Dato: 20. november

Tid: 08.00 - 09.30

Sted: Kirkegata 23-25, rom D721

Påmelding: Meld deg på her

Velkommen til Kristianiafrokost!

En granskning av Norges praksis med internasjonal adopsjon pågår, og det forventes en rapport i andre halvdel av 2025. Gjennom en åpen samtale ønsker Kristiania å samle akademia, media, adopterte, samfunnsaktører og arbeidsliv for å utforske kunnskapshull og diskutere hvordan vi kan styrke en bredere offentlig samtale om adopsjon.

Program: 

8.00 - 8.30: 
Frokost med kaffe, croissant og frukt
8.30 - 8.40
Innledning ved Kristin Molvik Botnmark, førstelektor og forfatter av boken Adopsjonsoppgjøret, som utforsker Norges rolle i utviklingen av et system som nå beskyldes for koloniale trekk og etterspørselsdrevet praksis.
8.40-9.30:
Panelsamtale 
 
Paneldeltakere:

Tobias Hübinette – Adoptert fra Sør-Korea og forsker ved Karlstad University. Hübinette har omfattende erfaring fra forskningsfeltet knyttet til transnasjonal adopsjon i Skandinavia og vil dele innsikter om historien, strukturene og utfordringene som har preget adopsjonssystemet.

Kristin Ugstad Steinrem – Avdelingsdirektør i Bufdir, som er ansvarlig myndighet for internasjonale adopsjoner i Norge. Steinrem vil representere den offentlige sektoren og belyse hvordan adopsjonssystemet håndteres i Norge.

Janne Amble – Journalist i TV2, kjent for sitt arbeid med granskende journalistikk. Hun kommer sammen med kollega Kadafi Zaman. De to satte i 2023 kritisk fokus på internasjonal adopsjon gjennom programserien Bak fasaden og episoden Adopsjonens skyggesider.

Christina Violeta Storsve – Én av to daglige ledere i stiftelsen Adopsjon i Endring, som er et ressurssenter for adopterte og deres familier. Storsve vil bidra med perspektiver på hvilke  endringer som må til for å styrke de adoptertes rettigheter og hvordan oppfølgingsbehov bør dekkes.

Kristin Molvik Botnmark – Førstelektor og forfatter av boken Adopsjonsoppgjøret, som utforsker Norges rolle i utviklingen av et globalt adopsjonssystem. Botnmark vil dele innsikt fra sitt arbeid og belyse hvordan Norges rolle i transnasjonal adopsjon har endret seg over tid.

Moderator for samtalen: Jon Martin Larsen – Doktorgradsstipendiat i kommunikasjon og ledelse, med fokus på hvordan kommuner kan bruke retorikk for å bygge dialog og tillit med minoriteter. Han har lang erfaring med å jobbe med minoriteter i journalistikken. Larsen vil lede samtalen og sørge for at de mange perspektivene kommer frem.