

Fortell om en typisk arbeidsdag?

– Tidlig på om morgenen og lange dager. Jeg er født 15min for tidlig som samboeren min sier, så beregner alltid god tid før en jobb. Sjeldent er jobbene på samme sted, så det er mye reising i Skandinavia og Europa. I hovedsak er det mye festivaler, konserter, eventer og tekniske leveranser.

I disse sosiale medie-tider, bruker jeg Instagram mye. Her ligger bilder fra alle type jobber jeg gjør.

Hvor relevant var studiet for deg og jobben din?

– Studiet er veldig fint å ha i bunn, spesielt alt det teoretiske og nettverket man bygger. Men det viktigste for min del var det praktiske arbeidet – hands on!

Har du noen tips til kommende studenter?

– Bruk skolen for det den er verdt, gjør konserter med musikkstudenter, gå i studio, lek med mikrofonoppsett, grip mulighetene. Han oppfordrer kommende studenter til å bygge nettverk, skaffe seg erfaring og å være hyggelig med folk på jobb.

– Jeg jobbet veldig mye under studietiden, så jeg fikk masse felterfaring og skapte et bredt nettverk på jobb. Nettverket ditt er det viktigste du har. Et smil og en hyggelig tone kommer du langt med.